Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…
Διαβάστε τι μας έστειλε
«Δεν έγραψα αυτό το κείμενο για κανέναν οπαδό ή φίλαθλο της ΑΕΛ. Το έγραψα για να το αφιερώσω στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και σε όλη την οικογένεια των γαύρων.  Μαζί με μια παχιά πράσινη ροχάλα.

Η μπάλα ξέρετε πολύ καλά εδώ στη Λάρισα ότι δεν έχει όρια και περιορισμούς. Η μπάλα δεν κλείνεται στις 4 γραμμές του γηπέδου και μπορεί να αναδείξει τον εγωισμό και την περηφάνια του καθενός.

Γ’αυτό άλλωστε είμαστε ΑΕΛ, γιαυτό το λόγο αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Μπορεί σε κάποιους να φανεί περίεργο και ιερόσυλο, όμως σήμερα ένιωσα όπως εκείνο το πρωινό που έμαθα πως η καρδία του Αντόνιο τον πρόδωσε. Όπως εκείνο το απόγευμα στην Κατερίνη, που μάθαμε πως ο Παναγιώτης δεν είναι πια κοντά μας.

Σήμερα νιώθω πιο φτωχός αλλά συνάμα και τυχερός που μπόρεσα να ζήσω και να δω -έστω για λίγο- τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα επί το έργο.

Είναι ντροπή για μένα και για οποιονδήποτε οπαδό και φίλαθλο σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, να αναφέρουμε το όνομά του χωρίς σεβασμό και ευγνωμοσύνη γι’αυτά που μας έχει προσφέρει.

Τα λόγια χάνουν την ουσία όταν ανακαλύπτεις τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει ένας και μόνο άνθρωπος.

Τα συναισθήματα είναι αυτά που σε παρακινούν και σου δίνουν τη δύναμη και το θράσος να μπορείς να μιλήσεις για το Γιόχαν Κρόιφ.

Η πίκρα και η απογοήτευση είναι 2 λέξεις που δεν πλανήθηκαν ποτέ στο μυαλό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας του πλανήτη.

Αυτό, μας το εξήγησε ο ίδιος ο Κρόιφ 2 περίπου μήνες πριν πεθάνει λέγοντας πως:

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πως νικάω 2-0 στο ημίχρονο ενός αγώνα που δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Μέσα από τα τελευταία δημόσια λόγια του, περιγράφει όλη του τη ζωή κι ας κλείνονται τα λόγια αυτά σε μια και μόνο πρόταση. Αυτός ο άνθρωπος δε νικήθηκε ποτέ, και όταν κατάλαβε πως μπορεί να νικηθεί, δε σταμάτησε να μάχεται.

Παλεύοντας άνισα έδωσε το παράδειγμα σε όλους, πάσχοντες και μη και μας έδειξε τι πραγματικά σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η διαδρομή.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το χόμπι του απλά μας δίδαξε και τώρα μας άφησε μόνους σε αυτή τη ζωή, παίρνοντας το δρόμο για τη γειτονιά των αγγέλων.

Σίγουρα κι εκεί θα είναι μοναδικός.

Σίγουρα κι εκεί θα ξεχυθεί στις αλάνες ένας κοκαλιάρης με το 14 στην πλάτη, που επιτέλους θα ξαναβρεί τη δική του γειτονιά όπως μόνο αυτός τη φαντάζεται.

Τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα και το αστείρευτο ιδεών μυαλό του δημιούργησαν έναν επίγειο ΘΕΟ.

Το Γιόχαν Κρόιφ.

Οι φράσεις του θα μείνουν στη ιστορία και όλοι πλέον έμπρακτα θα καταλάβουμε πως:

«Κατά μία έννοια, πιθανόν να είμαι αθάνατος»

Johan Cruyff   1947-2016.

Σ’ευχαριστώ για όλα.»
Themujic Bosniac.

*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top