Τις διαφωνίες τους για την τιμωρία του Απόλλωνα Σμύρνης αναφορικά με το παιχνίδι της Ελευσίνας, που στοίχισε έξι βαθμούς στην ομάδα ανακοίνωσαν οι διοικούντες την «κυανόλευκη» ΠΑΕ και μάλιστα γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν έφεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης
«Εξεδόθη σήμερα η υπ. αριθ. 86/2016 απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League, η οποία έκρινε επί της ένστασης της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, της καταγγελίας της ΠΑΕ Κασσιόπης και της καταγγελίας της ΠΑΕ Λάρισας, σχετικά με τον αγώνα της ομάδας μας με την ΠΑΕ Πανελευσινιακός που διεξήχθη την 28.03.2016 στο γήπεδο της Ελευσίνας και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ μας.
Προς αποφυγή παρερμηνειών και αντιφάσεων, όπως προκύπτει και από το κείμενο της απόφασης, ουδέποτε ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη για το θέμα αυτό κατά της ομάδας μας (άλλωστε αυτό δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς).
Η υπόθεση αφορούσε αίτημα της ΠΑΕ Πανελευσινιακός για αντικανονική συμμετοχή όλων των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και ειδικά του Άντονι Φατιόν, αίτημα της ΠΑΕ Κασσιόπης για αντικανονική συμμετοχή όλων των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών μας και αίτημα της ΠΑΕ Λάρισας για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Τζόναθαν Παρπέξ.
Το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο απέρριψε στο σύνολό της την ένσταση της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς μας. Επιπλέον, απέρριψε και την καταγγελία της ΠΑΕ Κασσιόπης σύμφωνα με το αίτημά της για αντικανονική συμμετοχή του συνόλου των μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, προχώρησε ωστόσο αυθαίρετα και την έκανε εν μέρει δεκτή βάσει ενός αιτήματος που ουδέποτε διατυπώθηκε από την ΠΑΕ.
Παράλληλα, το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο έκανε δεκτή την καταγγελία της ΠΑΕ Λάρισας αναφορικά με τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή μας Τζόναθαν Παρπέξ.
Δυστυχώς στην απόφαση δεν απαντάται ουσιαστικά κανένας ισχυρισμός μας για την έλλειψη εννόμου συμφέροντος των ΠΑΕ Κασσιόπης και Λάρισας για την άσκηση καταγγελίας, γεγονός που θα οδηγούσε κανονικά στην απόρριψη και των καταγγελιών των δύο αυτών ομάδων, πέραν της ένστασης του Πανελευσινιακού.
Παρά την αντίθεσή μας προς το μέρος της απόφασης που δεν δέχεται (ή δεν απαντάει καθόλου) στους ισχυρισμούς μας, επαναλαμβάνουμε την πίστη και εμπιστοσύνη μας προς τους τακτικούς δικαστές που απαρτίζουν πλέον τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, διαφωνώντας με την απόφαση κατά το μέρος που κάνει δεκτά τα ανωτέρω, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση έφεσης για την ανατροπή των εσφαλμένων κεφαλαίων της απόφασης που δεν μας δικαιώνουν.
ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top