Ήταν 8 Μαρτίου του τραγικού για την οικογένεια της ΑΕΛ 1997, όταν το δρεπάνι του Χάρου θεριστή έκοβε στις παρυφές της Λάρισας το νήμα της ζωής ενός ακόμα υπέρλαμπρου αστεριού της "βασίλισσας". Η είδηση του θανάτου του Λευτέρη Μήλου, που πριν λίγες ώρες διαπραγματεύονταν την επιστροφή του στο Αλκαζάρ, έπεσε σαν κεραυνός στην χιλιοχτυπημένη από τη βάσκανο μοίρα ΑΕΛ. 'Ενα βουβό κλάμα απλώθηκε σε όλη τη Λάρισα, ενώ αμέτρητοι ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ή να συνειδητοποιήσουν το θλιβερό μαντάτο. Δυστυχώς όμως ήταν αλήθεια.
Η θεσσαλική πρωτεύουσα  ντύθηκε για μία ακόμη φορά στα μαύρα, ενώ ταυτόχρονα το γόνυ της ευλαβικά έκλινε στη μνήμη του Λευτέρη σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ο "Λέφτι" ένα καθαρόαιμο Ελληνόπουλο, γόνος Βορειοηπειρωτών, γεννήθηκε σε χωριό της επαρχίας Αργυροκάστρου το 1966 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Δυναμό. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Παρτιζάν Τιράνων και η κλήση του στα εθνικά συγκροτήματα της Αλβανίας. Το 1991 με το κύμα της μεγάλης φυγής ήρθε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ, καθώς δεν είχε δικαίωμα μεταγραφής σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό έγινε 6 μήνες αργότερα, όταν η διοίκηση του Κώστα Σαμαρά κάλυψε τις οικονομικές απαιτήσεις της Παρτιζάν.

Για πέντε ολόκληρα χρόνια ο Λευτέρης Μήλος ήταν ο ηγέτης της ΑΕΛ, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να τον συγκρίνουν με τον Βασίλη Καραπιάλη. 'Ενας σοβαρός τραυματισμός ανέστειλε την ανοδική του πορεία, αλλά ταυτόχρονα η απουσία του ήταν από τις βασικές αιτίες υποβιβασμού της ΑΕΛ από την Α' Εθνική, έπειτα από συνεχή παρουσία 18 χρόνων.
 
Το καλοκαίρι του 1996 μεταγράφηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όμως το πρόβλημα του σοβαρού τραυματισμού δεν είχε εξαλειφθεί ολοσχερώς. 'Ετσι τον Γενάρη του 1997 επανήλθε στη Λάρισα και το απόγευμα της 7ης Μαρτίου ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΛ, Νίκο Παπανικολάου, προκειμένου να ξαναφορέσει τη φανέλα με το άλογο στο στήθος. Κάποιες μικρές διαφορές ανέβαλαν τις διαπραγματεύσεις για την επομένη, όμως αυτές δεν συνεχίστηκαν ποτέ, καθώς στις 8 Μαρτίου, προηγήθηκε το "ραντεβού" του Λευτέρη με τον θάνατο.

Στα 5 χρόνια αγωνιστικής του δράσης με τα χρώματα της ΑΕΛ στην Α' Εθνική, ο Λευτέρης Μήλος φόρεσε 121 φορές τη φανέλα της, πετυχαίνοντας 13 γκολ. Το σκοράρισμα ήταν και η αχίλλειος πτέρνα του μεγάλου αυτού άσσου. Χαρακτηριστική ήταν η καθολική εκτίμηση των ποδοσφαιρικών ειδημόνων της εποχής, πως αν ο Μήλος είχε μία νορμάλ ευχέρεια στο τελείωμα των φάσεων, θα μπορούσε με άνεση να αγωνιστεί στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους.
ΠΑΕ ΑΕΛ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top