Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε τη δική του απάντηση για το ενδιαφέρον ομογενή επιχειρηματία για την αγορά μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ και αποκάλυψε στο sport24 για το τηλεφώνημα που έχει δεχτεί από τον Κώστα Πηλαδάκη. Σε αποκαλύψεις για το σήμερα και το αύριο της ΠΑΕ ΑΕΛ προχώρησε ο ισχυρός άνδρας της Αλέξης Κούγιας με αφορμή της δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος ομογενή επιχειρηματία να προχωρήσει σε αγορά μέρους του πακέτου των μετοχών της.
Ενδιαφέρον για την αγορά μειοψηφικού ή πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΛ, εξεδήλωσε ο Έλληνας ομογενής υπήκοος Βραζιλίας, Κώστας Βασίλαγας. Την ώρα που η μάχη της ΑΕΛ για τη διεκδίκηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγούν στη Super League, έχει κορυφωθεί, Έλληνας ομογενής υπήκοος Βραζιλίας, Κώστα Βασίλαγας, μέσω επιστολής εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση μειοψηφικού ή πλειοψηφικού πακέτου των "βυσσινί". Ο Κώστας Βασίλαγας είναι Έλληνας ομογενής, υπήκοος Βραζιλίας με δράση στην εξαγωγή ωμού καφέ, ζάχαρης, μπαχαρικών και ειδών σούπερμάρκετ με έδρα την Θεσσαλονίκη και θυγατρικές στην Βραζιλία στο Σάο Παόλο. Όπως επισημαίνει ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΑΕΛ και να φέρει στην πόλη της Λάρισας αναγνωρισμένους ποδοσφαιριστές από τη Φορταλέζα, το Ρεσίφε, την Μπαΐα κι άλλες βραζιλιάνικες πόλεις. Ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται για επαγγελματική του υποχρέωση δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί όσον αφορά την γραπτή ανακοίνωση του Κώστα Βασίλαγα αλλά και να σταθεί στον μοναδικό που του έχει τηλεφωνήσει. Τον άλλοτε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ και πρόεδρο της Super League Κώστα Πηλαδάκη όπως και τη δική του πρόθεση. Να μην προχωρήσει στην πώληση καμίας εκ των μετοχών που έχει στη διάθεσή του και που αντιστοιχεί στο 90% του πλειοψηφικού πακέτου.

"Δεν με έχει πλησιάσει ποτέ κανείς εκτός από τον κ. Πηλαδάκη", ήταν η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Κούγια στην επικοινωνία του για να μην μείνει σε μία αποκάλυψη αλλά να προσθέσει. "Συγκεκριμένα στην επικοινωνία του μου εξέφρασε το ενδιαφέρον κάποιων Τούρκων επιχειρηματιών και συνάμα συνεργατών του που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ αν εγώ το θέλω και μόνο να προχωρήσω σε πώληση αυτού".

Σε εκείνο το σημείο ο Αλέξης Κούγιας υπενθύμισε πως: "Το 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται στην κατοχή της εταιρείας "Ανίκητο Άλογο ΙΚΕ" με εμένα να ήμουνα ξεκάθαρος στον κ. Πηλαδάκη. Αφού καταρχήν τον ευχαρίστησα του είπα ότι σε αυτό το στάδιο η ΠΑΕ ΑΕΛ αναδημιουργείται και ξαναχτίζεται από την αρχή. Για αυτό και εκείνο που θα πρέπει να την ενδιαφέρει είναι να έχει μία σταθερή διοίκηση όπως επιθυμεί ο κόσμος της Λάρισας. Άλλωστε ποτέ στην Ελλάδα τα παραδείγματα της πολυμετοχικότητας δεν είχανε επιτυχία στο ποδόσφαιρο".

Ακολούθως στάθηκε στην ανακοίνωση του Κώστα Βασίλαγα για να πάρει στην κατοχή του μέρος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ. "Η ανακοίνωση όπως αυτή μου έγινε γνωστή μέσω του διαδικτύου προέρχεται από έναν άγνωστο σε εμένα επιχειρηματία ονόματι Βασίλαγα. Πρόκειται για ένα ανύπαρκτο ενδιαφέρον και μάλιστα θα ήθελα να σταθώ στο ξεκίνημά του. Εκεί όπου λέει: "Προς Κάθε Ενδιαφερόμενο Παράγοντα ΑΕΛ Λάρισας.", λες και η ΠΑΕ ΑΕΛ ανήκει σε κάποιον ενδιαφερόμενο παράγοντα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα και να επαναλάβω ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου ενώ είναι γνωστό ποιος είμαι, το τηλέφωνό μου όπως και των γραφείων μου αλλά και της ΠΑΕ ΑΕΛ. Για αυτό και θεωρώ την όλη υπόθεση τουλάχιστον κωμική και όχι σοβαρή.

Μάλιστα θα ήθελα να πω ότι το Σάββατο δέχτηκα τηλεφώνημα από Λαρισαίο παράγοντα που ήταν στη διοίκηση της ΠΑΕ την περσινή αγωνιστική περίοδο επί Πλεξίδα και επιθυμεί να εμπλακεί εκ νέου και μου εξέφρασε την επιθυμία του να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας μας στο AEL FC Arena κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής. Πρόκειται για αυτόν που το καλοκαίρι είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να πάρει μέρος των μετοχών έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ, ακολούθως των 30.000 ευρώ και όταν κλείσαμε ραντεβού για το ποσό των 10.000 ευρώ δεν ήρθε ποτέ. Στο τηλεφώνημα που μου έκανε μου ζήτησε να έρθει στο γήπεδο τζάμπα θέλοντας φιλοξενώντας συγκεκριμένους επιχειρηματίες να τους εντυπωσιάσει. Του απάντησα ότι θα πρέπει να κόψει εισιτήριο και δεν γνωρίζω αν μπήκε ποτέ".

Στο φινάλε της τοποθέτησής του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε επί προσωπικού για το 90% του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ που ουσιαστικά διαχειρίζεται μέσω της εταιρείας "Ανίκητο Άλογο ΙΚΕ". "Σε κάθε περίπτωση δεν ενδιαφέρομαι να πουλήσω ούτε μία μετοχή της ΠΑΕ ΑΕΛ ενώ δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από την ΠΑΕ ΑΕΛ όποια χρήματα και αν μου προσφέρουν. Κι αυτό γιατί το περασμένο καλοκαίρι δεν αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ ώστε σε λίγους μήνες να θέλω να τις πουλήσω", και κατέληξε: "Θέλω μου είναι να μείνω στη Λάρισα για όλη μου τη ζωή εφόσον οι φίλαθλοι της ομάδας το επιθυμούν με την ΠΑΕ ΑΕΛ για μένα να μην έχει τιμή".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top