Με αφορμή την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Βέροια, το aelole.gr έψαξε
και βρήκε παίκτες που έχουν αγωνισθεί τόσο στην ομάδα των «βυσσινί», όσο και στην ομάδα των «κυανέρυθρων». Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο, μεταξύ των δύο μονομάχων του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, σαφώς, υφίστανται. Πρώτοι και καλύτεροι, με άρρηκτη σχέση και με τις δύο ομάδες ο Σιρίλ Καλί και ο Αλέξανδρος Βεργώνης που ανήκουν πλέον στο ρόστερ της Βέροιας.

Σιρίλ Καλί
Ο Σιρίλ Καλί γεννήθηκε στο Μπεσανσόν της Γαλλίας στις 21 Ιανουαρίου του 1984. Το 2006 αγωνίστηκε στη Λίλεστρομ, όπου τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Καλαμάτας και τον έφεραν στην Ελλάδα. Το 2007 μετακόμισε στον Αστέρα Τρίπολης και τις επόμενες δύο χρονιές αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανσερραϊκού. Tην περίοδο 2010-2011 ήταν στην Βέροια. Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν βρισκόταν στην ΑΕΛ, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου επέστρεψε και πάλι στην Βέροια. Πέρασε και από τον Παναιτωλικό, ενώ από το καλοκαίρι του 2014 είναι πάλι στην Βέροια

Αλέξανδρος Βεργώνης
Ο Αλέξανδρος Βεργώνης γεννήθηκε στη Βέροια στις 1 Δεκεμβρίου 1985, όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Έγινε επαγγελματίας στα 17 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε από το καλοκαίρι του 2002 μέχρι τα μέσα της σεζόν 2004-05, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στους Λύκους. Επέστρεψε στην Καλαμαριά για ένα εξάμηνο και τον Ιανουάριο του 2006 ακολούθησε ο δανεισμός του στον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου. Το 2007 πήγε στην ΑΕΛ για δύο σεζόν. Δύο συμμετοχές έκανε στο πρωτάθλημα της Superleague την σεζόν 2007-2008 με τη φανέλα των «βυσσινί». Πριν υπογράψει συμβόλαιο με την Βέροια, αγωνίστηκε στην Ρόδο.

Φελίπε Ντα Κόστα
Ο Φελίπε Ντα Κόστα γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1984, ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπράγκα το 2002. Στη συνέχεια έπαιξε στις ιταλικές Ρετζιάνα και Τολεντίνο. Το 2005 έκανε ντεμπούτο στην Ελλάδα με την φανέλα του Ιωνικού όπου έδειξε καλά δείγματα γραφής. Το 2007 μετακόμισε στην ΑΕΛ χωρίς όμως να καταφέρει να δείξει κάτι το αξιόλογο, όσο αγωνίστηκε. Ακολούθησαν στην συνέχεια η αγγλική Λιντς, η Τιμισοάρα από την Ρουμανία, οι βουλγάρικες ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Λεφσκι Σόφιας, η Νασιονάλ και η Εστορίλ από την Πορτογαλία. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στον Πανσερραϊκό, ενώ το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου για να επιστρέψει και πάλι το Γενάρη του 2013 στον Πανσερραϊκό και να πάει στην συνέχεια στην Παναχαϊκή.

Γιώργος Σαββίδης
Ο Γιώργος Σαββίδης είναι γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1983 στις Σέρρες. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα με την ομάδα της γενέτειράς του, τον Πανσερραϊκό, την περίοδο 2001-02. Το καλοκαίρι του 2006 αναχώρησε για την Προοδευτική και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με τον Άγιο Δημήτριο. Το καλοκαίρι του 2008 συνέχισε στη Βέροια, όμως, τον Γενάρη του 2009 αποχώρησε για Τρίκαλα και πανηγύρισε δύο διαδοχικές ανόδους. Την άνοδο πανηγύρισε και με τον Απόλλωνα Σμύρνης το 2012, όμως έμεινε ελεύθερος, ενώ την σεζόν 2012-2013 βρέθηκε στον Εθνικό Γαζώρου. Το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε στην ΑΕΛ, ενώ το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στον Εθνικό Γαζώρου.

