Το πρωτάθλημα της Football League, ξεκινάει. Τα προβλήματα, είναι τεράστια. Το κυριότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, μίλησε ο  πρόεδρος της Σπύρος Καλογιάννης. «Αθλητικό Metropolis».

Για τα προβλήματα αρκετών ομάδων:
«Αυτό δεν είναι θέμα διοργανώτριας, το πόσες ομάδες έχουν πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας ως διοργανώτρια έχουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που προσφέρει θέαμα. Δεν είναι θέμα Καλογιάννη πως ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εμείς θέλουμε να πάμε όλα καλά και να μπορέσει το πρωτάθλημα να τερματίσει αισίως και όλα να πάνε καλά. Η πραγματικότητα είναι πως για να μείνεις στην κατηγορία, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Και ο βόρειος, αλλά και ο νότιος όμιλος έχει πολύ μεγάλες ομάδες και θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα».

Για τις υποσχέσεις επίλυσης των προβλημάτων:
«Έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί βρισκόμαστε ακόμα στις υποσχέσεις και δεν έχουν υλοποιηθεί. Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλουν πλάτη για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Για τα προβλεπόμενα έσοδα:
 «Πήραμε κάποιες υποσχέσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθούν. Έχουμε 200.000 από το συνδρομητικό κανάλι, αλλά μην ξεχνάμε πως έχουμε και 26 ομάδες. Ο ΟΤΕ θα δείχνει πέντε παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι μια οικονομική βοήθεια για τις ομάδες. Θέλω να πιστεύω πως η Σούπερ Λίγκα θα κοιτάξει το θέμα μας, γιατί με τον νόμο Ορφανού προβλεπόταν και η μέριμνα των μικρότερων κατηγοριών, εμείς όμως περιμένουμε και από αλλού χρήματα. Κάνουμε τα πάντα για πάρουν από εμάς χρήματα οι ομάδες για να φέρουν εις πέραν το πρωτάθλημα. Πέρυσι πήραμε 690 χιλιάδες από τη Σούπερ Λίγκα. Πήγαμε, συζητήσαμε και αναμένουμε στο συμβούλιό της να αποφασίσει. Παλαιότερα παίρναμε και 2,3 εκατ.. Ακόμα και αυτές τις 700 χιλιάδες να πάρουμε, βοήθεια θα είναι. Υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία με μεγάλη ιστορία, αλλά και μεγάλα προβλήματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να λύσουμε προβλήματα, αλλά το ξαναλέω πως δεν είναι πρόβλημα που δημιούργησε ο Καλογιάννης. Κάποιες ομάδες θα πρέπει να καταλάβουν πως βρίσκονται σε ένα χώρο ιδιαίτερα ακριβό».

Για το πλάνο του Κυπέλλου και τις χιλιομετρικές αποστάσεις:
«Για τις χιλιομετρικές αποστάσεις λόγω του Κυπέλλου ανέφερε πως «το πλάνο που έχει φτιάξει η ΕΠΟ για το Κύπελλο δεν νομίζω πως εξυπηρετεί τις ομάδες της Football League οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά, καθώς λίγες είναι αυτές που θα καταφέρουν να περάσουν. Πιστεύω πως θα πρέπει να κοιτάξει κάποια στιγμή η ομοσπονδία το θέμα των χιλιομετρικών αποστάσεων. Όλα μπορούν να λυθούν αν υπάρξει καλή θέληση και συνεργασία. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που πλέον κοιτούν οι ομάδες να μην μπουν «μέσα», δεν μιλάμε πλέον καν για έσοδα».

Αν βοηθά η παρουσία του Μελισσανίδη:
«Ο κύριος Μελισσανίδης δεν είναι μέλος μας. Σίγουρα μέσω της ΑΕΚ θα κοπούν περισσότερα εισιτήρια και οι ομάδες θα έχουν έσοδα, όπως και η διοργανώτρια. Όφελος για όλους είναι η παρουσία της, όπως θα ήταν αν στο πρωτάθλημα μετείχε και ο Άρης. Υπάρχουν ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Λαμία, η ΑΕΛ που θα κόψουν επίσης πολλά εισιτήρια».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top