Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι εξανάγκασε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, σε παραίτηση, από την θέση του α΄ αντιπροέδρου με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, εξέδωσε η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:
«Επειδή, σχετικά με την δήθεν οικειοθελή παραίτηση του κ. Κούγια από το Δ.Σ. της Football League, διαδίδονται και αναρτώνται σε διάφορες ιστοσελίδες, είτε ανακρίβειες, είτε μισές αλήθειες, είτε ανεπαρκείς πληροφορίες, Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ενημερώνει για το τι πραγματικά συνέβη, με απτές αποδείξεις και έγγραφα.

1. Ο κ. Κούγιας δεν παραιτήθηκε, οικειοθελώς, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω πρότασης μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Ο κ. Κούγιας είχε κώλυμα συμμετοχής στα όργανα της Football League, καθώς έχει παραπεμφθεί, με βούλευμα, για αποδιδόμενες σ’ εκείνον κακουργηματικές πράξεις, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, γεγονός, που κατά Νόμο, δεν του επιτρέπει την συμμετοχή στα όργανα του ποδοσφαίρου.

2. Ο κ. Κούγιας δεν παραιτήθηκε για πρώτη φορά στις 23-3-2016, αλλά στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League και της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, στις 15-3-2016, μετά από πρόταση μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, προκειμένου να μην αποπεμφθεί, με απόφαση του Δ.Σ., γεγονός που θεωρούσε υποτιμητικό. Ο κ. Κούγιας παραιτήθηκε, ήδη από τότε, όμως, με την ανοχή του Προεδρείου (που δεν τήρησε την ορθή και νόμιμη διαδικασία καταγραφής στα πρακτικά Δ.Σ. της Football League), συμμετείχε, παράνομα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League στις 23-3-2016. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ υπέβαλε εκ νέου αίτηση μομφής και ζήτησε είτε να ισχύσει η από 15-3-2016 παραίτησή του, είτε να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία η επανυποβληθείσα πρόταση μομφής. Εν όψει αυτών, ο κ. Κούγιας εξαναγκάστηκε σε υποβολή νέας παραίτησης και αποχώρησε.

3. Προς απόδειξη των ανωτέρω, δημοσιεύουμε α) την από 15-3-2016 πρόταση μομφής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά του πρώην Α΄ Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Football League, κ. Κούγια και β) την από 23-3-2016 επαναφορά του ζητήματος από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

4. Τέλος, ως προς την αίτηση εξαίρεσης του Πρωτοδίκη, κ. Βόμβα, από το Πειθαρχικό Όργανο της Football League, η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ δήλωσε, κατά την συνεδρίαση, ότι είναι αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, μειοψήφισε και δεν θα συμμετάσχει στην διαδικασία, που ξεκίνησε από τον κ. Κούγια και την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, γιατί το αληθές κίνητρο του κ. Κούγια ήταν η εκδίκηση κατά του Δικαστή, που τιμώρησε την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και όχι επειδή η κρίση του κ. Βόμβα ήταν αντίθετη με τις διατάξεις του Νόμου.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top