Λόγω της μεγάλη χρονικής διάρκειας (σχεδόν τρίωρη) της χθεσινής συνέντευξης Κυριακίδη είναι αντικειμενικά
δύσκολη η ακριβής καταγραφή της και ο σχολιασμός της, αλλά κι επειδή μπροστά μας πλέον έχουμε τις πολύ κρίσιμες Γενικές Συνελεύσεις -αρχής γενομένης από αύριο- θα προσπαθήσω όσο πιο επιγραμματικά να μεταφέρω τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα που ως παριστάμενος ακροατής αποκόμισα. Εννοείται, βέβαια, πως από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης είναι αναρτημένο και διαθέσιμο προς ανάγνωση, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να σχηματίσει τη δική του άποψη.
Σε δύο άξονες, λοιπόν, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η περιγραφή της χθεσινής συνέντευξης τύπου του Η. Κυριακίδη. Ο πρώτος αφορά τα όσα συνέβησαν και κυρίως εκφράστηκαν από τα λόγια του και ο δεύτερος που αφορά τα όσα δε συνέβησαν και εκφράστηκαν δια των μη πράξεων/λόγων των απόντων.

Πρώτος άξονας (Η. Κυριακίδης):

-  Διέψευσε τη φήμη που κυκλοφόρησε ότι ήρθε στην ομάδα αφότου υπήρξε επενδυτής και άρα οικονομική ρευστότητα.
-  Δήλωσε ότι είναι απλήρωτος εδώ και πέντε μήνες (οικονομικά το επιβαρύνεται/χρεώνεται η Ερασιτεχνική ΑΕΛ), άρα δεν ισχύει ότι όλοι στην ομάδα είναι πληρωμένοι.
-  Σε ό,τι αφορά το βασικότερο ζήτημα, αυτό του παραγκωνισμού του, μέσα από περιγραφή των γεγονότων με χρονική σειρά και βασιζόμενος σε ένα συνδυασμό δηλώσεων και πράξεων των… «αντιπάλων» του κατέδειξε ότι οι λόγοι που του χρεώθηκαν (εξωαγωνιστικοί, ηθικοί, αγωνιστικοί, ιατρικοί) ήταν κατασκευάσματα. Δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει γιατί συνέβη σε εκείνον αυτό (όπως, βέβαια, κάτι παρόμοιο συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που αποχώρησαν από την ομάδα) και πως αυτό είναι και η δική του απορία.
-  Διέψευσε την κατηγορία ότι εκείνος διέρρευσε τις συνομιλίες σχετικά με τον παραγκωνισμό του.
-  Διέψευσε την ανακοίνωση της ΑΕΛ που έλεγε ότι «ο ποδοσφαιριστής μας οικειοθελώς αποχώρησε από το Στάδιο Αλκαζάρ χωρίς να ακολουθήσει τους υπόλοιπους εκτός αποστολής συναδέλφους του», αφού αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι ο Ν. Γαλανακόπουλος απαγόρευσε την είσοδό του τόσο στα αποδυτήρια όσο και στη θύρα 3 με την πρόφαση ότι «θα τον δείρουν οι συμπαίχτες του».
-  Εναντιώθηκε σε… δημοσιογραφικές τακτικές που αβάσιμα του χρέωσαν πράγματα που δεν ισχύουν, δεχόμενος τελικά τη συγνώμη όσων έστω επέλεξαν να είναι παρόντες.
-  Τέλος, σε ό,τι αφορά τη βράβευσή του από το Σ.Σ. Ραψάνης, ο Δ. Καραγκούνης που κατέχει τα διοικητικά ηνία του Σωματείου, αποκάλυψε ότι σε επίσημο αίτημα προς την ΑΕΛ βρήκε κλειστή πόρτα (γιατί αλήθεια;), ενώ επίσης ανέφερε ότι εν συνεχεία έγινε δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων και επισκέψεις «μπράβων» με σκοπό να μην τιμηθεί τελικά ο Η. Κυριακίδης.
Γενικότερα, από τα όσα είπε για μια ακόμη φορά έγινε λόγος για λογικές και πρακτικές που δεν αρμόζουν στην ΑΕΛ γενικά και ειδικότερα στην ΑΕΛ που ονειρευτήκαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Δεύτερος άξονας (απουσίες):

