Αναβολή για αύριο, Τρίτη 17 Ιουνίου, πήρε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, αφού
λόγω μη απαρτίας δεν μπορούσε να προχωρήσει σε λήψη έγκυρων αποφάσεων. Σύμφωνα με τις διαδικασίες, που ορίζονται από το καταστατικό του Σωματείου, το «παρών» έπρεπε να δώσουν τα 2/3 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών. Αντ’αυτού παρόντα ήταν μόλις 97 από τα 509, συνολικά, μέλη.

Προτού σπεύσουμε να κατηγορήσουμε όσους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, ας σκεφτούμε επίσης ότι αφενός η ανακοίνωση-δημοσιοποίηση της Γ.Σ. αυτής έγινε μόλις δύο μέρες πριν (σ.σ. Τετάρτη 11/6), ενώ και η μέρα/ώρα που επελέγη (σ.σ. Παρασκευή, 18:00) για τη διεξαγωγή της αντικειμενικά ήταν άστοχη μιας και η αγορά ήταν ανοιχτή. Όπως και να ‘χει, αύριο Τρίτη απαιτείται πάση θυσία, ακόμα και με εξουσιοδοτήσεις, η παρουσία του 51% των μελών του Σωματείου (δηλαδή τουλάχιστον 255 μέλη), ώστε τη φορά αυτή να καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων.

Την περασμένη Παρασκευή, πάντως, μιας και υπήρξε μάζωξη έστω και 100 περίπου μελών (παρεμπιπτόντως, συγκριτικά με το όχι τόσο μακρινό παρελθόν η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, για να μην τα βλέπουμε και όλα εντελώς μαύρα), αποφασίσθηκε να γίνει μια άτυπη συζήτηση-προεργασία γύρω από τα πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης ενόψει της επόμενης Γ.Σ.. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μια σχετικά σύντομη ενημέρωση γύρω από το προτεινόμενο καταστατικό της νέας ΠΑΕ, που έχει ετοιμαστεί από επιτροπή τεσσάρων μελών της Ερασιτεχνικής (σ.σ. θα παρουσιαστεί την Τρίτη), ενώ επίσης έγινε περιληπτική αναφορά στις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν βάσει νόμου ώστε το Ερασιτεχνικό Σωματείο να συστήσει τη νέα ΠΑΕ (σ.σ. έγινε και συζήτηση για το εύρος του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται, για το κόστος της κάθε μετοχής, ενώ επίσης ο Ν. Μπαλατσούκας ανέφερε ότι από τα αρμόδια κέντρα αποφάσεων φαίνεται να υπάρχει καλή διάθεση και ελαστικότητα, αρκεί να μη φτάσουμε σε άκρα). Τέλος, ο Γ. Νάκας αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες της περασμένης πλέον σεζόν, που θα πρέπει οπωσδήποτε να τακτοποιήσει ο Β. Πλεξίδας μέχρι τέλος Ιουνίου (σ.σ. λύση των συμφωνητικών των ποδοσφαιριστών, μικρές οφειλές για ΕΑΚΛ και ΦΠΑ, κατάθεση της εγγύησης των 50.000 ευρώ προς το Σωματείο, όπως ορίστηκε πέρσι τον Αύγουστο στα 11 σημεία-προϋποθέσεις για τους υποψήφιους χορηγούς-επενδυτές).

Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα (σ.σ. πιο ήρεμα από κάθε άλλη πρόσφατη Γ.Σ.) και γινόταν μια συζήτηση αρκετά εποικοδομητική, με τη… λήξη της να φαίνεται πως θα «σφυριχτεί» πολύ σύντομα, η έλευση του Β. Πλεξίδα και για την ακρίβεια ο τρόπος που προτίμησε να επικοινωνήσει τις απόψεις του και τις επιθυμίες του ανέβασαν απότομα την ένταση. Ο Β. Πλεξίδας με αφορμή την αναβολή της Γ.Σ. θέλησε να τονίσει -σωστά- πως οποιαδήποτε χρονοτριβή τη δεδομένη στιγμή δεν ωφελεί την ομάδα και δεν του επιτρέπει να διοικήσει καθώς και να του διασφαλίσει τα χρήματα που ήδη έχει προκαταβάλει ή σκοπεύει να προκαταβάλει (σ.σ. μίλησε για 1εκ. ευρώ) ώστε να ξεκινήσει το χτίσιμό της ενόψει της νέας σεζόν (σ.σ. ανέφερε ότι για παίχτες-προπονητές ήδη έχει δώσει προκαταβολές περίπου 300.000 ευρώ, ενώ απαιτούνται συνολικά 400.000 ευρώ για αγορά και επισκευή του προπονητηρίου των Δέντρων, το οποίο είναι κλειδί για τη λύση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964).

Για μια ακόμη φορά, όμως, κατάφερε να επιβεβαιώσει το πόσο αυτοκαταστροφικός είναι, χάνοντας το αδιαμφισβήτητο δίκιο του με ακόμη ένα φάουλ. Εμφανίστηκε υπέρμετρα εκνευρισμένος, με επιθετικό ύφος και συγκρουσιακή διάθεση. Εκβίασε ουσιαστικά και πάλι, δείχνοντας εμμονή στο να συσταθεί «εδώ και τώρα» η νέα ΠΑΕ, θεωρώντας πως οι τέσσερις μέρες μέχρι την Τρίτη είναι απαγορευτικές, ζητώντας παράλληλα να παρακαμφθούν οι καταστατικές διαδικασίες της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ καθώς και οι επιταγές του νόμου που αφορά τη σύσταση μιας ΠΑΕ από Ερασιτεχνικό Σωματείο, χωρίς να λογαριάζει τον κίνδυνο που ελοχεύει. Έδωσε την εντύπωση πως θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης, πατώντας τόσο στο υπέρ του εκλογικό αποτέλεσμα της 27ης Μαΐου όσο και στη μη ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών από πλευράς μας. Γενικότερα, γίναμε και πάλι μάρτυρες μιας αδικαιολόγητης συμπεριφοράς, που επαναφέρει στη μνήμη τα άσχημα της περασμένης σεζόν και ειδικά του περασμένου Γενάρη-Φλεβάρη, ενώ εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτιέται τι είδους συμπεριφορά πρόκειται να παρουσιάσει όταν τελικά θα… δέσει το «γάιδαρο» με την εξαγορά και κατοχή των μετοχών.

Προφανώς δεν του έχει γίνει αντιληπτό ότι η ψηφοφορία της 27ης Μαΐου δεν του χάρισε την ομάδα εν λευκώ. Με συμπεριφορές… νταή δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα ποτέ και δυστυχώς μαζί του δε θα κερδίσει η ΑΕΛ (σ.σ. αυτό που μας καίει δηλαδή). Η ΑΕΛ και η επόμενη μέρα της δε σηκώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top