Το Σάββατο αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ στο facebook ένα προσεγμένο και περιεκτικό βίντεο με εικόνες από το αναγεννημένο προπονητήριο των Δέντρων. Βλέποντάς το κάποιος δεν μπορεί παρά να νιώθει ικανοποίηση για την όμορφη και αξιοπρεπέστατη εικόνα του, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το είδαμε σε τραγική κατάσταση.

Επιτέλους, λοιπόν, οι εγκαταστάσεις στα Δέντρα θυμίζουν και πάλι προπονητήριο, ικανό να φιλοξενεί μια ομάδα όπως η ΑΕΛ, η οποία την περασμένη χρονιά περιφερόταν σαν νομάς σε διάφορα γήπεδα της πόλης για να μπορεί να προπονείται. Μια κατάσταση άθλια για το μέγεθος και το ειδικό βάρος των «βυσσινί». Όπως και να ‘χει, την επαναφορά των Δέντρων σε αξιοπρεπές προπονητήριο από… χωράφι την πιστώνεται εξ ολοκλήρου ο Β. Πλεξίδας και φυσικά του αξίζουν συγχαρητήρια για τη συγκεκριμένη κίνηση-επένδυσή του.

Παρεμπιπτόντως, κάτι που νομίζω ότι έχει περάσει στο... ντούκου είναι ότι το προπονητήριο των Δέντρων είναι ιδιοκτησία του (της La Farm για την ακρίβεια) και όχι της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο χώρος, λοιπόν, που παραχωρήθηκε το 1985 από το Δήμο Τυρνάβου ώστε να γίνει εκμεταλλεύσιμος από την ΠΑΕ ΑΕΛ 30 χρόνια αργότερα δεν ανήκει στο περιουσιολόγιό της... Η ΑΕΛ ως ΠΑΕ, δηλαδή, είναι φτωχότερη, ενώ η πραγματικότητα αυτή φέρνει κατά νου εκείνη που αφορά το AEL FC Arena, το οποίο ανήκει στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ με ό,τι αυτό -όπως είδαμε και βλέπουμε- συνεπάγεται. Εν ολίγοις, ας μην αρχίσουμε ξανά να πιστεύουμε σε κοινές τσέπες και ας μην ψάχνουμε τη λύση στην εξίσωση σκεπτόμενοι ότι «αφού η La Farm, στην οποία ανήκουν τα Δέντρα, είναι του Πλεξίδα και η ΠΑΕ ΑΕΛ επίσης είναι του Πλεξίδα δεν υπάρχει πρόβλημα και τα Δέντρα είναι της ΑΕΛ». Ας έχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας πως σε περίπτωση που ο Β. Πλεξίδας κάποια μέρα φύγει από την ΠΑΕ ΑΕΛ θα μπορεί αν θέλει να είναι ιδιοκτήτης του προπονητηρίου και άρα αν δε γουστάρει εκείνος δε θα μπορεί η ομάδα να προπονείται εκεί, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε κι ο Κ. Πηλαδάκης μέχρι να υπάρξει πρόσφατα η συμφωνία για μεταβίβασή τους.

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το θέμα του προπονητηρίου των Δέντρων και των συγχαρητηρίων που αξίζουν στο Β. Πλεξίδα για την αναγέννησή του, πάμε στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Χ. Ευθυμίου μετά το νικηφόρο φιλικό αγώνα στην Καρδίτσα σχετικά με το το αν πρόκειται η ΑΕΛ να αγωνιστεί φέτος στο AEL FC Arena και οι οποίες συγχαρητήρια σίγουρα δε σηκώνουν…
Ο Β. Πλεξίδας, λοιπόν, δήλωσε ότι το αν θα αγωνίζεται η ομάδα στο AEL FC Arena εξαρτάται από τον κόσμο της Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από το αν γεμίζει το γήπεδο. Εκεί που λες αυτού του ανθρώπου να του πεις ένα «μπράβο» για κάτι που πέτυχε (βλ. προπονητήριο Δέντρων) σου παγώνει το «μπράβο» στα χείλη, μετανιώνοντας που σκέφτηκες να το πεις… Σκωτσέζικο ντους δηλαδή.

