Τους λόγους που αποφάσισε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του Βύζαντα
Μεγάρων εξήγησε μέσω της εφημερίδας Sportday ο Λευτέρης Πανταζής. Ο λαϊκός τραγουδιστής ανέλυσε τους στόχους του για την ομάδα, η οποία τόνισε έχει τη δυναμική για να διακριθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο του ξαδέρφου και προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Τραγκουμανίδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Πανταζής:

-Πώς προέκυψε η πρόταση να αναλάβετε τον Βύζαντα Μεγάρων;
«Είναι αλήθεια ότι επιστρέφω σε εποχές δύσκολες για το ποδόσφαιρο με όλα αυτά που συμβαίνουν. Αλλά όταν υπάρχει αγάπη κι όταν έχεις πάντα τη μύγα μέσα σου για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο, δεν σε εμποδίζει τίποτα. Η πρόταση μου έγινε από τον πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Τραγκουμανίδη, πριν από δύο ημέρες. Ο κ. Τραγκουμανίδης είναι ξάδερφός μου, ενώ έχω βαφτίσει και το παιδί της αδερφής του. Ήξερα όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ένα παιδί που ασχολείται με τον σύλλογο κι είναι νοικοκύρης. Κουράστηκε, ταλαιπωρήθηκε κι έβαλε αρκετά χρήματα μέχρι σήμερα».

-Τι σας έκανε να πειστείτε για να πείτε το «ναι»;
«Ο κ. Τραγκουμανίδης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "θέλεις να ασχοληθείς με την ομάδα; Ξέρω ότι σου αρέσει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και ό,τι θέλεις θα είμαι κοντά σου". Μου μετέφερε ότι ξέρει τα κατατόπια κι ότι ο Βύζας είναι μια ομάδα με ένα σύνολο παικτών 19-21 ετών που διψούν για ποδόσφαιρο και διάκριση. Τα Μέγαρα έχουν 40.000 κόσμο, έχουν ομάδα με ιστορία κι επειδή είμαι νικητής από τη φύση μου μού είπε ότι θεωρεί ότι θα τον βγάλω ασπροπρόσωπο. Την Παρασκευή είχαμε μια συνάντηση όλη την ημέρα μαζί με τον συνεργάτη μου Σωτήρη Γεωργουδάκη, ζήτησα να δω τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και με διαβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι καθαρή και δεν χρωστάει πουθενά. Θα μπορούσα να πω ότι ο Βύζας είναι σαν ένα μωρό που μόλις τώρα γεννήθηκε! Έτσι είπα, ας κάνουμε την τρέλα μας από τη στιγμή που η ομάδα θα παίζει και στη Football League. Αυτό το γεγονός μου έδωσε ένα παραπάνω ερέθισμα!».

-Η πρότερη εμπειρία σας από τον χώρο του ποδοσφαίρου πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει σ' αυτό το νέο εγχείρημα;
«Φυσικά και το πιστεύω. Αλλά και μετά τον Πανιώνιο δεν είχα φύγει ουσιαστικά από το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια διατέλεσα αντιπρόεδρος στον Α.Ο. Περιστερίου και πετύχαμε την άνοδο στη Δ' Εθνική. Αλλά και παλιότερα, όταν ήμουν πρόεδρος στην μπασκετική ομάδα των Εσπερίδων ή που ήμουν μέτοχος στο Αιγάλεω, στην ΑΕΚ κι ασχολήθηκα εξωδιοικητικά. Πέραν, φυσικά, από το γεγονός ότι έχω παίξει και ποδόσφαιρο. Αυτές οι εμπειρίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα με βοηθήσουν. Βέβαια, θα πρέπει να πω ότι έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο, τον Σωτήρη Γεωργουδάκη, που είναι επίσης γνώστης του αντικειμένου, διότι είχε διατελέσει παίκτης του Ολυμπιακού και του Αιγάλεω. Ακόμα είναι συνεργάτης μου κι επιχειρηματικά (σ.σ.: έχουν μαζί με τον Νίκο Γραμμένο ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδα 5Χ5 στη Βούλα κι όχι μόνο). Το σίγουρο είναι ότι δεν ανέλαβα για να κλέψω τις εντυπώσεις. Δεν το έχω ανάγκη, άλλωστε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα απ' όλα είναι να βάλουμε ένα στόχο, γιατί πάντα βάζω στόχους. Να πάει η ομάδα ψηλά και να έχει την τύχη που της αξίζει. Να είναι υγιέστατη, με φιλοδοξίες και σε πρώτο επίπεδο να μείνει στην κατηγορία. Μετά ό,τι ήθελε προκύψει».

-Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις που είχατε από δικούς σας ανθρώπους ή ακόμα κι από συναδέλφους τραγουδιστές μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα;
«Ο κ. Τραγκουμανίδης μού είπε ότι όλη η πόλη γιόρτασε μόλις έμαθε ότι έδωσε την ομάδα σε μένα! Τους άρεσε πάρα πολύ που ο πρόεδρός τους έκανε μια τόσο καλή συνεργασία με έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της Ελλάδας! Με πήραν αρκετοί φίλοι συνάδελφοί μου, αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει ο Αντώνης Ρέμος! Είναι αλήθεια ότι πέρασε ο ίδιος μια... φουρτούνα ασχολούμενος με το ποδόσφαιρο κι αν με πάρει, πιστεύω ότι δεν θα χαρεί και πολύ! Θα μου πει "ρε τρελέ, ξέρεις πού πας να μπλέξεις;"» (γέλια)».

-Όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους στημένους αγώνες ή ποδοσφαιρικούς παράγοντες που οδηγούνται στη φυλακή, όπως ο Αχιλλέας Μπέος, τον οποίο γνωρίζετε καλά από τον Πανιώνιο, δεν σας φοβίζουν;
«Σίγουρα με προβληματίζουν και με τρομάζουν πάρα πολύ. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, όμως, ότι θα είναι κοντά μου ο κ. Τραγκουμανίδης. Δεν χρωστάει πουθενά δραχμή κι όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Μου άφησε μια νοικοκυρεμένη ομάδα, με παιδιά που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό».

-Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να συνδυάσετε το τραγούδι με την ιδιοκτησία μιας επαγγελματικής ομάδας;
«Ναι, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, όπως είπα, ποτέ δεν είχα φύγει από το ποδόσφαιρο. Πρόσφατα, μάλιστα, πήγα να ασχοληθώ διοικητικά και με την άλλη αγαπημένη μου ομάδα, την Προοδευτική. Εκεί, ωστόσο, δεν ευδοκίμησε η συνεργασία γιατί έκανα κάποιες συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες και φορείς, αλλά δυσκολεύονταν να μου προσφέρουν αυτά που ζήτησα, επειδή δεν είναι εύκολες οι εποχές. Ίσως αυτό να είδε ο κ. Τραγκουμανίδης και να επέλεξε να μου κάνει την πρόταση, πέραν της συγγένειας που μας συνδέει. Αυτό που μου είπε πρώτα απ' όλα είναι ότι δεν ήθελε να με βάλει σε περιπέτειες».

-Για τον Βύζαντα Μεγάρων τι ξέρετε; Παρακολουθούσατε την πορεία του;
«Φυσικά, διαβάζω εφημερίδες κι έβλεπα την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ότι πέρυσι έχασε την άνοδο σε αγώνα μπαράζ, ενώ φέτος κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει δεύτερος ύστερα από μια δύσκολη χρονιά. Ο ξάδερφός μου ταλαιπωρήθηκε πολύ με την ομάδα. Μου είπε ότι "έχω κάνει τόσες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια και τώρα που ανέβηκε η ομάδα στη Football League δεν έχω άλλες δυνάμεις για να τη βοηθήσω". Τρελάθηκε! Εγώ τον καθησύχασα και του είπα: "Ξάδερφε, ας πιούμε ένα κρασάκι και θα τα δούμε όλα". Ουσιαστικά, θα αναλάβω το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο κ. Τραγκουμανίδης θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα. Θα συνεχίσει, ουσιαστικά, ως επίτιμος πρόεδρος στην ομάδα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top