Εξάγει τυρί σε όλο τον κόσμο, κάνει τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων και είναι ο νέος
επενδυτής της ΑΕΛ, που με τις κόρες του Νάνσι και Έλενα θα τρέξουν διοικητικά το αλογάκι της Βυσσινί Θύελλας. Μεγάλες του στιγμές ως επενδυτής στην ΑΕΛ απολαμβάνει ο Βαγγέλης Πλεξίδας. Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2013, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα είχε δισέλιδο δημοσίευμα για το νέο χρηματοδότη της ΑΕΛ.

Αναλυτικά στο δισέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος
«Να το γράψεις όπως σου το λέω. Αυτός ο τύπος σίγουρα θα αφήσει εποχή. Είναι άνθρωπος των άκρων και διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τη Λάρισα. Καλά, αλλά και... τρελά πράγματα. Το νέο αφεντικό της Λάρισας έχει λεφτά και πολλή τρέλα με την μπάλα. Εισάγει τυρί σε όλο τον κόσμο, κάνει τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων και είναι ο νέος επενδυτής της ΑΕΛ, που με τις κόρες του Νάνσι και Έλενα θα τρέξουν διοικητικά το αλογάκι της Βυσσινί Θύελλας. Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του κ. Βαγγέλη Πλεξίδα ως νέου προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας» η θεσσαλική κοινωνία είχε τις προηγούμενες ημέρες να λέει. Ένας βαρόνος του τοπικού επιχειρείν, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς της φέτας» λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας με την εταιρεία lA FARM στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου, αναλαμβάνει ύστερα από περιπέτειες τις τύχες της ιστορικότερης ομάδας της ελληνικής περιφέρειας και της μοναδικής εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που πήρε ποτέ πρωτάθλημα. Το περίφημο αλογάκι της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει γεράσει, να έχει χάσει τη λάμψη του παρελθόντος και να μην παράγει παρά μόνο αρνητικές ειδήσεις μια και ακολούθησε την ΑΕΚ στον δρόμο της πτώχευσης και του υποβιβασμού στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Να όμως που ως νέος Δημήτρης Μελισσανίδης, ο τοπικός βιομήχανος έρχεται να ρίξει τη δική του ζαριά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Η σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της La Farm

Από τα Τρίκαλα
«Το παραδέχομαι. Έχω τρέλα με το ποδόσφαιρο. Έχω τρέλα με τις ομάδες», μας λέει ο νέος πρόεδρος της Λάρισας. Κι αυτό φάνηκε από την πορεία της ομάδας των Τρικάλων στην οποία από το 2006 ήταν πρόεδρος. «Πήρα τα Τρίκαλα το 2006 και μέσα σε τρία χρόνια τα ανέβασα τρεις κατηγορίες, αν και μετά πήγαν να μπλέξουν με στημένα παιχνίδια», τονίζει ο κ. Πλεξίδας. Επιχειρηματίας με μεγάλο διαμέτρημα στην πόλη των Τρικάλων, στη διάρκεια της πρώτης -προ Λάρισας- προεδρικής θητείας του σε ομάδα ποδοσφαίρου άφησε εποχή. Ο Α.Ο. Τρίκαλα έφτασε μέχρι τη Β' Εθνική, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες  επενδύσεις, ενώ η ομάδα απέκτησε και cheerleaders για να ενθαρρύνουν το ηθικό των παικτών. Επρόκειτο για μια περίοδο όπου το γήπεδο των Τρικάλων ζούσε δόξες, με τις χυμώδεις υπάρξεις να αποτελούν καθεστώς και τις μετά τις νίκες εξορμήσεις στα μπουζούκια θεσμό. Την ίδια περίοδο η βιομηχανία του κ. Πλεξίδα, την οποία διατηρεί μαζί με τα δυο του αγαπημένα αδέλφια, τον Σωτήρη και τον Χρήστο, απογειωνόταν. Ύστερα από μια περίοδο προβλημάτων μετά τον θάνατο -σε νεαρή ηλικία- του πατέρα του και ιδρυτή της εταιρείας το 1960 (ενός σοβαρού και μετρημένου μεγαλοτυροκόμου), η οικογενειακή επιχείρηση ΒΙΟΓΑΛ έδειχνε να ανακάμπτει. Οι εισαγωγές της τονώθηκαν, ενώ σύντομα έφθασε να πουλάει το 90% της παραγωγής φέτας της στο εξωτερικό και μόλις το 10% εντός ελληνικών συνόρων. Πελάτες της επιχείρησης που παράγει private label προϊόντα ήταν αλυσίδες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος και Μασούτης. Η εταιρεία έφτασε να κάνει πωλήσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ, ενώ και η ομάδα των Τρικάλων «πετούσε».
Όταν εμφανιζόταν στο γήπεδο με τη σύζυγό του οι φίλαθλοι φώναζαν «ο Ντέμης και η Δέσποινα των Τρικάλων»

