Μετά και το σφύριγμα της λήξης στο παιχνίδι του Ευόσμου το μυαλό μου συνειρμικά οδηγήθηκε στην ταινία «Η
μέρα της μαρμότας», στην οποία ο Μπιλ Μάρεϊ υποδύεται έναν μετεωρολόγο, που καλύπτοντας κάποιο ρεπορτάζ καταλήγει να βιώνει τελικά την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Στην ταινία κατορθώνεται κάτι παράδοξο. Παρά την ατελείωτη επανάληψη της ίδιας μέρας η απόλαυση δε χάνεται, γεγονός που οφείλεται στο ότι κάθε μέρα παρουσιάζεται και μια νέα παραλλαγή στο πρόγραμμα του πρωταγωνιστή.

«Και τι σχέση έχει η ΑΕΛ με όλα αυτά;», μπορεί δικαιολογημένα να ρωτήσει κάποιος. Εξηγούμαι… Η προηγούμενη Τρίτη μας έβρισκε διπλά χαρούμενους μετά τις «βυσσινί» νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και μάλιστα στις πρεμιέρες των πρωταθλημάτων όπου τα δύο τμήματα συμμετέχουν.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου η ΑΕΛ του μπάσκετ ξεκίνησε με νίκη εκτός έδρας στη Βόνιτσα και μάλιστα με εμφατική διαφορά στο σκορ υπέρ της (67-87), ενώ μια μέρα αργότερα, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, η ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» επικρατούσε δίκαια και καθαρά (2-0) της Καλαμαριάς.
Μία εβδομάδα αργότερα, η Τρίτη μας βρίσκει και πάλι διπλά χαρούμενους, αφού ξανά τόσο σε μπάσκετ όσο και ποδόσφαιρο οι «βυσσινί» επεκράτησαν των αντιπάλων τους. Νίκη εντός έδρας στο κλειστό του «Αλκαζάρ» για την ομάδα μπάσκετ κόντρα στη Μελίκη και πάλι με μεγάλη διαφορά στο σκορ (76-59). Νίκη εκτός έδρας στον Εύοσμο για την ΑΕΛ κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα και πάλι δίκαια, καθαρά και με εμφατικότερο τρόπο τη φορά αυτή, όπως μαρτυρά και το 0-3.
Η βαθμολογία, επίσης, βρίσκει μετά από δύο αγωνιστικές και τα δύο «βυσσινί» τμήματα στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους, έστω και με… συγκατοίκους.

Με τέτοιου είδους επανάληψη πώς να χαθεί η απόλαυση; Και ειδικότερα από τη στιγμή που η ομάδα στον Εύοσμο παρουσίασε εμφανή σημάδια βελτίωσης, επιβάλλοντας «ορθά κοφτά» τους όρους της μέσα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τα δεδομένα της Β’ εθνικής.

Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, μια ΑΕΛ σοβαρή, πειθαρχημένη, που υπομονετικά και δίχως άγχος προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της και να εφαρμόσει την τακτική της, έχοντας αυτή τη φορά και το ευτύχημα να προηγηθεί στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και να διαθέτει έναν τερματοφύλακα που στα «νεκρά» διαστήματά της και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να καθαρίσει τη μπουγάδα.
Μια ΑΕΛ ιδιαίτερα συμπαγή, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλο να βρει χώρους για να κινηθεί.
Μια ΑΕΛ που έδειξε ότι παρότι αρκετά τεχνική ομάδα, δεν είναι… απαλή και αντέχει το «ξύλο».
Μια ΑΕΛ δουλεμένη, που έχει μεθόδευση και πλάνο στο παιχνίδι της, ενώ έδειξε χθες ότι μπορεί να εντυπωσιάσει και με την εικόνα της, διαλύοντας τον αντίπαλό της αν βρει χώρους.
Μια ΑΕΛ που φαίνεται να έχει αποδεχθεί και αφομοιώσει το ρόλο του φαβορί, γνωρίζοντας πώς αργά ή γρήγορα θα επιβληθεί του αντιπάλου της.
Μια ΑΕΛ που δείχνει να έχει έναν προπονητή ο οποίος ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά το δυναμικό της, καθώς και τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.

Γενικά, μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια μεστή εμφάνιση, η οποία πέρα από το εκτός έδρας «τρίποντο» και την παραμονή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς (5 γκολ υπέρ, 0 κατά), χτίζει καλύτερη ψυχολογία σε όλους μας, αφήνοντας πίσω το τραυματικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ενώ προσφέρει παράλληλα και περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίχτες, οι οποίοι μπορούν έτσι να δουλεύουν απρόσκοπτα και να βελτιώνονται για την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Χτυπητή αδυναμία (και) του χθεσινού αγώνα πέρα από τα «νεκρά» διαστήματα; Οι στημένες φάσεις, οι οποίες για μια ακόμη φορά πέρασαν εντελώς ανεκμετάλλευτες και οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να δουλευτούν περισσότερο, μιας και με τις αντίπαλες ομάδες να παίζουν κλειστά και δυνατά θα αποτελέσουν έναν πολύ χρήσιμο τρόπο για να δίνουν τη λύση.

Θετικό, λοιπόν, το πρόσημο μέχρι στιγμής. Θετικότερο, σίγουρα, απ’όσο θα περιμέναμε. Κάπου εδώ, όμως, οφείλουμε όλοι μας να πιάσουμε τα… γκέμια μας και να μην παρασυρθούμε (πάλι), επιτρέποντάς μας να πετάμε στα σύννεφα και να ονειρευόμαστε… τραίνα που παρασύρουν τα πάντα και τους πάντες στο διάβα τους, μοιράζοντας «τριάρες» και «τεσσάρες». Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής φαίνεται ιδιαιτέρως σφιχτό, πολύ δύσκολο και γενικά μυστήριο. Ειδικότερα, δε, ο βόρειος όμιλος στον οποίο συμμετέχει η ομάδα μας.

Η ΑΕΛ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δείχνει πως δουλεύει και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ψυχραιμία, λοιπόν, και ας ευχόμαστε «η μέρα της μαρμότα»ς να προβάλλεται σε «βυσσινί» φόντο καθ’όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν προς ευχαρίστηση όλων μας.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top