Φρανκ Γκουέλα
Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός Φρανκ Γκουέλα έχει γεννηθεί στις 19 Ιουνίου 1986, έχει αγωνιστεί σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Βέροια, Κέρκυρα, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης.

Βέλα Τζούνιορ
Ο Τζιουζέπε Βέλα Τζούνιορ γεννήθηκε 28 Σεπτεμβρίου 1977 και ήρθε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2005 και έπαιξε για ένα χρόνο, από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου είχε αγωνιστεί για μια διετία (2003-2005), έχοντας και στις δύο ομάδες 78 συμμετοχές και 4 τέρματα στη Super League. Στο παρελθόν ο Βέλα Τζούνιορ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας, και Εδεσσαϊκό.

Πλάτωνας Καρακατσάνης
Ο Πλάτωνας Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1985 και κατέγραψε τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές με την ομάδα της Ξάνθης. Ακολούθησε η μετακίνηση για ένα εξάμηνο στη Θράκη με τη μορφή δανεισμού και η μεταγραφή στον Κοζάνη το 2005. Εν συνεχεία, 3 χρόνια στη Βέροια με παρένθεση ενός εξαμήνου στην Κέρκυρα και μια διετία στον ΟΦΗ (2009-11). Η σεζόν 2011-12 ήταν η πιο παραγωγική του με 6 γκολ σε 33 αγώνες ως παίκτης του Αγροτικού Αστέρα. Την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στον Πιερικό, ενώ φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στον Αιγινιακό, ενώ το Γενάρη του 2014 βρέθηκε στην ΑΕΛ για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2014 στον Αγροτικό Αστέρα.

Γιώργος Σαϊτιώτης
Ο Γιώργος Σαϊτιώτης γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1981 στα Νέα Μουδανιά και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το 2001 πήρε μεταγραφή για την Κασσάνδρα, ενώ τον Ιανουάριο του 2003 μεταπήδησε στη Skoda Ξάνθη, στην οποία όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί έχοντας 10 συμμετοχές σε ενάμιση χρόνο στην Α’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια πήγε για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό Βόλου έχοντας 28 συμμετοχές και 14 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στη Νίκη Βόλου, με την οποία πέτυχε 17 τέρματα σε 35 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Από το 2006 μέχρι και το 2010 ανήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο πρωτάθλημα της Football League με την Βέροια αγωνίστηκε την περσινή περίοδο έχοντας καταγράψει 30 συμμετοχές και 10 γκολ. Από το καλοκαίρι του 2011 ανήκε στην ΑΕΛ. Με τη «βυσσινί» φανέλα αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου σκοράροντας δύο φορές. Λόγω προβλήματος στην καρδιά του, αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο τoν Γενάρη του 2012.

Αλέξης Γαβριλόπουλος
Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1981 στην Γαστούνη και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον τοπικό Αίαντα, απ΄ όπου εντάχθηκε το 1996 (σε ηλικία 15 ετών με εισήγηση του Βασίλη Δανιήλ) στον Πανηλειακό, για να ακολουθήσουν 6 μήνες στον Παναιγιάλειο και 2,5 χρόνια στον Λεβαδειακό. Η καριέρα του μπαίνει σε ανοδική πορεία από το καλοκαίρι του 2001, όταν μετακομίζει στον Ατρόμητο Αθηνών, όπου σε 2,5 περιόδους φτάνει τις 60 συμμετοχές και τα 20 γκολ, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την πρώτη σεζόν, την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική.
Η καθιέρωση στην Α΄ Εθνική ήρθε με την μεταπήδησή του στον Ιωνικό, όπου σε 1,5 χρόνο αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια και σημείωσε 6 τέρματα, ακολούθησε η ΑΕΛ, η Παναχαϊκή και η Βέροια.

