Αντιλαμβανόμενοι τη σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΛ αναφορικά με το θέμα της
εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και στηριζόμενοι στα όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή των Monsters («Monsters’ Zone») την περασμένη Πέμπτη 21/11 δια στόματος του νομικού εκπροσώπου του συνδέσμου, Αναστάσιου Γιολδάση, ως www.aelole.gr στο παρόν θέμα θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε γραπτώς όλες τις σχετικές πληροφορίες όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται:
-  Την Παρασκευή 26/7 η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 αποφασίζει να μη δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της Football League και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην από φέτος ερασιτεχνική κατηγορία Football League 2. Αυτομάτως η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (δια)λύεται και τις τύχες της ομάδας αναλαμβάνει το μητρικό Ερασιτεχνικό Σωματείο της ΑΕΛ (ο Ερασιτέχνης ή Ερασιτεχνική ΑΕΛ, όπως πιο απλά συνηθίζουμε να λέμε).
Την επόμενη σεζόν, που η ομάδα -όπως όλα δείχνουν- θα βρίσκεται στην επαγγελματική εθνική κατηγορία της Football League, θα προκύψει νέα ΠΑΕ από τα σπλάχνα της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, με την ονομασία ΠΑΕ ΑΕΛ (δίχως το 1964) και νέο -καθαρό από χρέη- Α.Φ.Μ..
Το Α.Φ.Μ. της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 δε διαγράφεται. Παραμένει «νεκρό», κουβαλώντας τα όποια χρέη δε θα έχουν αποπληρωθεί.

-  Η εκκαθάριση ως διαδικασία μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (δηλαδή από Δευτέρα 29/7) και σύμφωνα με τον καινούριο νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, πρέπει να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών.
Τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (προπονητήριο Δέντρων και λεωφορείο) θα εκποιηθούν και το ποσό που θα μαζευτεί θα διατεθεί στους πιστωτές της. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η ΑΕΛ (ή ο όποιος επενδυτής/μεγαλομέτοχός της) θα αναγκαστεί να ξαναγοράσει την περιουσία της (προπονητήριο και λεωφορείο)…

-  Η εκκίνηση της εκκαθάρισης ορίζεται από την ίδια τη διοίκηση της ΠΑΕ (στην προκειμένη περίπτωση από τον Κ. Πηλαδάκη) και για να είναι αυτό εφικτό πρέπει να δημοσιευτούν οι ισολογισμοί της των τελευταίων δύο (2) ετών.
Μέχρι και σήμερα η εκκαθάριση δεν έχει ξεκινήσει με ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και όσων την εκπροσωπούν στις σχετικές συζητήσεις (βλ. Μίμης Τσακμακίδης). Για το λόγο αυτό και η Ερασιτεχνική ΑΕΛ έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να οριστεί εκκαθαριστής και να επικυρωθεί η διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την Τρίτη 3/12. Αναμένεται δικαίωση για την Ερασιτεχνική ΑΕΛ αλλά είναι άγνωστος ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δρομολογηθούν οι μετέπειτα εξελίξεις, γεγονός που δεν ευνοεί την ομάδα.

-  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νομικού εκπροσώπου των Μonsters, η μέχρι τώρα απραξία της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι ήδη παράνομη, ενώ η Ερασιτεχνική ΑΕΛ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον εισαγγελέα. Αν η υπόθεση φτάσει στο σημείο αυτό παύει πλέον να ισχύει οποιοσδήποτε χρονικός περιορισμός. Μια τέτοια κίνηση μπορούσε, επίσης, να συμβεί ακόμα και αμέσως μετά την ημερομηνία διάλυσης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (Παρασκευή 26/7).

-  Όσο η διαδικασία της εκκαθάρισης είναι κολλημένη στο μηδέν, το προπονητήριο των Δέντρων και το λεωφορείο τα διαχειρίζεται τυπικά η πρώην διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, αλλά οποιαδήποτε αγοραπωλησία αυτών των δύο περιουσιακών στοιχείων μπορεί να προσβληθεί από κάποιον πιστωτή της ΠΑΕ και άρα να ακυρωθεί.

-  Αν η εκκαθάριση δεν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, δηλαδή ένα (1) χρόνο πριν η ομάδα ανέβει στη Super League (παίρνουμε σαν δεδομένο δηλαδή ότι θα καταφέρει απανωτά και την άνοδο από την FL στην Sl), θα υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την αδειοδότηση και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της SL.
Ουσιαστικά, λοιπόν, η καθυστέρηση της εκκαθάρισης είναι κυρίως επικίνδυνη για την επάνοδο και συμμετοχή της ΑΕΛ στην Super League και όχι για τη συμμετοχή της στη Football League.

-  Τέλος, το AEL FC Arena ανήκει στην εταιρεία Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διαδικασία της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top