Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μανόλης Αποστολίδης, έδωσε την πρώτη από τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου στο Ελατοχώρι, όπου βρίσκεται η ΑΕΛ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Αναλυτικά ο Μανόλης Αποστολίδης
-Έκανες την διαδρομή Βόλος – Λάρισα, γνωρίζεις την αντιπαλότητα, την αισθάνεσαι όμως;
-Δεν έχω διακρίνει την αντιπαλότητα με τη Νίκη Βόλου και ελπίζω να μην τη βιώσω. Ξέρω γενικά ότι η αντιπαλότητα είναι γενικά μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ σαν ομάδα ξέρω ότι η μεγαλύτερη αντιπαλότητα είναι με τον Ολυμπιακό και όχι με τη Νίκη. Ευτυχώς δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, ήρθα να βοηθήσω την ομάδα, όπως κάθε παίκτης και ελπίζω με τις ικανότητες που έχει κάθε παίκτης να βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την άνοδο.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;
-Επειδή μείναμε πολύ λίγο στη Λάρισα ακόμη δεν μπορέσαμε να βιώσουμε το κλίμα της πόλης, εννοείται πως ξέρω τη δυναμική που έχει η ΑΕΛ, είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, τις πιο ιστορικές, ξέρουμε που ήρθαμε και πιστεύω ότι από το πρώτο φιλικό που θα έρθει την Παρασκευή, θα βιώσουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, θα βιώσουμε το τι σημαίνει να είσαι μέλος σε μια τόσο ιστορική ομάδα.

-Είχες προτάσεις από ομάδες της Super League;
-Υπήρχε μία πρόταση από ομάδα της Super League και ενδιαφέρον από κάποιες άλλες ομάδες, αλλά επειδή η πρώτη επίσημη πρόταση ήταν από την ΑΕΛ, ήταν τιμή μου που είχα μια τέτοια πρόταση, καθώς συμπίπτουν οι προσωπικοί μου στόχοι με αυτούς της ομάδας. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και θέλω να αποτελέσω μέρος στην άνοδο που θα έρθει και θα επιστρέψει η ομάδα εκεί όπου ανήκει.

-Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου ότι συνεργάστηκες πέρυσι με τον Βοσνιάδη;
-Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να έρθω εδώ, αλλά υπέγραψα πριν έρθει ο προπονητής. Τότε ήταν ακόμη σε συζητήσεις, οπότε ήθελα να είμαι σ’ αυτή την ομάδα είτε είναι ο προπονητής, είτε όχι και ευτυχώς είναι και ο κ. Βοσνιάδης εδώ, όπως και όλο το επιτελείο που δουλέψαμε μαζί και πέρυσι.

-Με τη Νίκη Βόλου πετύχατε την άνοδο. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας που θα πρέπει να ακολουθήσει φέτος και η ΑΕΛ;
-Είχαμε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας όλοι οι παίκτες. Οι προπονητές, οι γυμναστές, όλοι μαζί μπορούσαν να διαχειριστούν τα πάντα, καταστάσεις αγωνιστικές και έξω αγωνιστικές και θα ακουστεί λίγο κλισέ, όταν είσαι μια οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις.

-Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα…
-Είναι καλό σε μία ομάδα να υπάρχει, γενικά και όχι μόνο στη θέση του τερματοφύλακα, υγιής ανταγωνισμός, συναγωνισμός ώστε ο ένας να βοηθάει τον άλλο να γίνεται καλύτερος και να είμαστε όλοι στην κατάσταση που χρειάζεται για να αγωνίζεται αυτός που είναι στην καλύτερη.

-Λένε ότι στην ΑΕΛ οι παίκτες νιώθουν μεγάλη πίεση. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-Πάντα όταν πηγαίνεις σε μια νέα ομάδα πρέπει να αποδείξεις και ποιος είσαι και γιατί ήρθες και γιατί σε εμπιστεύτηκαν αυτοί που σε εμπιστεύτηκαν. Οπότε υπάρχει μία πίεση. Εντάξει ήρθες ως πρωταθλητής, αλλά θα πρέπει να δείξεις γιατί ήσουν πρωταθλητής, γιατί σε εμπιστεύτηκαν αυτοί που σε εμπιστεύτηκαν, να μην προδώσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου και να τους δείξεις πως είμαι εδώ για να βοηθήσω. Ήξερα ότι υπάρχει αυτή η πίεση και ηθελημένα ήρθα, δεν με έφερε κανείς με το ζόρι. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να αντέξω και στην πίεση. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top