Επεισοδιακή ήταν η εκδίκαση των υποθέσεων της Football League στον αθλητικό δικαστή. Η ένταση μεταξύ του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και του Πρωτοδίκου, Ελευθέριου Βόμβα ήταν μεγάλη, αν και ο πρώτος κατάφερε τελικά να υπαγορεύσει την αίτηση εξαίρεσης του συγκεκριμένου από τις υποθέσεις των «βυσσινί». Το flnews που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία αποκαλύπτει το πλήρες αίτημα της θεσσαλικής ΠΑΕ, όπου γίνεται αναφορά στην απειλή σύλληψης του Βόμβα προς τον γνωστό ποινικολόγο. Μάλιστα, ο Κούγιας αποκαλύπτει ότι θα θέσει το θέμα στο ΔΣ της διοργανώτριας την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flnews, ο Κούγιας ανέφερε:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας σεβόμεθα την ιδιότητα του κυρίου προέδρου ως Πρωτοδίκη κυρίως, ζητούμε όμως λόγω της εμπάθειας την οποία έχει εκδηλώσει προς την ΠΑΕ ΑΕΛ, αγνοώντας σκοπίμως την αρχή της αναλογικότητας την οποία εφαρμόζουν όλοι οι συνάδελφοί του και όλες οι επιτροπές, τόσο της ΕΠΟ, όσο και της Football League υπό άλλη σύνθεση, αλλά και της Super League να απέχει από κάθε διαδικασία, είτε στο στάδιο της προδικασίας, είτε στο στάδιο της κυρίας διαδικασίας από κάθε υπόθεση, η οποία αφορά, είτε την ΠΑΕ ΑΕΛ ως νομικό πρόσωπο, είτε τα φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία, τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τους παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Μετά δε τη σημερινή συμπεριφορά του προέδρου, ο οποίος ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ προφορικά ανέπτυσσε το παρόν κείμενο, αφενός μεν τον διέκοψε κατ’ επανάληψη χωρίς κανένα λόγο, αφετέρου δε τον απείλησε ενώπιον των δικηγόρων κ.κ. Λυσάνδρου, Χρυσάφη, Καρπετόπουλου με σύλληψη, λέγοντάς του ακριβώς τη φράση: «Σταματήστε και μην εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι δεν μπορώ να ενεργοποιήσω άλλες διαδικασίες».
Είμαστε βέβαιοι ότι ο συγκεκριμένος πειθαρχικός δικαστής δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει μόνο τους κανονισμούς και όσα το πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει, αλλά να ικανοποιήσει προσωπικές του απόψεις που είναι άσχετες με το ρόλο του αθλητικού δικαστού και αφορούν το σεβασμό σε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων.
Την ίδια συμπεριφορά είχε δείξει απέναντι στον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, απέναντι σε δικηγόρους, απέναντι σε αποφάσεις του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών στο θέμα της αποχής και απέναντι στις νομικές απόψεις του συνόλου των συναδέλφων του, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ΠΑΕ επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γι’ αυτή του την αντιδεοντολογική συμπεριφορά την επιβολή στην ΠΑΕ ΑΕΛ ως σήμερα χρηματικών προστίμων για ασήμαντες παραβάσεις ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ και τιμωρία της έδρας.
Αλλά και με την αντανακλαστική, εξαιτίας αυτών των ποινών οικονομική εξόντωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία μετά απ’ αυτές τις προκλητικές αποφάσεις δεν πρόκειται να εισπράξει φέτος, ούτε ένα ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που έχει να εισπράξει από την ΟΠΑΠ ΑΕ και τον ΟΤΕ TV, αφού εκτός του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα της γνωστοποιήθηκε στο αμέσως προηγούμενο ΔΣ ότι λόγω της επιβληθείσης τιμωρίας εξαιτίας των αποφάσεων του κυρίου προέδρου ενεργοποιείται η ρήτρα της συμβάσεως με την ΟΠΑΠ ΑΕ και της αφαιρείται ισόποσο ποσό εξαιτίας των πρωτοφανών και εντελώς παρανόμων αποφάσεων λόγω μη εφαρμογής της αρχής αναλογικότητας χρηματικών ποινών που της έχουν επιβληθεί.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο πρόεδρός της έχουν ζητήσει, τόσο από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και από τη διοίκηση της Football League να ενεργοποιηθεί κάθε διαδικασία για την απομάκρυνση του προέδρου. Ενώ και ο ίδιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εκ λόγων τουλάχιστον ευθιξίας, αφού αυτό είναι καθολική απαίτηση όλων των ΠΑΕ, που έχουν υποστεί την ταλαιπωρία των αποφάσεών του, συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, να μην παραιτείται και να επιδεικνύει την ίδια αντιδεοντολογική συμπεριφορά όπως αυτή την οποία επέδειξε σήμερα εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και δικηγόρος Αθηνών επί 42 χρόνια.
Κατόπιν αυτών στους λόγους εξαιρέσεως που αναφέρουμε με την αίτησή μας προσθέτουμε και τη σημερινή πρωτοφανή για τακτικό δικαστή συμπεριφορά της απειλής συλλήψεως, διότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ επέμενε από τον κύριο πρόεδρο να του επιτρέψει να ολοκληρώσει την προφορική δήλωσή του και να μην τον διακόπτει χωρίς κανένα λόγο, αλλά με μοναδικό σκοπό να τον προσβάλει και να διακόψει τον ειρμό των σκέψεων και των λεγομένων του.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά από αυτή την πρωτοφανή συμπεριφορά τακτικού δικαστού για απειλή συλλήψεως δικηγόρου και προέδρου ΠΑΕ σε μία απλή πειθαρχική διαδικασία επιφυλάσσεται επικαλούμενη τη μαρτυρία όλων των δικηγόρων που ήταν παρόντες να αναφέρει, τόσο στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και στον προϊστάμενο Πρωτοδικείου Αθηνών αυτή τη συμπεριφορά και ζητεί για μία ακόμα φορά, αφού δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αμεροληψία και στην κρίση του συγκεκριμένου πειθαρχικού δικαστού, ο οποίος δεν έχει σκοπό να αποδώσει δικαιοσύνη, αλλά να μας εξοντώσει οικονομικά για ασήμαντες πράξεις, την αποχή του από κάθε υπόθεση που μας αφορά.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ υπό την ιδιότητα του πρώτου αντιπροέδρου της Football League με παμψηφεί απόφαση, δεσμεύεται να φέρει το θέμα της αντικαταστάσεως του συγκεκριμένου τακτικού δικαστού στο αμέσως επόμενο ΔΣ της Football League. Σε κάθε περίπτωση για άλλη μία φορά ζητούμε ή την εξαίρεση ή τη δήλωση αποχής του συγκεκριμένου δικαστού από κάθε διαδικασία».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top