Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που δημοσίευσε η ΕΠΟ, η λίγκα υποχρεούται να αποβάλλει τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, διαφορετικά η ομοσπονδία απειλεί να της πάρει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος! Να… εκδικηθεί τις ομάδες που την αντιπολιτεύονται και προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους ή να καταγγείλουν παράνομες πράξεις, επιχειρεί η ΕΠΟ, με μια τροποποίηση που έκανε στο περίφημο άρθρο 35 του ΚΑΠ περί απαγόρευσης προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Για να το πετύχει, αυτό, «στριμώχνει» και την Super League, την οποία απειλεί με την… βαρύτερη κύρωση προκειμένου να συμμορφωθεί! Συγκεκριμένα, την απειλεί ότι θα της πάρει την διοργάνωση του πρωταθλήματος!
Αυτό που κάνει ουσιαστικά η ομοσπονδία, είναι να ρίχνει το μπαλάκι στη διοργανώτρια, ώστε η τελευταία να τιμωρεί άμεσα τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, το «νέο» άρθρο 35 του ΚΑΠ αναφέρεται:
«Σε περίπτωση που νομικό ή φυσικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι
ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ:

α) Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση της E.E. της διοργανώτριας, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση. Εάν η διοργανώτρια αδυνατεί ή αρνείται να επιβάλλει την αναφερόμενη
ποινή τότε αυτή επιβάλλεται στην ομάδα με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ και στη διοργανώτρια επιβάλλεται, με την ίδια απόφαση, χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ και ποινή προειδοποίησης ανάκλησης της εκχώρησης διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση υποτροπής της άρνησης της διοργανώτριας τότε της αφαιρείται, με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, το δικαίωμα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
β) Εφ’ όσον προσφεύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κ.λπ.), με απόφαση της Ε.Ε. της διοργανώτριας επιβάλλονται σωρευτικά: i) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, ii) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και iii) εφ’ όσον αποδεικνύεται συμμετοχή της ομάδας του, η κατά τα ως άνω περ. α’ ποινή. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας επιβολής από τη διοργανώτρια των ποινών τότε ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. α) του παρόντος άρθρου.
Κατά των αποφάσεων των περιπτώσεων α) και β) της παρούσης παραγράφου, επιτρέπεται προσφυγή μόνον στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει την επιβληθείσα ποινή».

Ατιμωρησία στα ληξιπρόθεσμα χρέη!
Στο νέο Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και συγκεκριμένα στο άρθρο 24, βλέπουμε ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη ΠΑΕ σε παίκτες ή προπονητές, οι αγώνες θα γίνονται πλέον κανονικά, ενώ και η αφαίρεση βαθμών που επιβάλλεται μπορεί να ανακληθεί, αν η ΠΑΕ πληρώσει, έστω και πολλές μέρες αργότερα!
Η τιμωρία είναι -3 βαθμοί που αφαιρούνται τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης και αν εν τω μεταξύ η ΠΑΕ δεν έχει πληρώσει. Ο επόμενος αγώνας γίνεται κανονικά και από την επομένη του ματς, οι ΠΑΕ έχουν… άλλες πέντε(!) εργάσιμες ημέρες για να εξοφλήσουν το χρέος και να τους επιστραφούν οι βαθμοί!
Αν δεν το κάνουν, παίζουν κανονικά τον επόμενο αγώνα, αλλά τους αφαιρούνται άλλοι τρεις βαθμοί. Στις τρεις τιμωρίες (δηλαδή στην αφαίρεση συνολικά 9 βαθμών) η ομάδα αποβάλλεται.
sdna.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top