Ο Θανάσης Τσίγκας μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΛ, για το παρελθόν και το
μέλλον. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των «βυσσινί» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Sport» του TRT και στον Χρήστο Τσούμαρη. Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε.

Δείτε το video


Για την επιστροφή του έπειτα από τρία χρόνια: «Όταν έμαθα ότι η υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΛ, μία μεγάλη ομάδα, άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά. Στην απόφασή μου έπαιξε ρόλο και η συνομιλία που είχα με τον προπονητή μου ο οποίος και μου εξέθεσε τις προοπτικές που υπάρχουν στην ομάδα. Για να σας πω την αλήθεια δεν αργήσαμε να φτάσουμε στην τελική συμφωνία».

Μιλώντας για τη σύνδεση του «χθες» με το «σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι η επιστροφή μου είναι ένα είδος απωθημένου. Στο μυαλό μου το έχω ως εξής, στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΛ νομίζω ότι άφησα κάτι μισό, τώρα είμαι εδώ για να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ είδε με θετικό μάτι την επιστροφή σου στην ομάδα…
Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας πιστεύω ότι είδε την προσπάθειά μου την προηγούμενη φορά που ήμουν στην ΑΕΛ και ίσως πλέον να πιστεύει ότι μπορώ με την εμπειρία μου να βοηθήσω το σύλλογο να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει, δίνοντας τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

Δείτε το Video


Γνωρίζεις τη Β’ Εθνική και ίσως ξέρεις ποιο είναι και το συστατικό της επιτυχίας.
«Το θέμα για να μπορέσει να κάνει μία ομάδα πρωταθλητισμό σε αυτή την κατηγορία είναι το καλό κλίμα και το ομαδικό πνεύμα. Χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλους για να μπορέσουμε να πετύχουμε».

Βρήκες με την επιστροφή σου διαφορετικές συνθήκες από αυτές που υπήρχαν όταν έφυγες…
«Για να πω την αλήθεια, είμαι λίγες ημέρες στην ομάδα και δεν γνωρίζω απόλυτα τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα. Είναι η δεύτερη χρονιά της ομάδας στη Β’ Εθνική, η ΑΕΛ είναι μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και θα πρέπει σιγά-σιγά, με πολλή δουλειά να φέρουμε όλοι μαζί την ΑΕΛ εκεί που ανήκει. Πιστεύω στην επάνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΛ έχει μία πολύ δυνατή έδρα και θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο για να διεκδικήσει τους στόχους που έχει θέσει».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη ο Θανάσης Τσίγκας αναφέρθηκε σ’ εκείνο το καλοκαίρι του 2009 και στους αγώνες με την ομάδα του Ρέικιαβικ: «Η πρόκριση χάθηκε εκεί αλλά και στον εφησυχασμό μας ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε το 2-0 έστω και αν ήμασταν στο 60% της ετοιμότητάς μας. Ποντάραμε πολλά στις καιρικές συνθήκες, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί αυτοί ήταν καλύτεροι από εμάς. Ξέρω ότι από αυτό το παιχνίδι και μετά οι σχέσεις μεταξύ της ομάδας και των φιλάθλων κλονίστηκαν και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Αν δείξεις στην Ελλάδα το σήμα της ΑΕΛ, όλοι ξέρουν σε ποια ομάδα ανήκει…».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top