Και πώς να μη μετανιώσεις όταν συμπεραίνεις ότι:
-  Αμφισβητεί τη δυναμική του κόσμου της ΑΕΛ και το αν μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο, δείχνοντας ότι ακόμα δεν έχει έστω και λίγο πάρει χαμπάρι ποιας ομάδας έχει την τιμή να είναι (πλέον) ιδιοκτήτης.
-  Ζητά εκ των προτέρων αποδείξεις για τα ήδη... αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια, ξεχνώντας ότι ως επιχειρηματίας οφείλει πρώτα εκείνος να στήσει σωστά το «μαγαζί» του, με όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές και ανέσεις για να είναι όσο πιο ελκυστικό γίνεται, ώστε έπειτα να προσδοκά και να αξιώνει μεγαλύτερη προσέλευση «πελατών»
-  Ακολουθεί λογικές και τακτικές σαν αυτές του Κ. Πηλαδάκη, ο οποίος συχνά πυκνά γκρίνιαζε για την… αχαριστία του κόσμου, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι περισσότερο απωθούν παρά γοητεύουν και ειδικά μετά το κακό αγωνιστικό ξεκίνημα, καθώς και το εξωαγωνιστικό «φύγε εσύ, έλα εσύ» που φανέρωσε την προχειρότητα του καλοκαιρινού σχεδιασμού.
-  Η… εισπρακτική αποτυχία στα δύο απανωτά φιλικά του AEL FC Arena για εκείνον μπορεί να χρησιμεύει ως επιπλέον άλλοθι ώστε να… νίψει τας χείρας του σε περίπτωση που τελικά η ομάδα δεν αγωνιστεί εκεί, αγνοώντας παράλληλα το γεγονός ότι ο κόσμος που παραβρέθηκε «γλυκάθηκε» και το δεδομένο επιστροφής στο Αλκαζάρ τώρα του φαίνεται ακόμη πιο ζόρικο.

Οι περιπτώσεις του προπονητηρίου των Δέντρων και του AEL FC Arena έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη μεγαλοστομία του Β. Πλεξίδα και τα ταξίματα που την ακολουθούν. Δεν ξεχνιέται ότι στις 9 Αυγούστου 2013, με μάλλον πολιτικάντικη λογική για να κερδίσει ψήφους, δήλωσε πως είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία της ΑΕΛ στο Arena, ούτε ότι τον περασμένο Οκτώβριο σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωνε ότι τόσο το Arena όσο και το προπονητήριο των Δέντρων θα ανήκουν στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ… Ένα χρόνο μετά η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά, αφού η ομάδα δεν αγωνίζεται καν στο AEL FC Arena, ενώ το προπονητήριο των Δέντρων ανήκει στη La Farm.

Δε θα κατηγορούσε κανείς το Β. Πλεξίδα αν μίλαγε λιγότερο από τη στιγμή που έχει δείξει ότι θέλει να επενδύσει και δημιουργήσει, αν δεν παρουσίαζε τον εαυτό του ως… υπερδύναμη, αν έλεγε ότι οικονομικά ή η… τρέλα του τέλος πάντων έχει κάποιο ταβάνι. Δε θα τον κατηγορούσε κανείς αν εξαρχής έβγαινε να πει ότι «κύριοι, τόσα διαθέτω και μέχρι εκεί φτάνουν ή έστω θέλω να φτάνουν τα πόδια μου και ότι για να γίνει υπέρβαση χρειάζομαι τη βοήθειά σας». Ούτε... λίγο θα τον χαρακτήριζε κανείς, ούτε τίποτα. Ισχυρότερο θεμέλιο από την αλήθεια και την ευθύτητα δεν υπάρχει. Και ως γνωστόν «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...».

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top