Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΛ το 2007 μίλησε ο Γιώργος Γκαλίτσιος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας ότι πλέον είναι δύσκολο να επαναληφθεί.  «Δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι μπορεί να επιστρέψουμε στη Λάρισα χωρίς το Κύπελλο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γκαλίτσιος, με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΛ σαν σήμερα το 2007. Ο αμυντικός της Λόκερεν τόνισε ότι ο παραλληλισμός της ΑΕΛ με τη Λέστερ είναι σωστός, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι παρόμοιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα τωρινά δεδομένα. Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του είτε στην Ελλάδα είτε στην ΑΕΛ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Γκαλίτσιος 
Για τον τελικό πριν 9 από εννέα χρόνια:
«Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Όλη η πόλη ήταν στους δρόμους και τη μέρα του τελικού αλλά και τις προηγούμενες μέρες. Μας έβρισκε ο κόσμος στο δρόμο και μας έδειχνε πόσο πολύ ήθελε να το πάρουμε. Το περιμένανε πως και πως. Φυσικά όταν επιστρέψαμε με το κύπελλο στη Λάρισα ήταν όλη η πόλη κυριολεκτικά στους δρόμους να πανηγυρίζει ακόμα ηλικιωμένοι να φωνάζουν και να φοράνε φανέλες της ΑΕΛ».

Για τα συναισθήματα της ομάδας αλλά και τη φάση που αστόχησε ο Μάντζιος: 
«Μπαίνοντας στον τελικό ήμασταν όλοι σίγουροι ότι θα το πάρουμε. Παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν το φαβορί δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό μας ότι μπορεί να επιστρέψουμε στη Λάρισα χωρίς το τρόπαιο, για αυτό νομίζω ότι κερδίσαμε. Στην ευκαιρία του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις σταθήκαμε τυχεροί, αλλά σε ένα παιχνίδι είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα και εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτεσαι και συνεχίζεις».

Για τον παραλληλισμό ΑΕΛ και Λέστερ και το αν γίνεται να περιμένουμε ξανά κάτι παρόμοιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Με τα τωρινά δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, ήταν . Η Λάρισα είναι μια ομάδα που έχει κάτι το… μαγικό. Έχει μια στόφα περίεργη και νομίζω ότι και στο μέλλον θα διεκδικήσει τρόπαια αλλά είναι σαφώς πιο δύσκολο».

Για τη συνέχεια της καριέρας του και το αν του έγινε κάποια κρούση από την ΑΕΛ τώρα που όπως όλα δείχνουν τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στη Superleague: 
«Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα είμαι σε επαφές με την ομάδα και όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις την ομάδα θα συζητήσουμε πιο ήρεμα. Τώρα για την ΑΕΛ δεν θέλω να απαντήσω για το αν έχει έρθει κάποιος από την ομάδα σε επαφή μαζί μου. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη ότι η ομάδα θα επιστρέψει στη Superleague μετά από τα χρόνια απουσίας της. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες σαν την ΑΕΛ να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία. Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον όμως, προς το παρόν είμαι παίκτης της Λόκερεν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top