Πριν λίγες μέρες διεξάγεται με επιτυχία ένα τουρνουά φιλικών αγώνων με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό ώστε να βοηθηθεί ένα παιδί στον αγώνα που δίνει κόντρα στο πρόβλημα υγεία τους. Η υπόθεσή του έγινε και υπόθεση όλων μας. Το ποσό μαζεύεται και υπάρχει αισιοδοξία. Αλλά τώρα τι να πεις..; Έχουμε κουραστεί να τραγουδάμε αυτό το... άτιμο το σύνθημα. Καλό παράδεισο Κωστή...

Και μετά από αυτό ΑΝ σας έμεινε ψυχή και διάθεση διαβάστε και το υστερόγραφο...

ΥΓ: Πολύωρη και έντονη, όπως αναμενόταν, ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη χθες, Πέμπτη 8 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ Λάρισας, η οποία αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών». Επειδή μια τέτοιου είδους Συνέλευση δύσκολα μπορεί να καλυφθεί από συγκεκριμένο αριθμό λέξεων, όσο πιο περιληπτικά γίνεται θα μεταφέρω τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα που, κατά την προσωπική μου άποψη, βγήκαν από αυτή.

- Αρχή με στατιστικό στοιχείο. Τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη πλησιάζουν πια τα 400 (περίπου 380), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά του Σωματείου. Ανοιχτές οι εγγραφές και πάλι για νέα μέλη.

- Η πιο μεστή, ώριμη και οργανωμένη Γενική Συνέλευση της φετινής χρονιάς, παρά τις -αναμενόμενες- εντάσεις και τις στιγμές που ξεφύγαμε από την ουσία, οι οποίες όμως δεν ήταν πολλές ή έστω δε φάνηκαν πολλές. Ο κόσμος που συμμετέχει έδειξε να αφομοιώνει τη διαδικασία και το γενικότερο σκηνικό. Η τριβή προφανώς και βοηθάει. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι μας είμαστε πρωτάρηδες σε όλα αυτά που φέτος συμβαίνουν. Ελπίδα και πίστη ότι μέσα από την εμπειρία που ο χρόνος και τα γεγονότα μας δίνουν θα βελτιωνόμαστε διαρκώς, ώστε να μπορούμε ακόμη περισσότερο να αντιληφθούμε και να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη την οποία διαθέτει το «εργαλείο» που λέγεται Ερασιτέχνης.

- Απολογισμός πεπραγμένων διοίκησης Πλεξίδα: Ισοζύγιο πολύ αρνητικό.
- Ενημέρωση και εισήγηση για υποψηφιότητα Όλιβερ: Αποτέλεσμα τραγωδία.                                
- Συμπέρασμα: Ο ορισμός του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»…
Παρ’όλα αυτά, και στην ουσία χαριστικά, «προκρίνονται» αμφότεροι στην τελική Γενική Συνέλευση. Εκεί θα κριθούν επί ίσοις όροις, αφού κι ο Β. Πλεξίδας καλείται να καταθέσει φάκελο με περιεχόμενο ίδιο με εκείνο του Λ. Όλιβερ. Από την πλευρά του ο Ισπανός θα πρέπει να κάνει το… θαύμα και να ανατρέψει το πολύ κακό κλίμα εξαιτίας των ελλείψεων(sic) του φακέλου του, όπως αυτές ήρθαν στο φως μετά και τη λεπτομερέστατη ανάλυση/ενημέρωση από το Δ.Σ. του Σωματείου.

- Όπως στα όποια λάθη ή «λάθη» γίνεται κριτική, έτσι και στα σωστά πρέπει να δίνονται συγχαρητήρια. Άπειρα μπράβο και συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Σωματείου, λοιπόν, για ΤΟ ξεψάχνισμα που έκανε στο φάκελο του Λ. Όλιβερ. Ενδεχομένως η αρκετής ώρας και σχολαστική ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενό του να κούρασε ή ακόμα και το γεγονός πως πολλά από όσα ειπώθηκαν να είναι «ψιλά» γράμματα για τους περισσότερους, όμως δε γινόταν αλλιώς. Συνολικά η χθεσινή παρουσία του Δ.Σ. του Σωματείου ήταν σχεδόν άψογη (αν όχι άψογη σκέτο).

- Χωρίς να εκφράζεται κάποια αντίθετη άποψη η Γ.Σ. έδειξε διάθεση να «ξεράσει» τα… ξένα σώματα (επίκειται η διαγραφή Πηλαδάκη, ο οποίος μυστηριωδώς τακτοποιήθηκε οικονομικά από άγνωστο πρόσωπο πριν την έναρξη της Συνέλευσης). Πολύ έντονες και οι αντιδράσεις απέναντι στο Λ. Σάββα που με θράσος ύψωσε τη φωνή του μετά το «κουρέλιασμα» της υποψήφιας πρότασης που υποστηρίζει, ενώ κάποια ώρα πριν είχε αποφύγει να λογοδοτήσει για… αμαρτίες του πρόσφατος παρελθόντος όταν του ζητήθηκε επίμονα. Ενθαρρυντική η συσπείρωση που φάνηκε να δημιουργείται μέσα από τις περιπτώσεις αυτές.

- Μυστική θα είναι η ψηφοφορία στην επόμενη Γ.Σ., γεγονός που θα επιτρέψει ευκολότερα στον καθένα να ψηφίσει κατά συνείδηση και χωρίς να λογαριάζει επαγγελματικές, φιλικές ή όποιου άλλους είδους σχέσεις, όπως συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης, αποφεύγεται ο αλληλοσπαραγμός και ο μεταξύ μας κανιβαλισμός μετά το τέλος των διαδικασιών, αφού δε θα μπορεί κανείς να κατηγορήσει κάποιον άλλο για την επιλογή που έκανε κατά την ψηφοφορία.

- Παρέμβαση των παλαιμάχων με ομιλία του Γ. Αλεξούλη. Τον περασμένο Αύγουστο η απουσία τους είχε αφήσει κακή εντύπωση. Εννοείται πως η συμμετοχή τους και η άποψή τους είναι αναγκαία.

- Όσον αφορά το… θρίλερ της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, η ΟΥΕΦΑ δείχνει τελικά να αποφασίζει ότι νεοσύστατη ΠΑΕ που προέρχεται από το ίδιο ιδρυτικό σωματείο, όπως ισχύει και για την περίπτωση της ΑΕΛ, θα βρίσκει μπροστά της μέρος (άγνωστο πόσο) από παλιότερα χρέη. Είναι βαριά η «κληρονομιά» του Κ. Πηλαδάκη...

Απολύτως δικαιολογημένος ο προβληματισμός για το ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε γκρεμό και ρέμα. Καλό είναι, όμως, να εστιάσουμε και στα θετικά που υπήρξαν, για να μη σπάσει το ηθικό μας. Η πιθανότερη ημερομηνία για την επόμενη Γενική Συνέλευση είναι η 22α Μαΐου. Μέχρι τότε υπομονή, επιμονή και πίστη. «Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα…».

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top