Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε 
«Το ζήσαμε και αυτό! Να παίζεις με αντίπαλο που είναι ταμπουρωμένος στο γήπεδό του και στο τέλος να μην παίρνεις τίποτα. Να κλοτσάς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται για να πετύχεις κάποιο τέρμα και να αναρριχηθείς στον βαθμολογικό πίνακα. Σε τι μπορείς να ελπίζεις με τέτοια βαθμολογική συγκομιδή; Πόσο σημαντική είναι η απώλεια τόσων βαθμών;
Ο προπονητής έχει δηλώσει κούραση των παικτών. Δεν μπορεί κανένας να ερμηνεύσει αν υπονοεί κάτι σε σχέση με την προετοιμασία της ομάδας ή αναφέρεται στους συνεχείς αγώνες της ομάδας. Ωστόσο, απορίας άξιον είναι :
α. Πώς οι δύο (2) από τους ανταγωνιστές της ΑΕΛ που «φυτεύτηκαν» στην κατηγορία άντεξαν και αντέχουν και βρίσκονται σε θέσεις ψηλότερα από αυτή της ΑΕΛ. Είχαν περισσότερο χρόνο για προετοιμασία;
β. Έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στην εκ περιτροπής χρησιμοποίηση εναλλακτικών λύσεων;
Τόσο στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης όσο και με τον Ηρακλή 1908 οι αντίπαλοι προπονητές διαχειρίστηκαν τον αγώνα έτσι ώστε να πετύχουν το σκοπό τους. Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες όσον αφορά τους παίκτες μιας ομάδας. Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν πάμπολλες. Αφορισμό δεν πρόκειται να δώσει κανένας ούτε στους παίκτες ούτε στον προπονητή, αφού αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Με άλλα λόγια, τόσα γράφει το κοντέρ… Την προσωπικότητα μιας ομάδας τη δίνουν οι επιλογές των παικτών με τα χαρακτηριστικά προσόντα τους και η κατάλληλη διαχείρισή τους από την τεχνική ηγεσία.
Πέραν τούτου, η αξιολόγηση των καλύτερων επιλογών στη σύνθεση της ομάδας, ανάλογα με τον αντίπαλο, και η τήρηση των εντολών από τους παίκτες, όπως αυτή διαμορφώνεται στη σκακιέρα του προπονητή είναι οι βασικοί παράγοντες στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες δεν θέλουν να πετύχουν; Η ατομική επιδίωξη και φιλοδοξία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι υπάρχουν αφού ο καθένας θέλει να πορευτεί τον δρόμο του.
Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα; Δεν είναι κάτι καινούριο! Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρκετούς τομείς και δεν είναι της παρούσας.
Ο τίτλος «ώρα μηδέν…» που δόθηκε σχετίζεται με τον εναπομείναντα στόχο που μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα και δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συμμετοχή της στους αγώνες κατάταξης, ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή όχι.
Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η βαθμολογική συγκομιδή των εννέα (9) πρώτων ομάδων του πίνακα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις..


Από την ανάλυση του γραφήματος και με βάση ότι οι αγώνες μεταξύ των εν λόγω ομάδων ανέρχονται σε δεκαέξι (16) προκύπτει :
1. Τον μεγαλύτερο συντελεστή βαθμών τον έχει η Νίκη Β. (1,66), τον χειρότερο ο Ηρακλής (0,92), ενώ ο συντελεστής της ΑΕΛ είναι ένα (1).
2. Απόλλωνας, Εργοτέλης και Παναιτωλικός βρίσκονται πολύ κοντά στον συντελεστή της ΑΕΛ που σημαίνει ότι μάζεψαν βαθμούς από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.
Για να γίνει αντιληπτό για ποιον λόγο η ΑΕΛ βρίσκεται στην 9η θέση ακολουθούν άλλα δύο (2) γραφήματα με τους εντός και εκτός έδρας αγώνες και την αντίστοιχη συγκομιδή βαθμών.


Χωρίς περαιτέρω αναλύσεις των γραφημάτων, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Επιστρέφοντας στο «ώρα μηδέν…» και συνειδητοποιώντας τόσο τη φυσική κούραση και καταπόνηση των ποδοσφαιριστών όσο και την ψυχολογική πίεση, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με την Καλλονή, κάθε τρίποντο είναι χρυσάφι και κάθε χαμένος βαθμός οδηγεί στην αβεβαιότητα ακόμα και της συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης. Αν η ΑΕΛ παραμείνει στον ίδιο μέσο όρο βαθμών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 65 βαθμούς και αυτός ο αριθμός δεν εξασφαλίζει κάτι. Το ελάχιστο ζητούμενο είναι τέσσερις (4) νίκες και δύο (2) ισοπαλίες.
Απέμειναν μόλις έξι (6) αγώνες - μέσα σε τριάντα (30) ημέρες - μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ας καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές την ύστατη προσπάθεια για ότι καλύτερο. Τον κόσμο τον έχουν δίπλα τους και το ξέρουν, αλλά ο κόσμος δεν παίζει μπάλα.
Καλή Ανάσταση σε όλους.
Σαν χτυπήσει την πόρτα του μυαλού η τρέλα
μη σκιάζεσαι, είν’ η αγάπη για τη βυσσινί φανέλα.
Υ.Γ. Αναφορικά με τον αγώνα κατάταξης της SuperLeague και τα όσα διαδραματίζονται - από όλες τις πλευρές - δεν είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει. Ως χώρα δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Ως λαός μείναμε χωρίς φως. Η έλλειψη παιδείας, γενικότερα, και αθλητικής παιδείας, ειδικότερα, καθώς και η μεταλαμπάδευση της συγκεκριμένης νοοτροπίας από γενιά σε γενιά θα διαιωνίζεται. Κρίμα…»
Δημήτρης Κ. Κούρος
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top