Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελευθερία ανέφερε τα εξής: «Όταν σε ένα παιχνίδι πηγαίνεις για δύο αποτελέσματα τότε υπάρχει άλλη συμπεριφορά από την ομάδα αντίθετα με αυτά που ζητάς όταν πας μόνο για τη νίκη. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στην Κέρκυρα είχαμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μέχρι το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή. Στη Λάρισα μερικές φορές οι φίλαθλοι και το κατανοώ ζητάνε εκτός από τη νίκη και θέαμα. Δυστυχώς όμως επειδή η Β΄ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε το γκολ που πετυχαίνουμε και να πάρουμε τη νίκη γιατί στο τέλος κανείς δεν θυμάται πόσα παιχνίδια παίξαμε καλά αλλά την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Είναι αυτοσκοπός και θέλω να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι. Παίζουμε στη Λάρισα με μεγαλύτερη πίεση από τα εκτός έδρας παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο παιχνίδι στη Λάρισα ήταν κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που ήταν πιο ποιοτική ομάδα».
Είδαμε στην Κέρκυρα να αγωνίζεται η ομάδα με τον Βέρτζο δεξί μπακ και ένα σέντερ φορ. Ο λόγος που κάνατε αυτές τις επιλογές ποιος ήταν;
«Χρησιμοποίησα τον Βέρτζο δεξί μπακ γιατί μπορεί να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία και επειδή γνωρίζαμε ότι έπρεπε να δώσουμε βάση στην άμυνα και όχι στις επιθέσεις από τη συγκεκριμένη πλευρά. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Επίσης βάλαμε ένα σέντερ φορ γιατί στα πλάγια θέλαμε παίκτες γρήγορους για να πετύχουμε κάποιο τέρμα στις αντεπιθέσεις. Επίσης θέλω να σταθώ στον Ρέντζα που αγωνίσθηκε πάνω στο Ζορμπά και πήγε πολύ καλά αφού η ομάδα της Κέρκυρας αγωνίσθηκε με δύο επιθετικά χαφ».

Πόσο κοντά είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα μετά από αυτό το αποτέλεσμα;
«Αν δεν κριθεί μαθηματικά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Η Β΄ Εθνική κατηγορία εγκυμονεί κινδύνους από το πουθενά. Θα ηρεμήσουμε μόλις ανέβουμε και μαθηματικά. Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, οι παίκτες συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Θα μας βοηθήσει σημαντικά το αποτέλεσμα που πήραμε στην Κέρκυρα απέναντι σε μια ομάδα που ετοιμάστηκε το καλοκαίρι για τη Σούπερ Λίγκα και τον Ιανουάριο ενισχύθηκε με έξι παίκτες πολύ καλούς».

Το γεγονός ότι η άμυνα κρατάει το μηδέν αποδεικνύεται τελικά το «όπλο» στα παιχνίδια που είστε στον πάγκο;
«Ναι, μου αρέσει η αμυντική λειτουργία και δεν γίνεται μόνο από τους αμυντικούς και τα αμυντικά χαφ αλλά απ’ όλη την ομάδα. Στην ανασταλτική λειτουργία συμβάλλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Επόμενος αντίπαλος είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας, η ομάδα του τόπου καταγωγής σας. Πώς βλέπετε το παιχνίδι;
« Όλες οι ομάδες που έρχονται στο Ael Fc Arena παίζουν καλό ποδόσφαιρο γιατί εμπνέει το γήπεδο. Για μας στόχος είναι μόνο η νίκη αφού η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα αποτελεί μονόδρομο για όλη τη Λάρισα».    
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top