Οι αποφάσεις για τις ποινές των συλλόγων της Football League που δεν πήραν αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.
α) Οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας που δεν θα αδειοδοτηθούν θα μπαίνουν σε «καθεστώς επιτήρησης».
β) Ο έλεγχός τους θα γίνεται ανά τρίμηνο.
γ) Όσες ομάδες εξακολουθούν να έχουν οφειλές θα τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών. Η ποινή αυτή θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.
δ) Ο έλεγχος και η αξιολόγηση θα γίνεται από το τμήμα αδειοδότησης και οι ποινές θα επιβάλλονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης εντός πέντε ημερών
Ωστόσο, παρότι όπως αναφέρεται στο σχέδιο που εγκρίθηκε η επιτήρηση στοχεύει στους «κατά συρροή παραβάτες», το καθεστώς αυτό δεν υιοθετήθηκε στην πλούσια λόγω τηλεοπτικών Σούπερ Λίγκα στην οποία αγωνίζονται σύλλογοι που κατ’ επανάληψη στερούνται αδειοδότησης αλλά στη φτωχή λόγω έλλειψης χορηγών Football League.

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΕ
Η έως σήμερα ποινή του περιορισμού μεταγραφών που επιβάλλεται στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ, δεν οδηγεί πουθενά.
Προτείνεται λοιπόν να αντικατασταθεί από την παρακάτω «ποινή»:
A) Υποχρεωτική συμμετοχή επτά (7) ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες για κάθε μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ.
Β) Θα επιτρέπεται ως ανώτατο όριο στη δύναμη κάθε μη αδειοδοτημένης ΠΑΕ, η ύπαρξη οκτώ (8) ποδοσφαιριστών που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες (αναλογία αλλοδαπών και κοινοτικών σε συμφωνία με τα οριζόμενα  στον ΚΑΠ).
Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα είναι ή «ελεύθεροι» ή προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής ή δανεικοί.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται απόκτηση ποδοσφαιριστή μέσω μετεγγραφής (δηλαδή δεν θα καταβληθούν χρήματα για την απόκτησή του), καθώς αυτό θα αποτελεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις ήδη υπερχρεωμένες ΠΑΕ.
Η Football League θα ελέγχει κάθε Κυριακή ότι τηρείται η προϋπόθεση συμμετοχής επτά (7) ποδοσφαιριστών με τα ως άνω χαρακτηριστικά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top