Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ, "ATHENS CLUB" με αφορμή
τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΛ με τίτλο "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ"

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σ.Φ "Athens Club"
Η νέα αγωνιστική χρονιά θα βρει την Ομάδα μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία – έτσι όπως τα κατάφερε ο αμετανόητος – και ενώ η ΠΑΕ διαλύεται, τα ιστορικά μας τρόπαια μεταφέρονται από γραφείο σε γραφείο από τους πιστούς του συνεργάτες, για την δημιουργία εντυπώσεων ακόμη και την ύστατη στιγμή.
Ο «μας έφτιαξε γήπεδο», συνεπής στην γνωστή τακτική του με την οποία κατάφερε μέσω των γνωστών πια φερέφωνων και υποτακτικών του να χειραγωγήσει και να κοιμίσει την πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΛ, ασχολείται πλέον με την βιωσιμότητα της επένδυσης του, αδιαφορώντας για όσα μας έκανε και μας έφτασε σε αυτό το σημείο.
Εμείς σαν Σύνδεσμος δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και να αδιαφορήσουμε ποτέ για αυτόν, όπως και για τα τρωκτικά που ακόμα και σήμερα τον υπερασπίζονται αφού το πιάτο τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα νόστιμο και γεμάτο. Η αναφορά έχει να κάνει με το απίθανο σενάριο, θέλουμε να πιστεύουμε, σχετικά με πιθανή επιστροφή του στα της ομάδας μας στο κοντινό ή μακρινό μέλλον, μέσω του Arena και με τη βοήθεια πάντα των υποτελών και υπόχρεων υποστηρικτών του.
Για τον Σύνδεσμο μας η εξέλιξη αυτή των πραγμάτων μόνο έκπληξη δεν ήταν.
Οι ενέργειες του, ολοφάνερες και ξεκάθαρες για όποιον έβλεπε με καθαρή ΑΕΛική ματιά τα τεκταινόμενα, μας οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική χρεωκοπία και αγωνιστικά στον… Δομοκό. Είχαμε δημόσια και έγκαιρα τοποθετηθεί απέναντι μάλιστα σε πολλούς που ακόμα και πρόσφατα συνέχιζαν να «τιτιβίζουν», να ονειροπολούν, να τον χειροκροτούν και να τον στηρίζουν στις συνεντεύξεις τύπου στο γήπεδο του.
Επειδή στην Ελλάδα και στην Λάρισα ιδίως ξεχνάμε εύκολα και «τα γυρίζουμε» χωρίς ντροπές και αναστολές και επειδή οι «ήμουν και εγώ εκεί στα πέτρινα χρόνια» είναι κατά πως φαίνεται χιλιάδες, ενδεικτικά θα αναφέρουμε παρακάτω κάποιες ημερομηνίες που μπορεί ο καθένας να ανατρέξει και να δει συνέπεια λόγων και έργων όσον αφορά το ATHENS CLUB.
Τα γραπτά μένουν και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της πορείας και της στάσης όλων μας: 05/08/2010, 05/09/2010, 05/06/2011, 03/02/2012, 05/02/2012, 07/05/2012,  23/07/2012.
Χωρίς να απαιτούμε πνευματικά δικαιώματα γιατί δεν μας ανήκουν άλλωστε, σε κάποιες τοποθετήσεις του Συνδέσμου θα δείτε «πρωτοεμφανιζόμενες» τις έννοιες «αρχές», «αξίες», «ανιδιοτέλεια», «θεσμικός φορέας», «ΑΕΛική νοοτροπία», «θεματοφύλακας» και το περιβόητο πια σλόγκαν του καλοκαιριού οι «δικλείδες ασφαλείας».
Διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιούνται ευρέως τον τελευταίο καιρό αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το κατά πόσο έχει γίνει κατανοητή η ουσία των λέξεων αυτών.
