Από σήμερα στο aelole.gr εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη στην ιστοσελίδα από ένα νέο
συντάκτη...
Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λέει μια παροιμία και κάπως έτσι μαζί της έρχεται από σήμερα σ’αυτήν εδώ τη γωνιά του www.aelole.gr «Η φωλιά του κούκου».
   Μια στήλη χωρίς ειδησεογραφικό χαρακτήρα, που δεν κυνηγά πρωτιές και αποκλειστικότητες με κάθε τρόπο.
   Μια στήλη που διαφωνεί με τη φιλοσοφία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αλλά συμφωνεί με τη φιλοσοφία «τα μέσα κι ο σκοπός αγιάζουν το αποτέλεσμα».
   Μια στήλη που φιλοξενείται από αυτόν εδώ το διαδικτυακό χώρο και προφανώς σέβεται και συμφωνεί με το ύφος και το ήθος του, καθώς και τα πλαίσια στα οποία κινείται και συμπεριφέρεται. Αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε…
   Μια στήλη άποψης και σχολιασμού για θέματα που αφορούν την ΑΕΛ και τους οπαδούς της. Φυσικά υπό το πρίσμα και την αντίληψη του γράφοντος και κάτω από τη σημαία του «κατά τον δαίμονα εαυτού» ή πιο απλά «πράττω κατά συνείδηση».
   Μια στήλη της οποίας η ονομασία δεν είναι τυχαία. Όσων το μυαλό πήγε στην ομώνυμη κορυφαία ταινία (βασισμένη στο βιβλίο του Ken Kesey) με πρωταγωνιστή το σπουδαίο ηθοποιό Jack Nicholson, έπραξε σωστά. Ένα έργο τέχνης γεμάτο από μηνύματα και ιδέες, που σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωπικά θεωρώ ότι ταυτίζονται με την ιδιοσυγκρασία της ΑΕΛ και του λαού της. Μια ταινία που εκτυλίσσεται στο φόντο μιας ψυχιατρικής κλινικής, όπου πρόσωπα, συμπεριφορές και καταστάσεις διασχίζουν το… παράλογο, αρνούμενα να υποταχθούν σε κάθε μορφή αυταρχικής εξουσίας και να υποκύψουν σε πλαίσια και κανόνες που στραγγαλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας, ελευθερίας και αυτοσεβασμού, βγαίνοντας όμως στο τέλος νικητές και έχοντας ως ανταμοιβή την καθαρότητα της ψυχής τους. Αξία: ανεκτίμητη…
   Στα ίδια χνάρια, λοιπόν, έχει σκοπό να βαδίσει και αυτή εδώ η στήλη. Δε διεκδικεί ούτε αλάθητο, ούτε αυθεντία. Μόνο οι ηλίθιοι και οι επικίνδυνοι διεκδικούν κάτι τέτοιο εξάλλου. Και τέλος δεν είναι και δε χαρακτηρίζεται ως δημοσιογραφική, όσο δυστυχώς η έννοια της δημοσιογραφίας ξεφτιλίζεται καθημερινά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ εύκολα.
   Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του www.aelole.gr για την άμεση ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της πρότασης για μια τέτοιου είδους στήλη στην ιστοσελίδα τους και οφείλω να διευκρινίσω πως οι απόψεις που θα κατατίθενται εδώ, παρότι φιλοξενούνται στο χώρο αυτό, είναι οι προσωπικές μου απόψεις, γίνονται ενυπόγραφα και όχι πίσω από κάποιο ψευδώνυμο και η ευθύνη τους βαραίνει αποκλειστικά εμένα.
   Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι περιττά και τη μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου τη διαθέτουν οι πράξεις, πόσο μάλλον όταν χαρακτηρίζονται από διάρκεια και συνέπεια, κάπου εδώ αυτό το πρώτο κείμενο γνωριμίας βάζει τελεία και ο χρόνος παίρνει τη σκυτάλη αναλαμβάνοντας το ρόλο του κριτή.
   Καλή μας σεζόν λοιπόν, με επιτυχίες και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια σε όλα τα τμήματα της ΑΕΛ και ειδικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπου το φετινό επεισοδιακό και συνάμα ιστορικό καλοκαίρι συντελέστηκε… «κοσμογονία», επιλέγοντας και πάλι να περπατήσει τον… ίσιο δρόμο από την άλλη, όπως βαδίζουν οι τρελοί, οι δυνατοί και οι μεγάλοι.
Στέφανος Αΐνης

* Εκτός των τρόπων επικοινωνίας του www.aelole.gr, όπου μεταξύ άλλων μπορεί ο καθένας να καταθέσει την άποψή του και για τη στήλη αυτή, «Η φωλιά του κούκου» διαθέτει και τη δική της ηλεκτρονική διεύθυνση για ακόμα πιο άμεση επικοινωνία με τους αναγνώστες της. Μπορείτε, λοιπόν, να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top