Η ΑΕΛ πέτυχε την έκτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα της Football League πανηγυρίζοντας και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Ο μεσοεπιθετικός των «βυσσινί» Αντρέας Λαμπρόπουλος, μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, την συμπλήρωση 52 χρόνων ζωής της ομάδας, αλλά και για την πορεία που αυτή είχε καθόλη την διάρκεια της σεζόν.
Η ΑΕΛ σφράγισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Super League. Πως αισθάνεσαι για αυτό εσύ και οι συμπαίκτες σου;
«Ήταν μια μεγάλη δικαίωση για όσους ξεκίνησαν το καλοκαίρι, την προσπάθεια αυτή προπονητές, διοίκηση και παίκτες . Μόνο εύκολα δεν ήρθε αυτή, καθώς οι δυσκολίες ήταν πολλές, αλλά δεν χάσαμε καθόλου τον προσανατολισμό μας στον στόχο».

Ποιό ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, πριν από το παιχνίδι αυτό;
«Υπήρχε μια αναμονή. Θέλαμε να τελειώσουμε την υπόθεση άνοδο στο εν λόγω ματς. Ξέραμε ότι ακόμα και η ισοπαλία μας έκανε, αλλά ο στόχος μας ήταν η νίκη που θα μας κρατούσε μέσα στον δεύτερο στόχο μας , που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Το γεγονός ότι η επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, συμπίπτει με την συμπλήρωση 52 χρόνων ζωής της, σας δίνει διπλή χαρά για την επίτευξη του στόχου σας;
«Εντάξει. Νομίζω ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι πολύ ωραίο τόσο για εμάς, όσο και για τον κόσμο να γιορτάσουμε τα δύο αυτά σημαντικά γεγονότα».

Πού αφιερώνεις την επιτυχία αυτή της ομάδας;
«Η επιτυχία αυτή είναι αφιερωμένη στον κόσμο της ομάδας. Δεν αξίζει στον κόσμο αυτό, ούτε στην ομάδα η ταλαιπωρία που τράβηξε στην Β΄ και στην Γ΄ Εθνική τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο ο κόσμος ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας και πιστεύω, ότι από εδώ και πέρα έρχονται καλύτερες μέρες, και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Μετά από ποιό παιχνίδι, ήταν που πιστέψατε ότι πλέον δεν μπορεί να χαθεί η άνοδος;
«Θεωρώ μετά το ματς με τον Απόλλωνα, που ήταν το πιο κομβικό καθώς παίζαμε όλη τη χρονιά, σε ενενήντα λεπτά. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι που αγωνιστήκαμε ως τρίτοι στην βαθμολογία».

Τι ήταν αυτό που σας πείσμωσε προκειμένου να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, και παράλληλα απαντήσεις στους επικριτές σας;
«Νομίζω ότι η πορεία μας όλο το χρόνο, δεν ήτα ιδιαίτερα αμφισβητήσιμη, καθώς όλο το χρόνο ήμασταν στην πρώτη θέση. Αυτό που μας έδωσε την ώθηση, ήταν η παρότρυνση του κόσμου και της πόλης, που βλέπαμε πόσο πολύ ήθελαν να επιστρέψει η ομάδα στην Super League».

Μετά την επίτευξη της ανόδου, ποιος είναι ο επόμενος στόχος της ομάδας;
«Επόμενος στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα δύο νίκες, και να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Με δεδομένο ότι η χρονιά φτάνει στο τέλος της, έχει υπάρξει κάποια συζήτηση με την διοίκηση σχετικά με την παραμονή σου στην ομάδα και τη νέα σεζόν;
«Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα. Θέλω να μείνω στην ομάδα και να αγωνιστώ με αυτήν και πάλι στην Super League. Τώρα από εκεί και πέρα τι μπορεί να συμβεί σε μια μεταγραφική περίοδο, κανένας δεν ξέρει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top