Για αρχή ένα ρητό του Μολιέρου: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε».
Η μη πράξη, λόγω της απουσίας, είναι λογικό πως δεν μπορεί να σχολιαστεί. Πώς να σχολιάσεις κάτι που δε συνέβη; Η επιλογή της απουσίας, όμως, παρότι είναι δικαίωμα, μπορεί να σχολιαστεί μια χαρά.
Το «παρών» στη χθεσινή συνέντευξη τύπου δεν έδωσε ούτε ένας εκπρόσωπος από τη Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου(ΔΕΠ), τους παίχτες της ομάδας και το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Φυσικά και η παρουσία τους θα μας επέτρεπε να μιλάμε με άλλα δεδομένα. Η απουσία της ΔΕΠ και των ποδοσφαιριστών ήταν νομίζω αναμενόμενες, μιας και λόγω των γεγονότων υπάρχει περισσότερος αρνητισμός ανάμεσα στον παίχτη και στα μέρη αυτά (κυρίως με τη ΔΕΠ). Θεωρητικά ενδεχόμενη παρουσία τους μπορεί να έφερνε κάποιο αποτέλεσμα, έστω και μέσα από μεγάλη ένταση. Η απουσία του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, όμως, που σαν θεσμός είναι κάτι πιο ενδιάμεσο και ουδέτερο, νομίζω ότι ήταν «φάουλ». Και εξηγούμαι… Εδώ και μήνες το θέμα Κυριακίδη απασχολεί την ομάδα και τον κόσμο της (ή έστω σημαντικό μέρος του). Ο παίχτης, τελικά, βγαίνει δημόσια και ενώπιον όλων να τοποθετηθεί και να εκφράσει την άποψή του. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ο αντίλογος έστω από τους θεσμικούς εκπροσώπους του Σωματείου; Γιατί ένας παίχτης να μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με αυτό και τις πρακτικές του, εμπλέκοντας ονόματα και ιδιότητες, χωρίς να παίρνει απάντηση; Εν τέλει, όσο δεν υπάρχει απάντηση, ενώ μια καλή ευκαιρία για να συμβεί αυτό υπήρξε χθες, αυτό που μένει είναι οι απόψεις και τα πιστεύω εκείνου που εκτέθηκε και μίλησε. Και στο φινάλε η απουσία της ΔΕΠ και των παιχτών δεν καίει το ίδιο, γιατί πολύ απλά μιλάμε για ανθρώπους αναλώσιμους, προσωρινούς και περαστικούς. Η σιωπή και απουσία, όμως, του Ερασιτέχνη καίει και με το παραπάνω. Αρκετοί φίλαθλοι και οπαδοί βρέθηκαν εκεί για να μάθουν, ενώ τα θέματα που αφορούν τη συνέντευξη αυτή χτυπάνε… βυσσινί από αναγνωσιμότητα και ενδιαφέρον. Επομένως, ένα τέτοιο θέμα σίγουρα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί, ούτε να αγνοηθεί.

Φέτος, μιλήσαμε και πιστέψαμε στη διαφάνεια περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όντας καμμένοι και από το χυλό των περασμένων ετών. Το θέμα Κυριακίδη και η συνέντευξή του ήταν μια καλή αφορμή και ευκαιρία για να πέσει φως και να βρεθεί ακόμα μια άκρη. Τελικά, μίλησε μόνο η μία πλευρά, χωρίς να έχει αντίλογο. Και πάντα θα παίρνει πόντους εκείνος που προτιμά να βγει ευθέως και να μιλήσει. Μπροστά μας, πλέον, οι Γενικές Συνελεύσεις. Εκεί θα κριθούν ΟΛΟΙ και ΟΛΑ. Αν κι αυτές δεν αξιοποιηθούν, άλλες ευκαιρίες πολύ δύσκολα θα υπάρξουν.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top