Νέα επιστολή απέστειλε ο Κώστας Βασίλαγας με την οποία διευκρινίζει ότι το ενδιαφέρον μου παραμένει και άσχετα με το αποτέλεσμα θα είμαι παρών στην προσπάθεια αλλά και στην φιέστα της ανόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Βασίλαγα:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με έκπληξη ενημερώθηκα για τον θόρυβο και κάποια αρνητικά σχόλια που έγιναν στην Λάρισα με αφορμή την επιστολή ενδιαφέροντος να βρεθώ και εγώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΛ.

Θα πρέπει να κάνω κάποιες διευκρινίσεις για το ιστορικό της υπόθεσης.

Το Σάββατο στις 5 Μαρτίου βρέθηκα στην Λάρισα για επαγγελματικούς λόγους. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο συνεργάτες μου στην Λάρισα Αφοι Ζήσης και Παναγιώτης Τσουμάνης, εγώ με τον αδελφό μου Πάνο γευματίσαμε σε εστιατόριο της πόλης καλεσμένοι του Ζήση Τσουμάνη. Εκεί ήταν παρών και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας επίσης καλεσμένος του Ζήση Τσουμάνη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με εντυπωσίασε το πάθος αλλά και το όραμα του για την ΑΕΛ και εκεί του έκανα την πρώτη νύξη για κάποια μορφή χορηγίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, όντας ποδοσφαιρόφιλοι, παρακολουθήσαμε τον νικηφόρο αγώνα της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα της Αθήνας. Αυτό που ζήσαμε ήταν για μας πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο όγκος των  φιλάθλων, το πάθος και ο παλμός του κόσμου, το γήπεδο, όλα ήταν εντυπωσιακά.

Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να πουλήσω ΑΕΛοφροσύνη από ένα απόγευμα που έζησα την ΑΕΛ. Αλλά δεν μπορεί κανείς να κρίνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό που ένιωσα για την ομάδα αυτή γιατί είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα.

Σκέφθηκα όμως ότι σε αυτή την προσπάθεια της ΑΕΛ για επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες και γιατί όχι και στην Ευρώπη, θα ήθελα και θα μπορούσα να συμμετέχω.

Έτσι έστειλα μια επιστολή ενδιαφέροντος στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και ζήτησα να κοινοποιηθεί στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι το γεγονός ότι έχω μάθει ότι κάνω να το κάνω ανοιχτά και δημόσια.

Αν θέλει κάποιος να διαβάσει καλοπροαίρετα την επιστολή μου θα διαπιστώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν ζήτησα να γίνω “Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη”. Ζήτησα να με δεχθεί η οικογένεια της ΑΕΛ στις τάξεις της σαν στρατιώτη και αρωγό στην προσπάθεια της. Διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες κουταμάρες περί «τζάμπα διαφήμισης». Τι διαφήμιση να κάνω στην Λάρισα όταν δεν επιχειρώ στην πόλη και όταν οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν χρειάζονται διαφήμιση;

Το μόνο που ήθελα ήταν να έρχομαι τις Κυριακές με την οικογένεια μου σε μια ποδοσφαιρική γιορτή και να νιώθω ότι βάζω και εγώ ένα λιθαράκι σε όλο αυτό.

Αν δεχθώ ότι έκανα κάπου λάθος αυτό είναι ο τρόπος που έγινε η πρόταση μου για συμμετοχή στην προσπάθεια της ΑΕΛ. Έγινε όμως έτσι, γιατί δεν γνωρίζω τα ποδοσφαιρικά “τερτίπια” αλλά μόνο τα επιχειρηματικά. Τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε παγκόσμιο επίπεδο λειτουργούν έτσι ακριβώς: Εκδηλώνουν δημόσια το ενδιαφέρον τους. Που είναι το κακό ή το περίεργο να προτείνει κάποιος την εξαγορά μέρους ή όλου του πακέτου των μετοχών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας; Το πολύ-πολύ να του πουν ότι δεν πωλούνται οι μετοχές.

Στην απορία για το αν έχω την οικονομική επιφάνεια και δυνατότητα που απαιτούνται γι’ αυτό δεν θα απαντήσω εγώ. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει υπάρχουν πηγές πληροφόρησης και μπορεί να απευθυνθεί εκεί.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΑΕΛ  στο σύνολο της (Ιστορία, Διοίκηση, Κόσμος) να κερδίζει τον θαυμασμό και την εκτίμηση κάποιων ανθρώπων έξω από την πόλη της Λάρισας. Και μεγαλύτερη τιμή για όποιον γίνεται δεκτός από την οικογένεια της.

Και τελειώνοντας θα επαναλάβω ξεκάθαρα ότι αυτό που πρότεινα είναι η συμμετοχή μου στα κοινά της ΑΕΛ. Όχι από θέσεις διοικητικές μια και δεν έχω αυτή την πολυτέλεια επειδή ζω και επιχειρώ στην Θεσσαλονίκη, αλλά από την θέση του συμπαραστάτη και του χορηγού.

Ελπίζοντας ότι δεν κούρασα τους φίλους της ΑΕΛ διευκρινίζω ότι το ενδιαφέρον μου παραμένει και άσχετα με το αποτέλεσμα θα είμαι και εγώ παρών στην προσπάθεια αλλά και στην φιέστα της ανόδου».

Με εκτίμηση
Κώστας Βασίλαγας
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top