Ο ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τα γεγονότα της Τούμπας, αλλά και τα υπέρογκα ποσά που πονταρίστηκαν στη νίκη του Ολυμπιακού και με αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου πρωταγωνίστησε και η ΑΕΛ. Επιπλέον, ο γνωστός δικηγόρος μίλησε και για τα έξι πέναλτι που πήρε σε 13 χρόνια με τις ομάδες που ήταν ιδιοκτήτης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:
Για τα πονταρίσματα στο ντέρμπι της Τούμπας: 
«Πλέον μπαίνουμε σε τέτοιες συνθήκες που θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πάντα στο ποδόσφαιρο από όλα τα πρίσματα. Στη συνέντευξη Τύπου που είχα δώσει είχα αναφερθεί στα παιχνίδια με το στοίχημα, όπου υπάρχουν εγκληματίες από όλον τον κόσμο, κάποιοι ξίνισαν. Καταλαβαίνετε ότι αυτό που είχα πει πριν από καιρό, ότι διαιτητές συμμετέχουν σε αυτό, είχε βάση. Στο παιχνίδι Παναχαϊκή – Ολυμπιακός ο Δημητρόπουλος είχε κάνει όργια και διέκοψε το παιχνίδι στο 90’. Είχε προκριθεί ο Ολυμπιακός. Σε κάθε περίπτωση επεδίωξε να το διακόψει το παιχνίδι, γιατί πέσαν δύο πλαστικά ποτήρια από απόσταση 20 μέτρων με νερό προς την πλευρά του επόπτη».

Για τις κόντρες ανάμεσα στους μεγαλοπαράγοντες: 
«Το διά ταύτα είναι γιατί πρέπει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να πληρώνει τη διαμάχη του Μαρινάκη με τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο; Έχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου να βρουν τα τηλέφωνα εκτός των τεσσάρων μεγάλων, έχω ενημερώσει τον δήμαρχο και την ΕΠΣ Λάρισας, να κάνουμε συμβούλιο και να πάρουμε δικές μας αποφάσεις. Καλά κάνει και διακόπτει το κύπελλο, γιατί να διακόψει το πρωτάθλημα; Για ποιον λόγο; Την πολιτική της Κυβερνήσεως την καθορίζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Θεωρώ υπερβολικό το ότι φέτος δεν θα έχουμε κυπελλούχο. Γιατί να στερήσεις από αυτές τις τέσσερις ομάδες την πιθανότητα να κατακτήσουν το κύπελλο; Τι φταίει η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος;»

Για τη διαιτησία του Παππά: 
«Όσοι πήγαν με φωτοβολίδες στην Τούμπα, πήγαν με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν. Όταν αυτό συνέβη στην ΑΕΛ έκανα συνέντευξη Τύπου και κατονόμασα το τι έγινε. Ο Παππάς είναι η αφορμή. Να εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρο. Θα το έδινε και ο Μαρινάκης το πέναλτι. Τι θα πάθει ο Ολυμπιακός αν το παιχνίδι γινόταν 2-2; Ποιος άνθρωπος που έχει αξιοπρέπεια δεν θα πάρει αυτή τη θέση; Εκεί δείχνεις ότι δεν εξυπηρετείς άλλους σκοπούς».

Για τον Σαββίδη: 
«Ανέδειξα τις κασέτες και με έχουν κατηγορούμενο. Μπορεί να θέλουν να με πιέσουν για να μην καταθέσω αυτά που είναι να καταθέσω. Μπορεί να μου πάρουν και τη δικηγορική άδεια. Δεν επιτρέπω στον κ. Σαββίδη να κάνει αυτές τις δηλώσεις στα ρωσικά, έχει υποχρέωση να μάθει ελληνικά. Αυτές οι δηλώσεις για την Αθήνα μπορεί να υποκρύπτουν άλλα πράγματα που τα ξέρει αυτός και οι σύμβουλοί του. Όταν είσαι πρόεδρος μιας τέτοιας ιστορικής ομάδας, για μένα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδας. Ο ΠΑΟΚ σηματοδοτεί και εθνικά πράγματα. Ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ο Άρης, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα της βόρειας Ελλάδας και λέγεται ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Όταν έχεις ευθύνη μιας τέτοιας ομάδας, πρέπει να μετράς μέχρι το χίλια για να τοποθετηθείς. Ούτε έχεις δικαίωμα να καταστρέψεις τον ΠΑΟΚ επειδή έχεις χρήματα να πάρεις τις μετοχές. Να λες δεν θα κατέβεις στο επόμενο παιχνίδι και ότι παίρνεις την ευθύνη πάνω σου. Όταν εκείνο που έπρεπε να έχεις κάνει, δεν το έκανες. Πρέπει να πάρει σωστές αποφάσεις για να δημιουργήσει μια ομάδα. Δεν μπορεί να καταργείς προσωπικότητες σαν τον Βεζυρτζή σε μια νύχτα και να τον ξεφτιλίζεις, επειδή έχεις λεφτά. Δεν μπορεί να καταργείς προσωπικότητες σαν τον Βρύζα και τον Ζαγοράκη και να φέρνεις έναν από την Κύπρο, που ήταν στο Ισραήλ, ή τώρα να έχεις έναν Σλοβένο για να κάνει κουμάντο στην πιο λαϊκή ομάδα. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Δεν μπορεί να μην λες τίποτα για το μπουκάλι στον Σίλβα. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις βάλει λεφτά, έχεις και λόγο επί παντός επιστητού. Το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο κοινωνικό γεγονός πια. Έχω κερδίσει έξι πέναλτι σε 13 χρόνια με ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή και η ΑΕΛ».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top