"Μου το χρώσταγε ο Θεός"... Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας εξωτερίκευσε το δέος που αισθάνθηκε όταν στάθηκε συγκινημένος μα και συγκλονισμένος ταυτόχρονα μπροστά στα τρία κορυφαία τρόπαια της "βασίλισσας του κάμπου". 'Ηταν η στιγμή που ο πρόεδρος του μητρικού σωματείου παρέδιδε τα βαρύτιμα έπαθλα στην ΠΑΕ μετά από τέσσερα περίπου χρόνια "περιπλάνησης". Προηγουμένως ο κ. Αντώνης Τσαγκάλης τα είχε παραλάβει από τα χέρια των αρχηγών των τριών θρυλικών αρμάδων. Το Κύπελλο του 1985 από τον Τάκη Παραφέστα, το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας 1987-1988 από τον Γιάννη Γκαλίτσιο και το Κύπελλο του 2007 από τους Νίκο Νταμπίζα και Ζήση Ζιάγκα.
Η κορυφαία στιγμή της ενιαίας "βυσσινί" εκδήλωσης προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους 1500 περίπου παρεβρισκόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια δημιούργησαν αποθεωτική ατμόσφαιρα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπωθεί σε ένα κείμενο το κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση. 'Ολες οι γενιές της ΑΕΛ ήταν εκεί, διατρανώνοντας με την παρουσία τους και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, την αέναη ρήση ότι αυτή η ομάδα είναι ιδέα. 'Αλλωστε αυτό ανέφερε και σε αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο να σκεφτεί έστω κάποιος πως μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ιδιοκτήτη αυτής της ιδέας. "Η ΑΕΛ ανήκει μόνο στο λαό της", τόνισε χαρακτηριστικά.
Του τελετουργικού της παράδοσης των τροπαίων, προηγήθηκαν οι βραβεύσεις τόσο του μητρικού σωματείου, όσο και της ΠΑΕ. Η Ερασιτεχνική τίμησε τους αθλητές της Τσούτσο, Γκιντέρσο, Μασούρα, Μαρία Χριστοφορίδη, τον προπονητή Θανάση Κυριλλίδη, τον προσφάτως αποβιώσαντα ένθερμο φίλαθλο και τραγουδοποιό της ΑΕΛ Νίκο Οικονομίδη, τον Κώστα Κατσάρα και τον Κυπελλούχο πρόεδρο του '85, Κώστα Σαμαρά.  Από την πλευρά της η ΠΑΕ απένειμε τιμητικές πλακέτες σε έξι προσωπικότητες και στους τρεις "χρυσούς χορηγούς" της φετινής περιόδου. Τις εταιρίες ΥΦΑΝΤΗΣ, EXALCO και BAYER HELLAS.

Οι προσωπικότητες που βραβεύτηκαν ήταν:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του.
Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 Φανή Χαλκιά, για το εκπληκτικό της επίτευγμα, αλλά και την εν γένει παγκόσμια στιβική της παρουσία.
Ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας, αρχισκαπανέας επί σειρά δεκαετιών της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.
Ο αγιογράφος Χρήστος Παπανικολάου, για το παγκοσμίου κύρους και κάλλους έργο του.
Ο Οράσιο Μοράλες για την ανεκτίμητη προσφορά του στην ΑΕΛ και στο λαρισινό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Ο Νίκος Νταμπίζας, για το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξε ως αρχηγός της ΑΕΛ για 6 συνεχείς αγωνιστικές περιόδους.
Σημαντικότατη στιγμή της βραδιάς, αποτέλεσε η εξαγγελία του κ. Αλέξη Κούγια όσον αφορά στη δημιουργία του Μουσείου της ΑΕΛ, το οποίο θα στεγαστεί σε αίθουσα 250 τ.μ. του Αrena. Eκεί θα τοποθετηθούν και τα τρόπαια της "βασίλισσας", ενώ ο ηγέτης της ΠΑΕ απηύθυνε έκκληση για την επιστροφή όλων των αναμνηστικών που βρίσκονται άγνωστο που, καθώς "χάθηκαν" προ 10ετίας περίπου. Επίσης ζήτησε από τους παλαιμάχους της ομάδας, τους φιλάθλους αλλά και φορείς ή παράγοντες, να συνδράμουν στον εμπλουτισμό του Μουσείου με αντικείμενα και αρχειακό ή άλλου είδους υλικό που διαθέτουν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφαρθέντων, ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ελευθερίας" Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Λιόντος με τα μέλη του Δ.Σ., όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Κυπαρίσση και τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, σύσσωμη η διοίκηση του μητρικού σωματείου,τα προπονητικά τιμ και οι αθλητές όλων των τμημάτων του, δεκάδες βετεράνοι της "βασίλισσας" και φυσικά εκατοντάδες οπαδοί της που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του "Χίλια Χείλια". Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει εκτός των άλλων και όλους όσοι συνέβαλαν με την προσωπική τους ενασχόληση στην επιτυχία αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης, που πέρασε ήδη στην ιστορία, αφήνοντας όμως άλλη μία ολόχρυση παρακαταθήκη για το παρόν αλλά κυρίως το αύριο της ομάδας.
Συνεχίζουμε ενωμένοι όσο ποτέ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top