Μετά από τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες για το θέμα της αγοραπωλησίας της Π.Α.Ε. Α.ΕΛ. και την ανάμειξή μου σε αυτή, θεωρώ υποχρέωση μου να τοποθετηθώ δημόσια επί του θέματος.
Η εμπλοκή μου με το ποδόσφαιρο και την ομάδα του Τυρνάβου πριν δέκα χρόνια αποσκοπούσε στην προώθηση του τοπικού αθλητισμού και του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Ουδέποτε αντιλήφθηκα την προεδρία μιας ομάδας ως μέσο για την αναγνώριση και την προβολή μου από αυτή. Δεν είμαι Επαγγελματίας Πρόεδρος και δεν στοχεύω να κερδίσω τίποτα μέσα από αυτό, πέραν της ηθικής ικανοποίησης. Δυστυχώς, η αγνή αγάπη μου για το ποδόσφαιρο δεν συνάδει με το πραγματικό ποδόσφαιρο και τα συμφέροντά του, πράγμα το οποίο δεν με κάνει να νιώθω καθόλου υπερήφανος για την ενασχόληση μου αυτή. Το μόνο που με ευχαριστεί και νιώθω υπερήφανος είναι το γεγονός ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να με κατηγορήσει, γιατι όλοι γνωρίζουν ότι προσέφερα μέχρι εκεί που μπορούσα, χωρίς να μπλέξω με διαπλοκές ούτε να αλλοτριώσω τα πιστεύω μου.
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο είδη μοντέλων διοίκησης που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο.
Από τη μία είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν να αγοράσουν μια ομάδα λειτουργώντας την σαν μαγαζί, το οποίο κλείνουν και ανοίγουν ανάλογα με τις ορέξεις τους χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και από την άλλη το μοντέλο της διοίκησης που διαχειριζόμαστε στον Τύρναβο, όπου δημιουργούμε μια ομάδα καθαρή από το μηδέν ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες με δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο, τουλάχιστον 15-20 ατόμων. Η πολυφωνία στο Συμβούλιο, όπου υπάρχει ελευθερία λόγου, αποσκοπεί στην περισσυλογή πολλών προτάσεων όπου αξιολογούνται και επιλέγεται η καλύτερη δυνατή ή συνδυασμός αυτών.
Σε αυτά τα δέκα χρόνια ενασχόλησης μου με την ομάδα του Τυρνάβου, ακολουθούμε το δεύτερο μοντέλο διοίκησης χωρίς να παρεκκλίνουμε ούτε μια στιγμή, παρ' όλες τις αντιξοότητες που έχουμε συναντήσει. Φτιάχνουμε την ομάδα βήμα-βήμα με μεθοδικότητα και υπομονή και δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω αυτή την προσπάθεια στη μέση για οτιδήποτε.
Φέτος, παρά τις κακοτοπιές των πρώτων πέντε αγωνιστικών, συνεχίζω στον Τύρναβο επενδύοντας σε έναν προπονητή όπου εμπιστεύομαι τον τρόπο σκέψης του σε ποδοσφαιρικό και μη επίπεδο.
Όσον αφορά την εμπλοκή μου στα κοινά της Α.Ε.Λ. μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της προ διετίας συζητήσεις που είχαμε για δημιουργία μιας ισχυρής μεγάλης ομάδας και ταυτόχρονα μιας μικρής ως φυτώριο, μαζεύοντας τα καλύτερα ταλέντα της περιοχής της Λάρισας. Η πρωτοβουλία μου τότε συμπεριελάμβανε Λαρισαίους επιχειρηματίες αλλά δεν ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα να αποσύρω το ενδιαφέρον μου.
Σέβομαι απεριόριστα την Α.Ε.Λ. και τον κόσμο της και εύχομαι να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση που θα επαναφέρει την Α.Ε.Λ. πρωταγωνίστρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εμείς ως Π.Α.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει περίτρανα την ανιδιοτελή υποστήριξη μας όπου αυτή χρειάστηκε προς την Α.Ε.Λ., παραχωρώντας ποδοσφαιριστές χωρίς κανένα αντίτιμο και δηλώνουμε παρόντες σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία μας ζητηθεί.

Με εκτίμηση,
Μπρέζας Βασίλειος 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top