Οι παραπάνω υπενθυμίσεις γίνονται απλά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, τώρα που έσβησε το «χαϊλίκι» και η «γκλαμουριά» του νέου γηπέδου και μπαίνουμε στην εποχή της ΑΕΛ και του επαναπροσδιορισμού μας, ποιά ήταν η στάση, η θέση και οι ενέργειες του Συνδέσμου.
Οι τύχες πλέον της ΑΕΛ πέρασαν στα χέρια της Ερασιτεχνικής που πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπερασπίστηκε σθεναρά τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Σωματείου, όταν και όπως έπρεπε τις στιγμές που χρειάστηκε και τον καιρό που κάποιοι αγνοούσαν ακόμα και την ύπαρξη της.
Δικαιώθηκε η ευθεία και δημόσια στήριξη του Συνδέσμου αλλά και κάποιων μελών μας τα τελευταία χρόνια, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον ρόλο του Σωματείου και ενεργοποιήθηκαν σε αυτό ως μέλη του, βλέποντας το σαν τον μοναδικό ΑΕΛικό φορέα και ακλόνητο πυλώνα στην προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό από την ξέρα που είχαμε μπει.
Η Ερασιτεχνική καλείται με νέα διοίκηση πλέον να αναλάβει το βάρος των αποφάσεων και της διαμόρφωσης εξελίξεων σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά περίοδο. Στην νέα διοίκηση ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο.
Ευχή μας να αποδειχτεί σύντομα ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί στο είδος μας. Στο χέρι όλων μας είναι να ξανακάνουμε την ΑΕΛΑΡΑ μεγάλη. Με συσπείρωση, ενότητα και στήριξη στην Ερασιτεχνική και χωρίς εκπτώσεις σε θέματα ΑΕΛικών αρχών.
Στα πλαίσια της συσπείρωσης όσο τον δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της ΑΕΛικής οικογένειας στην προσπάθεια αυτή, το ATHENS CLUB καταθέτει δημόσια, πρόταση αριθμού μελών του, που θα καταθέσουν και στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου.
Η πρόταση αυτή προβλέπει να αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση και μόνον, αντί του Διοικητικού Συμβουλίου, οποιαδήποτε:
Αλλαγή ή παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ονόματος, των εμβλημάτων και των χρωμάτων.
Συγχώνευση με άλλο σωματείο.
Συμμετοχή του Σωματείου σε Ποδοσφαιρική, Καλαθοσφαιρική ή άλλη Ανώνυμη Εταιρεία που προβλέπεται από τον εκάστοτε ισχύοντα αθλητικό νόμο.
Συμμετοχή σε Ανώνυμη Εταιρία που τυχόν προκύψει από συγχώνευση.
Όποια απόφαση παρθεί από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου για το μέλλον της Ομάδας και για τα παραπάνω θέματα, να γίνει με την αυξημένη πλειοψηφία που προβλέπει το καταστατικό του για άλλα σοβαρά ζητήματα (π.χ. περιουσιακά), δηλαδή από τα 3/4 των παρόντων μελών, με παρόντα τα 2/3  του συνόλου των μελών.
Το μέγεθος των προβλημάτων δεν πρέπει να μας φοβίζει, ούτε ο αγώνας που θα χρειαστεί για να τα αντιμετωπίσουμε.
Η μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται σε αυτήν την επανεκκίνηση είναι να επαναπροσδιορίσουμε ποιοί είμαστε, τι ζητάμε και τι πρεσβεύει η ΑΕΛ για εμάς και να αναλογιστούμε το μεγαλείο και τα ιδανικά της βυσσινί Βασίλισσας.
Το μέλλον της ΑΕΛ όπως την ξέρουμε και όπως την θέλουμε, δυνατή, ανεξάρτητη και πρωταγωνίστρια, θα πρέπει να έχει εγγυητές και παράλληλα θεματοφύλακες της ιστορίας της, τους χιλιάδες οπαδούς της και μόνο αυτούς.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΕΛ
ATHENS CLUB
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top