Ο «στρατός της»
Ώσπου ήρθε ένα πάρα πολύ δύσκολο διάστημα τόσο για τον επιχειρηματία όσο και για τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Βαγγέλη Πλεξίδα. Ήταν το 2010, όταν ο ΕΦΕΤ και προσωπικά η τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή επέβαλαν στη ΒΙΟΓΑΛ το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε επιχείρηση τροφίμων, ύψους 510.000 ευρώ. Η εταιρεία θα κλονιστεί, και ενώ θα χαρακτηρίσει  άδικο το πρόστιμο, σύντομα θα αναγκαστεί σε πλήρη αλλαγή γραμμής πλεύσης. Θα προχωρήσει σε ποιοτικές επενδύσεις ώστε να μην επαναμφισβητηθεί και θα αλλάξει και επωνυμία μετονομαζόμενη σε LA FARM. Δεν είναι τυχαίο πάντως το γεγονός πως, παρά το πρόστιμο, η οικογένεια Πλεξίδα υποστηρίχθηκε ενεργά από τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, σε μια κίνηση με σημασία και συμβολισμό. Μάλιστα ήταν αρκετοί εκείνοι που κατηγόρησαν την ηγεσία του πασοκικού τότε υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πως κατά κάποιο τρόπο έδρασε ρεβανσιστικά κατά μιας οικογένειας που δηλωμένα υπήρξε δίπλα στη Ν.Δ. Τα Τρίκαλα δυστυχώς είναι μια μικρή πόλη. Το σύστημα με αδίκησε επειδή έφτιαξα μια δυνατή ομάδα. Γι' αυτό πηγαίνω τώρα στη Λάρισα. Ξανάρχομαι στο ποδόσφαιρο με μια ομάδα που έχει ιστορία για να δείξω την αξία μου. Αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως με τα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά έχω μεγαλύτερο στρατό μαζί μου», αναφέρει ο κ. Πλεξίδας, και συμπληρώνει για όσους τον κατηγορούν: «Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος. Οι δουλειές μου είναι εκτός Ελλάδος και δεν έχω διαπλοκές. Δεν θέλω  , να γίνω ένας απλός παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εξάλλου αυτοί που θα με βοηθήσουν στην ομάδα θα είναι οι κόρες μου και οι συνεργάτες μου. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα χόμπι. Δεν ζω απ' αυτό».
Τα αδέλφια του κ. Βαγγέλη Πλεξίδα, Σωτήρης και Χρήστος

Απώτερος στόχος η Super League
Ο κ. Πλεξίδας έχει δύο όμορφες κόρες, τη Νάνσι και την Έλενα, που είναι φοιτήτριες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις οποίες απέκτησε με τη σύζυγό του Εύα, με την οποία όταν εμφανιζόταν στο γήπεδο των Τρικάλων οι φίλαθλοι φώναζαν «ο Ντέμης και η Δέσποινα των Τρικάλων». Οι δύο κόρες του ζευγαριού θα αποτελέσουν τις «αμαζόνες» της Λάρισας σε μια προσπάθεια ανάταξης δυνάμεων για την τοπική ομάδα. Στα σχέδια του κ. Πλεξίδα είναι η Λάρισα να καταστεί εκ νέου η ομάδα όλης της πόλης, με την ενεργό συμμετοχή των μελών της και των φορέων της. Απώτερος στόχος του είναι ένας: η Super League. Ήδη έχει δεσμευτεί να βάλει από την τσέπη του 300.000 ευρώ για να ενισχυθεί η ομάδα και αυτό έγινε όταν κέρδισε την ψηφοφορία ανάληψης της προεδρίας με περίπου δέκα ψήφους διαφορά. Ρόλο στην επιλογή αυτή έπαιξε και η οικονομική του επιφάνεια, καθώς σήμερα η εταιρεία του ίδιου και των δύο αδελφών του διατηρεί υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής φέτας, καλύπτει μια περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Κατερίνης έχοντας σχέσεις με 1.700 παραγωγούς και απασχολεί 150 εργαζομένους. Οι πωλήσεις της ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ και όλα αυτά μονάχα από την πώληση φέτας και δίχως τραπεζικό ή άλλου είδους δανεισμό. Μάλιστα η εταιρεία μέσα στην κρίση κατάφερε να επιτύχει άνοδο των πωλήσεών της κατά 100%, χάρη στις συνεργασίες της με πολλές διεθνείς αγορές.»
Τα γλέντια στα μπουζούκια ακολουθούσαν συνήθως κάθε επιτυχία της ομάδας των Τρικάλων

Οι φοιτήτριες Νάνσι και Ελενα θα παίξουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια του κ. Βαγγέλη Πλεξίδα να καταστεί εκ νέου η Λάρισα ομάδα όλης της πόλης
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top