Βασίλης Σαμαράς
Ο Βασίλης Σαμαράς γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1974 και κατάγεται από την Υδραία Αριδαίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Αλμωπό και έχει αγωνιστεί ως παίκτης με τις ομάδες του ΠΑΟΚ, Παναχαϊκής, Αθηναϊκού, Προοδευτικής, Καβάλα, Βέροια, Κέρκυρα, ΑΕΛ, Θρασύβουλο, ΑΕ Πάφος, Μακεδονικό, Αετό Σκύδρας, Νίκη Βόλου και Αναγέννηση Επανομής.

Παναγιώτης Μπαχράμης
Ο Καλαματιανός μέσος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπαχράμης έφυγε άδικα από την ζωή, μόλις στα 34, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα. Ο Παναγιώτης Μπαχράμης γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου 1976 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Απόλλωνα το 1993 με τον οποίο αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική. Με τις εμφανίσεις του κλήθηκε στην εθνική Νέων και το 1994 πήρε μεταγραφή στον κορυφαίο σύλλογο της πόλης, την Καλαμάτα. Εκεί αγωνίστηκε επτά σεζόν, έως το 2001, αρχικά στη Β΄ Εθνική κι έπειτα στην Α΄ Εθνική. Το 2001 έφυγε από την Καλαμάτα και πήγε στον Ηρακλή, όπου έμεινε έως το 2004. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την ΑΕΛ. Με τους «βυσσινί» είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2007, ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε και στο Κύπελλο UEFA. Το 2008-09 ενσωματώθηκε στο δυναμικό της Βέροιας, την οποία βοήθησε να επανέλθει στη Β΄ Εθνική. Στο τέλος της σεζόν 2009-10 έμεινε ελεύθερος. Ο Μπαχράμης είχε 268 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια όλων των επαγγελματικών κατηγοριών έχοντας πετύχει συνολικά 29 γκολ. Με τον πιο άδοξο τρόπο έσβησε στα 34 χρόνια του, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα από ταχύπλοο σκάφος, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας.

Δημήτρης Τσιάτσιος
Ο Δημήτρης Τσιάτσιος γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας στις 3 Μαϊου του 1976. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ορέστη Ορεστιάδας το 1996 και την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Δόξα Βύρωνα όπου και αγωνίστηκε για τρεις χρονιές. Έχει αγωνιστεί ακόμα σε Λεωνίδιο, Εθνικό Αστέρα, Ηλυσιακό, ΑΕΛ, Αγροτικό Αστέρα, Διαγόρα Ρόδου, Βέροια, AO Γλυφάδας, Πυρσό Γρεβενών.

Γιάννης Προβίδας
Ο Γιάννης Προβίδας κατάγεται από την Ελασσόνα, είναι γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου 1975 και έχει περάσει από πλήθος ομάδων σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Ο έμπειρος επιθετικός μετρά συνολικά 353 συμμετοχές και 89 γκολ σε Α', Β' και Γ' εθνική κατηγορία. Ο Προβίδας έγινε γνωστός από την 7χρονη συμμετοχή του στην ΑΕΛ (1992-99), από κει και πέρα είχε σημαντική προσφορά στη Βέροια (για 2 χρόνια) κι ακολούθως σε Αθηναϊκό, Προοδευτική, Κέρκυρα, Πανηλειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Καστοριά, Δόξα Δράμας, Βύζαντα Μεγάρων Αθήνας, Άγιο Δημήτριο Αθήνας, Ασπρόπυργο, Εορδαϊκό. Την σεζόν 2012-2013 ο Προβίδας αγωνίστηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και την ομάδα του Πυργετού, ενώ από το καλοκαίρι του 2013 ανήκει στην Κοζάνη. Ο Γιάννης Προβίδας έλαβε μέρος σε 117 αναμετρήσεις Α’Εθνική, και σημείωσε 21 γκολ, ενώ στην Β’Εθνική, «μετράει» 177 συμμετοχές και 54 τέρματα.

