Θριαμβευτική νίκη με 7-3 σημείωσε η ΑΕΛ Καναδά την Παρασκευή (19/09) το βράδυ στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.
Οι φιλοξενούμενοι του StThomas αιφνιδίασαν αφού προηγήθηκαν με 1-0 στο 5 λεπτό μετά από εκτέλεση πλαγίου και αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ, χάνοντας στη συνέχεια μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.
Στο 19’ μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Κάντζας ισοφάρισε, ενώ στο 22’ ο Πουλιάσης με αριστοτεχνικό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της ΑΕΛ.
Λίγο κράτησε η χαρά των παικτών της ΑΕΛ, αφού στο 35’ επιθετικός του StThomas έφυγε από καταφανέστατη θέση οφσάιντ και πλάσαρε τον Τσιαπαλή σημειώνοντας το 2-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Η καλοκαιρία που επικρατούσε δεν προμήνυε με τίποτα τη θύελλα που θα ακολουθούσε. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ ήταν καταιγιστική, έχοντας την υπεροχή και φιλοδωρώντας τέρματα στην αντίπαλη εστία.
Στο 47’ ο Σιμόες έχασε μοναδική ευκαιρία να σημειώσει τέρμα, αλλάστο 51’ μετά από έξοχο συνδυασμό των παικτών, ο Ζιρτιλίδης σημείωσε ένα πολύ όμορφο τέρμα, δίνοντας την πρωτοπορία στην ΑΕΛ με 3-2.
Στο 54’ ήταν η σειρά του Πουλιάση να εκτελέσει με σουτ έξω από την περιοχή, σημειώνοντας το 4-2.
Στο 76’ ο Ρόσι εξαπέλυσε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα και η λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα έφερε την ΑΕΛ προηγούμενη με 5-2.
Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με μακρινό σουτ σε 5-3, σε μια και μοναδική φάση που βρέθηκαν στην επίθεση κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 81’ τα λάθη των αμυντικών έδωσαν την ευκαιρία στον Κάντζα να σημειώσει το 6-3 και το σκορ έκλεισε ο Σιμόες, με κεφαλιά στο 86’.
Ο αντίπαλος της ΑΕΛ στον τελικό θα προκύψει από τον αγώνα P.C.L. C - TillsonburgTitans που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα το απόγευμα.
Αγωνία για το πρωτάθλημα
Ενώ αυτά έγιναν στον αγώνα της Παρασκευής, στο πρωτάθλημα υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις, όπως φαίνεται στον βαθμολογικό πίνακα που ακολουθεί. Πρωταθλήτρια έχει ήδη ανακηρυχθεί η ομάδα των Albanians, ενώ η ΑΕΛ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της πορτογαλικής P.C.L. C επιζητώντας μόνο τη νίκη στο τελευταίο της αγώνα που θα γίνει στην έδρα της. Στους Πορτογάλους αρκεί η ισοπαλία να τερματίσουν δεύτεροι και να αλλάξουν κατηγορία, ωστόσο η ΑΕΛ μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί την κούραση των αντιπάλων της που - όπως αναφέρθηκε παραπάνω - αγωνίζονται στα ημιτελικά του κυπέλλου τη Δευτέρα, δύο (2) εικοσιτετράωρα πριν από τον κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα.

Βαθμολογία

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top