Λογικά αντιμετωπίζεται σαν ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό θαύμα η κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος από τη Λέστερ. Γιατί πολύ απλά ήταν ένα θαύμα! Και με τα θαύματα ισχύει αυτό που λένε, γίνονται μόνο μία φορά. Εδώ και περίπου 30 χρόνια, τι γίνεται στην τεράστια (και ποδοσφαιρικά) Αγγλία; Υπάρχουν μεγάλες διαφορές από αυτό που γίνεται εδώ και 30 χρόνια στην μικρή (και ποδοσφαιρικά) Ελλάδα;
Στην Αγγλία το πρωτάθλημα το παίρνουν πέντε ομάδες. Κατά βάση η Γιουνάϊτεντ, που σε μία 20ετία πήρε 13 τίτλους! Στην Ελλαδίτσα το παίρνουν τρεις ομάδες. Κατά βάση ο Ολυμπιακός, που σε μία 20ετία έχει πάρει 18 τίτλους.

Σε αυτό το διάστημα, των 30 ετών, έχει πάρει ο Παναθηναϊκός 7 πρωταθλήματα και 3 η ΑΕΚ. Κι από ένα ΠΑΟΚ και ΑΕΛ. Η…Λέστερ της Ελλάδας!

Στο ίδιο διάστημα στην Αγγλία έχουν πάρει 5 πρωταθλήματα η Άρσεναλ, 4 η Τσέλσι κι από δύο η Λίβερπουλ (στα τέλη της 10ετίας του ’80) κι η Σίτι (την προηγούμενη τριετία). Και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Μπλάκμπερν κι η Λιντς από ένα.

Βλέπετε…φοβερές και τρομερές διαφορές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου σε σχέση με το ελληνικό; Αναλογικά φίλοι μου οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές. Εδώ είναι τρεις ομάδες κι άλλες δύο έχουν μπει σφήνα σφήνα. Εκεί είναι πέντε ομάδες κι άλλες τρεις σφήνα. Εδώ είναι ένας ο κυρίαρχος κι εκεί ήταν ένας ο κυρίαρχος…

Γι΄αυτό λέω. Κι εδώ το πήρε μία φορά η ΑΕΛ, όπως το πήρε τώρα στην Αγγλία η Λέστερ…
sport-fm.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top