Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016. Σύσσωμη η οικογένεια της "βασίλισσας του κάμπου" γιορτάζει και στέλνει για πολλοστή φορά αέναο το μήνυμα, ότι αυτός ο σύλλογος, αυτή η Ομάδα, είναι ΙΔΕΑ και ανήκει αποκλειστικά στη Λάρισα, στο λαό της και στους απανταχού φίλους της.
Φέτος για πρώτη φορά το Σωματείο και η ΠΑΕ ΑΕΛ συνδιοργανώνουν από κοινού την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, σε μία εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει απονομές τιμητικών διακρίσεων, αλλά και την τελετή παράδοσης-παραλαβής των τριών κορυφαίων τροπαίων.

Το κύπελλο του 1985, το πρωτάθλημα του 1988 και το κύπελλο του 2007, ως βαρύτιμα έπαθλα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, επιστρέφουν στην ΠΑΕ, ώστε να τοποθετηθούν στο αμεσότατο μέλλον στο μουσείο της "βασίλισσας", το οποίο θα εξαγγείλει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αλέξης Κούγιας.

Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Νίκος Νταμπίζας και Ζήσης Ζιάγκας, θα παραλάβουν τα τρόπαια από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αντώνη Τσαγκάλη και θα τα παραδώσουν στον κ. Αλέξη Κούγια. Έτσι θα ολοκληρωθεί ο "επαναπατρισμός" των ολόχρυσων επάθλων μετά από τέσσερα περίπου χρόνια περιπετειών και προβλημάτων που ταλάνισαν την ΑΕΛ.

Στο μεταξύ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "Χίλια Χείλια" από 6 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων του Σωματείου και της ΠΑΕ, θα τιμηθούν αθλητές αλλά και κοινωνικές προσωπικότητες που ξεχώρισαν για τις επιτυχίες και το κύρος τους.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τιμήσει:
 1. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιγνάτιο, γιατί από τη μέρα της ενθρόνισής του μέχρι και σήμερα, επέδειξε με όλες τις δομές της τοπικής εκκλησίας, ανεκτίμητο φιλανθρωπικό έργο.
 2. Την Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου και την τεράστια διαδρομή της στο παγκόσμιο στιβικό στερέωμα.
 3. Τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, τον επί δεκαετίας άοκνο αρχισκαπανέα της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.
4. Τον αγιογράφο κ. Χρήστο Παπανικολάου για το παγκόσμιο κύρους και κάλλους έργο του.
5. Τον Οράσιο Μοράλες, για την πολυσχιδή και ανεκτίμητη προσφορά του στην ΑΕΛ και στο λαρισινό ποδόσφαιρο.
6. Τον Νίκο Νταμπίζα, γιατί κατά την 6ετή παρουσία του με τη φανέλα της ΑΕΛ, διακρίθηκε για την παροιμιώδη αγωνιστικότητά του, τιμώντας παράλληλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
7. Επίσης τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους "Χρυσούς χορηγούς" της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ, EXALCO SA και BAYER HELLAS ΑG.

Από την πλευρά της η Ερασιτεχνική ΑΕΛ θα βραβεύσει:
1. Τον προσφάτως αποδημήσαντα Κώστα Σαμαρά, κυπελλούχο πρόεδρο του 1985 και από τους κορυφαίους παράγοντες στην 52χρονη πορεία της ΑΕΛ.
2. Τον επίσης προσφάτως αποδημήσαντα Νίκο Οικονομίδη, τραγουδοποιό της ΑΕΛ και υπόδειγμα φιλάθλου.
3. Τον Κώστα Κατσάρα, για την αφοσίωσή του στην ιδέα της ΑΕΛ και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην ομάδα με διαφορετικές ιδιότητες.
4. Τον Θανάση Κυριλλίδη, προπονητή των τμημάτων υποδομής του Σωματείου, ο οποίος πρόσφατα έλαβε επάξια το πτυχίο προπονητη UEFA A'.
5. Τον μπασκετμπολίστα του συλλόγου Νίκο Τσούτσο, για το παγκόσμιο ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική μας ομάδα των Ενόπλων.
6. Τον βολεϊμπολίστα Χρήστο Γκιντέρσο για την προεπιλογή του στην Εθνική Παίδων.
7. Την Μαρία Χριστοφορίδου, παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, ως 1η σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος Γ' Εθνικής.
8. Τον Νίκο Μασούρα, για τις επιτυχίες του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το "παρών" οι εκπρόσωποι των αρχών, οι βετεράνοι της ΑΕΛ, οι Σύνδεσμοι των Φιλάθλων της, αλλά και όσοι θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτές τις όμορφες και ιστορικές στιγμές, παρότι δεν στάλθηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top