Κάλεσμα για άμεση επανέναρξη της Football League απηύθυνε ο πρόεδρος του Πιερικού και αντιπρόεδρος της λίγκας, Κώστας Παπαδόπουλος που αναφέρθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM και στα οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπαδόπουλος 
Το θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος: 
«Εμείς με ομόφωνη απόφαση θέλουμε να αρχίσουμε άμεσα. Χθες, αν γίνεται… Δυστυχώς το θέμα δεν εξαρτάται από μας. Οι ομάδες κάνουν δεύτερη προετοιμασία κι έχουν αποσυντονιστεί. Αρχίσαμε πολύ αργά και διακόψαμε ξανά. Δεν είναι ωραίο πράγμα να δέχονται άνθρωποι επιθέσεις, αλλά ούτε και να μην παίζεται ποδόσφαιρο».

Την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: 
«Τα προηγούμενα δύο χρόνια μέχρι και την τελευταία αγωνιστική δεν ήξερες ποιος θα πέσει και ποιος θα ανέβει. Το ίδιο πιστεύω πως θα γίνει και φέτος. Σχεδιάσαμε ένα πρωτάθλημα με ποιότητα, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους και με ‘αιμορραγία’ λίγων παραγόντων. Εκτιμώ πως αυτό που προσφέρουμε αγαπιέται από τον κόσμο, είναι ευχάριστο και συναρπαστικό».

Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: 
«Η Football League είχε σημαντικές χορηγίες. Τα τελευταία χρόνια, από τα 15 εκατ. ευρώ χορηγίες πήγαμε στα 6,5 και φέτος στα 4,5, στα οποία είναι και τα έξοδα της διοργάνωσης και πρέπει να μοιραστεί σε 26 ομάδες. Δεν γίνεται ποδόσφαιρο έτσι. Όταν μια αξιοπρεπής ομάδα θέλει 800.000 ευρώ τουλάχιστον, πώς να αντέξουν οι σύλλογοι έχοντας μικτά 150.000; Από το μεράκι του παράγοντα είναι δύσκολο να αντέξουν οι ομάδες. Αυτή τη στιγμή, βέβαια, στενάζει όλη η οικονομία, αλλά είναι μια πραγματικότητα πως το ποδόσφαιρο θέλει χρήματα. Το πληρώνουν και ομάδες με τεράστιο μέγεθος, γιατί κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και καταρρέεις, δεν αντέχεις. Βρήκαμε κάποιες λύσεις, όπως από τον ΟΤΕ ή το τμήμα μάρκετινγκ, που είναι μια σημαντική βοήθεια, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top