Κώστας Ταξιάρχης
Ο Κώστας Ταξιάρχης γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1974 στη Λάρισα και φόρεσε σε νεαρή ηλικία τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Κρίστο Μπόνεφ τον ανακάλυψε σε ένα παιχνίδι της ερασιτεχνικής ομάδας των «βυσσινί» και εισηγήθηκε αμέσως την άνοδό του στην ανδρική ομάδα. Κάνει το ντεμπούτο του με γκολ σε ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, σε ηλικία 18 ετών και παραμένει στο θεσσαλικό κάμπο για επτά χρόνια. Ακολουθούν Παναχαϊκή, Εθνικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου, Βέροια, Καστοριά και Τρίκαλα, Ερμής Αργολίδας, Παναργειακός, Απόλλων Αθηνών, Αναγέννησης Άρτας, Απόλλων Λάρισας.

Άγγελος Διγκόζης
Ο Άγγελος Διγκόζης γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1974 στην Πέλλα. Κατά την μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα που πραγματοποίησε υπήρξε υπόδειγμα επαγγελματία και από τους παίχτες που λάτρευαν οι προπονητές να συνεργάζονται μαζί τους. Αγωνίστηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κατά σειρά σε Απόλλων Καλαμαριάς, Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Άρη Θεσσαλονίκης, Ιωνικό, ΑΕΛ, Skoda Ξάνθη, Πανσερραικό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Βόλου και Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ο Άγγελος Διγκόζης πέρα από τον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό που υπέδειξε αναδείχθηκε και κυπελλούχος Ελλάδος την ποδοσφαιρική περίοδο 2006-2007 με την ομάδα της ΑΕΛ. Συνολικά συμμετείχε σε 435 επίσημους αγώνες όλων των κατηγοριών σημειώνοντας 42 γκολ.

Ευριπίδης Κατσαβός
O Ευριπίδης Κατσαβός γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1973 και αγωνίστηκε μεταξύ άλλων τόσο στην ΑΕΛ όσο και στη Βέροια.

Στέφαν Στόϊκα
Ο Στέφαν Στόϊκα γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1967. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός, αγωνίστηκε στην ΑΕΛ με μεγάλη επιτυχία και στην συνέχεια μετακόμισε βορειότερα στη ομάδα της Βέροιας. Ντεμπούτο στην Α' εθνική έκανε στις 11/9/1991 στον αγώνα της ΑΕΛ με τη Δόξα Δράμας (1-1).

Πολυχρόνης Καλλιγάς
Ο Πολυχρόνης Καλλιγάς γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1970 και αγωνίστηκε ως γκολκίπερ τόσο στην ΑΕΛ, όσο και στην Βέροια.

Αλέκος Αλεξανδρής
Ο Αλέκος Αλεξανδρής γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1968 στο Κιάτο. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών από την Αναγέννηση Κιάτου και στη συνέχεια έπαιξε στον Πέλοπα Κιάτου. Τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα πραγματοποιεί το καλοκαίρι του 1986, όταν και πήρε μεταγραφή στην Βέροια, όπου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Με τα κυανέρυθρα της Βέροιας αγωνίζεται για πέντε χρόνια και το 1990 αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Το 1991 κάνει το άλμα στην καριέρα του και παίρνει μεταγραφή στην ΑΕΚ, κατόπιν επιθυμίας του τότε προπονητή της Ένωσης Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η εξέλιξή του ήταν εκπληκτική. Ο Αλεξανδρής κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ την περίοδο 1993-94 αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής με 24 γκολ και μοιράζεται την κορυφή με τον Κριστόφ Βαζέχα. Το καλοκαίρι του 1994 παίρνει την απόφαση να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, με την φανέλα του πανηγύρισε 7 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο σε δέκα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2004 πήγε στην ΑΕΛ, όπου αγωνίστηκε για έξι μήνες, έχοντας 9 συμμετοχές και 2 γκολ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top