O 25χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ της ΑΕΛ, Νίκο Βαρέλα, εξηγεί στο Sport24.gr πως προέχουν οι τρεις βαθμοί από το θέαμα, αποδέχεται αλλά δεν υιοθετεί μερικές από τις αποδοκιμασίες και ξεκαθαρίζει ότι οι “βυσσινί” πηγαίνουν στο νησί των Φαιάκων για να συνεχίσουν το σερί νικών. Η ΑΕΛ, πρωτοπόρος της Football League με 62 βαθμούς είναι το ακλόνητο φαβορί τόσο για την άνοδο στη SuperLeague, όσο και για το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Ο Νίκο Βαρέλα επέστρεψε στην Ελλάδα κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο – είχε αγωνιστεί προηγουμένως στη Ζάκυνθο – από τη Βουλγαρία και την Μπότεφ Πλόβντιβ.
Ο 25χρονος Ουρουγουανός εξτρέμ, παραδέχεται ότι οι “βυσσινί” είναι κοντά στο στόχο, ωστόσο κανείς στον “κάμπο” δεν επαναπαύεται μέχρι να “κλειδώσει” και μαθηματικά η άνοδος.
“Είμαι αισιόδοξος ότι στις επόμενες αγωνιστικές θα πανηγυρίσουμε την άνοδο. Θα πάμε ματς με ματς. Έχουμε ένα πλεονέκτημα από τον τρίτο, αλλά δεν θα επαναπαυτούμε, μέχρι να κατακτήσουμε και μαθηματικά την άνοδο. Γι’ αυτό ζούμε όλοι και στην ομάδα και στην πόλη. Είναι αλήθεια ότι δεν παίζουμε και πολύ καλά τελευταία, αλλά παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Με το 1-0 παίρνουμε τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, στο τέλος της σεζόν, το σημαντικό είναι να παίρνουμε τις νίκες για να πανηγυρίσουμε την άνοδο”.

Σκόρερ του μοναδικού γκολ της νίκης απέναντι στην Καλλιθέα, στο AEL FC Arena, ο Νίκο Βαρέλα μοιάζει αναγεννημένος – όπως κι όλη η ομάδα – επί τεχνικής ηγεσίας Σάκη Τσιώλη. Τι έχει φέρει, όμως, στην ΑΕΛ ο Καρδιτσιώτης τεχνικός;
“Ο μίστερ είναι ένας προπονητής που από τότε που ήρθε με έχει εμπιστευτεί πολύ, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μαζί μου. Μου το δείχνει πολύ κι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Εγώ προσπαθώ να τον ανταμείψω με δουλειά και θυσία. Σημαντικό ήταν το γκολ στην Καλλιθέα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Όταν ένας προπονητής σε εμπιστεύεται, κι εσύ έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται. Μπορεί να δυσκολευόμαστε σε μερικά ματς, αλλά τα έχουμε νικήσει όλα, από τότε που ήρθε στην ομάδα”.

Αν εξαιρέσει κανείς τα ματς που πήρε στα χαρτιά – δεδομένων των ματς με Ολυμπιακό Βόλου κι Εργοτέλη (ομάδων που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League), η ΑΕΛ με τον Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία, έχει νικήσει και τα πέντε ματς, με το ίδιο σκορ. Το 1-0 οδηγεί με ακρίβεια στην άνοδο, αλλά προκαλεί και αποδοκιμασίες, από μικρή μερίδα οπαδών, στο AEL FC Arena. Πώς το βλέπει ο Νίκο Βαρέλα; Αποδέχεται, ως ποδοσφαιριστής της ομάδας, αυτές τις αποδοκιμασίες;
“Όλες οι ομάδες παίζουν απέναντι στην ΑΕΛ, με ένα έξτρα κίνητρο. Παίζουν με μεγαλύτερο πάθος. Αλλά, επιμένω ότι νικάμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Σίγουρα κι εμείς θα θέλαμε να νικάμε όλα τα ματς με 3-0, 4-0 αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Κάθε ματς είναι δύσκολο.

Κοίτα εγώ, καταλαβαίνω τον κόσμο, τους οπαδούς. Ο καθένας που πληρώνει το εισιτήριό του ή το διαρκείας του, μπορεί να εκφράζει σε πολιτισμένο τρόπο τη δυσαρέσκειά του. Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να παίζουμε καλύτερα. Όταν δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον στο τέλος να πανηγυρίζουμε τη νίκη. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, έχω σεβασμό για τις αποδοκιμασίες. Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι όλοι θέλουμε να είμαστε στην SuperLeague”.

Μια πόλη που ζει κι αναπνέει με την άνοδο στη SuperLeague. Μια ομάδα που περιμένει τη φιέστα. Υπάρχει άγχος; Πώς περιμένουν οι παίκτες αυτή τη στιγμή; Το Σάββατο, η ΑΕΛ πηγαίνει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στο ντέρμπι κορυφής της Football League. Ποιος είναι ο στόχος;
“Όχι δεν έχω ιδιαίτερο άγχος περιμένοντας τη φιέστα. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το επόμενο ματς, με την Κέρκυρα. Μια ομάδα , με την οποία διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Είμαι έτοιμος γι’ αυτό το ματς. Και σ’ αυτό, όπως και σ’ όλα θα πάμε για τη νίκη. Πάμε στην Κέρκυρα να συνεχίσουμε το σερί, που έχουμε. Είναι όνειρο η φιέστα. Ένα όνειρο που περιμένουμε να εκπληρωθεί. Για όλη την πόλη, για όλο τον κόσμο. Όλοι περιμένουν αυτό το τελευταίο ματς, αυτή την άνοδο. Περιμένουμε να το διασκεδάσουμε, αλλά προέχει το ματς με την Κέρκυρα και τίποτα δεν έχει γίνει.”

Η ΑΕΛ είναι η πρώτη ομάδα στην κατάταξη της Football League. Είναι και η καλύτερη; Ποιος είναι ο στόχος του ίδιου του Ουρουγουανού εξτρέμ για τη νέα σεζόν;
“Η κατάταξη δείχνει ότι είμαστε οι καλύτεροι. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα δούμε ξανά τι έχουμε κάνει, τι έχουμε κάνει καλά, τι άσχημα, τι μπορούμε να βελτιώσουμε για τον επόμενο χρόνο. Τώρα, είμαστε πρώτοι και η ομάδα το αξίζει. Η πρώτος στόχος είναι να ανέβουμε στη SuperLeague κι εμένα, καθώς έχω συμβόλαιο ακόμη, στόχος μου είναι να αγωνιστώ στη SuperLeague με την ΑΕΛ. Για την ομάδα, για τον κόσμο, για όλα. Οι δύο μήνες μου εδώ είναι υπέροχοι”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top