O Kώστας Νεμπεγλέρας με... ατάκες. Συνέντευξη με... ατάκες από τον πρώην αρχηγό της ΑΕΛ και νυν παίκτη του Αχιλλέα Φαρσάλων, Κώστα Νεμπεγλέρα, στο Metrosport.

Αναλυτικά ο Κώστας Νεμπεγλέρας
«Το πρώτο και το πιο βασικό είναι ότι δεν είχα στην επαγγελματική μου καριέρα τραυματισμούς. Για το να πετύχεις αυτό χρειάζεται να προσέχεις πολύ την εξωγηπεδική σου ζωή, τις προπονήσεις, τη διατροφή και όλα αυτά που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
Παίζοντας σε υψηλό επίπεδο και μη μπορώντας το καλοκαίρι να αγωνιστώ σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, έκανα μία καλή επιλογή σε μία ομάδα που έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει την άνοδο.
Αυτό που βλέπω στην κατηγορία από το καλοκαίρι και μετά είναι ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι αυτά τα παιδιά να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι με επαγγελματική προοπτική, το πρώτο που πρέπει να κοιτάνε είναι οι προπονήσεις και η εξωγηπεδική τους ζωή και να περιμένουν το επόμενο βήμα.
Όλο και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε μικρότερη ηλικία, παίρνουν ευκαιρίες, γεγονός που είναι αποτέλεσμα και της κρίσης των τελευταίων χρόνων.
Δεν έχω μετανιώσει για καμία επιλογή μου. Σε όλες τις ομάδες πήρα κάτι ξεχωριστό, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό που προσπαθώ να κάνω πάντα είναι να προπονούμαι σωστά και να αγωνίζομαι όσο καλύτερα μπορώ.
Όταν είσαι από τη Λάρισα, έχεις αγωνιστεί οκτώ ολόκληρα χρόνια εκεί και είναι η ομάδα της πόλης σου, είναι επόμενο να είναι και η ομάδα με την οποία έχω δεθεί συναισθηματικά.
Χαίρομαι για την ανοδική πορεία της ΑΕΛ και εύχομαι να ανεβεί στη Superleague.
Αυτό που κοιτάω αποκλειστικά είναι το ποδόσφαιρο και όχι κάτι άλλο για μετά. Δε θέλω να σκέφτομαι τον εαυτό μου εκτός ποδοσφαίρου.
Οι συμπαίκτες, οι αντίπαλοι και οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν την αξία μου και αυτό είναι σημαντικό για μένα.
Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται καλός χαρακτήρας αλλά και ποδοσφαιρικό θράσος. Αν έχεις αυτά τα δύο και μπορείς να τα διαχειριστείς, μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα.
Έχω γνωρίσει μεγάλες προπονητικές προσωπικότητες. Θα αναφέρω το Γιάννη τον Κυράστα που έφυγε νωρίς -για τη συμβολή του στα πρώτα μου βήματα- και το Γιώργο το Δώνη που δεν είναι τυχαίο ότι δουλεύει σήμερα σε υψηλό επίπεδο. Δε θέλω να αδικήσω κανέναν, από όλους πήρα κάτι θετικό.
Πιο χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Καραπιάλη και τον Τζιοβάνι, στα καλά τους, όταν τους είχα συναντήσει ως αντίπαλος. Ήταν κάτι το μοναδικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Έχω φορέσει το εθνόσημο σε ένα φιλικό με την Κροατία. Θα ήθελα να έχω περισσότερες συμμετοχές. Δε θεωρώ ότι αδικήθηκα πάντως, απλώς δεν είχα το σωστό timing για να το καταφέρω.
Είμαι θετικός άνθρωπος και εκτός γηπέδου. Το καλό για μένα είναι ότι ήρθα σε μία ομάδα με προδιαγραφές σε επίπεδο προπόνησης και ανθρώπων που δεν περίμενα και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια.
Η άνοδος είναι αυτοσκοπός φέτος και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε το στόχο μας.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top