Το aelole.gr σας θυμίζει τις δηλώσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών σ' εκείνο τον
αξέχαστο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, το 2007 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Νίκος Νταμπίζας, κρατώντας το ένα από τα δύο παιδιά του στην αγκαλιά του, είχε δηλώσει αμέσως μετά το τέλος του τελικού: "Είναι το πρώτο μου Κύπελλο. Είχα δύο αποτυχημένες προσπάθειες στην Αγγλία. Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, με εξαίρεση την Εθνική ομάδα στο Euro. Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να είμαι αρχηγός της ΑΕΛ σε αυτήν την ιστορική στιγμή. Πριν από 7 χρόνια ο πατέρας μου με είχε δει σε έναν τελικό στην Αγγλία. Σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή και πιστεύω ότι με είδε μέσα από τα μάτια των παιδιών μου".

Στέλιος Βενετίδης: "Κάθε Κύπελλο είναι ξεχωριστό. Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα, για την πόλη, για την Θεσσαλία". Ο Βενετίδης κέρδισε τα 4 τρόπαια σε διάστημα 7 ετών, το πρώτο με τον ΠΑΟΚ το 2001, τα επόμενα δύο το 2005 και το 2006 με τον Ολυμπιακό και το τελευταίο το 2007 με την ΑΕΛ.

Ζήσης Ζιάγκας: "Ευχήθηκε «να μη χρειαστεί να περάσουν άλλα 20 χρόνια, για να πάρουμε ξανά το Κύπελλο» και έσπευσε να αφιερώσει το Κύπελλο «στα παιδιά που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΛ σε δύσκολες στιγμές, δίχως να πάρουν κάποιον τίτλο. Αυτή η χαρά ανήκει και στον κόσμο, που μας συμπαραστέκεται συνεχώς».

Χρήστος Καλαντζής: "Το μόνο που μπορώ να νιώθω αυτή τη στιγμή είναι υπερηφάνεια για αυτούς τους φιλάθλους. Συγχαρητήρια σε όλους"

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος μετά τον πατέρα του, Γιάννη, κατέκτησε και αυτός ένα Κύπελλο με την ΑΕΛ, τόνισε: "Ηρθε η σειρά μου. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Ζούμε κάτι μεγάλο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ευχαριστούμε αυτόν τον κόσμο. Έρχονται πολύ καλύτερες μέρες για αυτήν την ομάδα".

Αγγελος Διγκόζης: "Είναι ένα όνειρο. Μια ανεπανάληπτη επιτυχία. Δεν έχουμε τα οικονομικά μεγέθη των μεγάλων ομάδων. Προσπαθούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να χαρούμε όσο θέλουμε, γιατί δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή μας".

Στάθης Αλωνεύτης: "Νιώθω διάφορα συναισθήματα. Είχαμε κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με αυτό το Κύπελλο ξεπληρώνονται όλα τα κακά και πιστεύω ότι με νίκη στην Καλαμαριά να κλείσει καλά η χρονιά. Δικαιούμαστε να χαρούμε αυτό το Κύπελλο μετά από 22 χρόνια".

Στέφανος Κοτσόληςείπε για τη φάση του 94` με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο: "Τρόμαξα στην τελευταία φάση. Ο Θεός είναι μεγάλος. Ήμουν εξουδετερωμένος και ο Μάντζιος έστειλε την μπάλα πάνω μου. Είναι νωρίς να λέμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να χαρούμε τη σημερινή μέρα".

Φώτης Κηπουρός: "Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο. Ελπίζω να μείνουμε και εμείς στην ιστορία όπως και οι παλιοί. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, χαίρομαι και εγώ για την συμβολή μου. Το αφιερώνουμε στον κόσμο στη Λάρισα."

Σπύρος Βάλλας: "Συγχαρητήρια σε όλους. Σπουδαία διάκριση για την ΑΕΛ. Δεν περιγράφονται με λόγια αυτές οι στιγμές. Αξίζαμε το Κύπελλο και το πήραμε",

Αείμνηστος "Παναγιώτης Μπαχράμης": "Μοναδικά συναισθήματα. Κάτι πρωτόγνωρο. Αυτή η ομάδα μας έχει προσφέρει τα μέγιστα. Αυτές οι στιγμές δεν συγκρίνονται. Όλη η Ελλάδα είναι καλεσμένη στη γιορτή που θα γίνει στην Λάρισα. Μην την χάσετε".

Ο "στρατηγός" αυτής της μεγάλης επιτυχίας, ο Γιώργος Δώνης, είχε δηλώσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου: "Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για μας, για την ομάδα μας που καταφέρνει να είναι Κυπελλούχος. Τα δώσαμε όλα. Όση τύχη δεν είχαμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος, την είχαμε σήμερα. Αυτό που έχει σημασία έχει να χαρούμε το σήμερα. Από Δευτέρα θα συγκεντρωθούμε στην Καλαμαριά. Θέλουμε τους 3 βαθμούς και θα είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι. Η ΑΕΛ δεν είναι για να παλεύει για την παραμονή της, αλλά είναι για μεγαλύτερα πράγματα. Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Έχουμε καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα αυτά τα 5 χρόνια. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Πίστευα ότι η φετινή χρονιά κάτι μας χρωστάει".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, είχε δηλώσει: "Μακάρι να μπορούσαμε να γλεντήσουμε περισσότερο από 24 ώρες. Είναι σημαντική αυτή η νίκη γιατί θα βοηθήσει μια νέα γενιά φιλάθλων της ΑΕΛ. Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε. Σήμερα να γλεντήσουμε και από αύριο να μείνουμε συγκεντρωμένοι".
Διαβάστε επίσης:
"Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια... (Video)"
"Ο θρίαμβος από την αρχή... 5/5/2007 (Video)"
"Κύπελλο ΑΕΛ 2007 (Φώτο)"
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top