Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…
Διαβάστε τι μας έστειλε
«Ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια -από το 2011- μακριά από τη Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΛ και ο Θεσσαλικός κάμπος πανηγυρίζουν από χθες επάξια την επάνοδο της ομάδας-θρύλου ξανά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το καλύτερο γενέθλιο δώρο της ανήμερα των 52 χρόνων λαμπρής ιστορίας της. Σαν σήμερα το  1964 ιδρύθηκε η ιστορική ομάδα της Θεσσαλίας!
Πέρασαν 1.836 ημέρες από τον τελευταίο αγώνα της Λάρισας στη Σούπερ Λίγκα από εκείνο το βράδυ του Μαΐου του 2011 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που με το βαρύ 6-0 από τον Ολυμπιακό έκλεινε μια καταστροφική σεζόν για την ΑΕΛ και την οδηγούσε στον υποβιβασμό της στη Β΄ Εθνική.
Από τότε, ακολουθούν πολύ δύσκολα χρόνια για τους «βυσσινί». Από την οριστική αποχώρηση του ιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη το 2013 μετά από 9 ολόκληρα χρόνια, από το 2004, τις καταστροφικές χρονιές στη Β΄ Εθνική, τα οικονομικά προβλήματα, τον υποβιβασμό στην ερασιτεχνική πλέον Γ΄ Εθνική, αλλά και την εμπλοκή του Γιώργου Πλεξίδα το καλοκαίρι του 2013, που γίνεται αμέσως το κόκκινο πανί για τους οπαδούς.
Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Η βυσσινί αρμάδα φέτος το πίστεψε, το τραγούδησε και το όνειρο μόλις έγινε πραγματικότητα εδώ και λίγες ώρες, αφού και μαθηματικά πλέον από χθες, και με μόλις δύο αγωνιστικές να μένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος των 34 αγωνιστικών, η ΑΕΛ είναι ξανά εκεί που της αρμόζει. Στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αρχή γίνεται το καλοκαίρι του 2015, όταν τη σκυτάλη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς παίρνει από τον Βαγγέλη Πλεξίδα ο Αλέξης Κούγιας. Αυτός, μαζί με τον παλαίμαχο άσο Θωμά Κυπαρίσση στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, αναλαμβάνουν να χτίσουν σε χρόνο ρεκόρ το νέο και νεανικό ρόστερ λόγω της έλλειψης άδειας από την ΕΠΟ. Μοναδικό όπλο, πέρα από την εμπορικότητα του συλλόγου, ο κορμός παικτών που φέρνει από την Πάτρα ο νέος ηγέτης των «βυσσινί».

Αυτοί πλαισιώνονται με παίκτες ταλαντούχους, άλλους από την Β΄ κατηγορία, άλλους από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και με ονόματα, κυρίως παικτών που έμειναν ελεύθεροι από τη διάλυση του ΟΦΗ. Αυτό το τέχνασμα φέρνει μία απρόσμενη χημεία σε μια ομάδα που είναι νεοσύστατη μόλις μόνο λίγων μηνών, καθώς υπάρχουν δύο γκρουπ που έχουν κοινή προϋπηρεσία, στην Παναχαϊκή και στον ΟΦΗ.

Οι διαθέσεις της ΑΕΛ φαίνονται άμεσα από την αρχή του πρωταθλήματος, με το 3-0 επί της Λαμίας στο ΑΕL FC ARENA να είναι το ορεκτικό. Η συνέχεια είναι ανάλογη και έτσι, στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας των 34 αγωνιστικών η κορυφή είναι μονίμως βαμμένη στα βυσσινί. Ακόμα όμως και όταν έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα και στις κρίσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, η Λάρισα καταφέρνει να αντιδράσει και με την έλευση του δικού της παιδιού, του Καρδιτσιώτη και πρωταθλητή το 1988 Σάκη Τσιώλη, κλείνει η σύντομη και αρνητική παρένθεση, με την ΑΕΛ να ανακάμπτει στο πιο κρίσιμο σημείο της αγωνιστικής περιόδου και να κλειδώνει τελικά την άνοδο χθες μέσα στη Ζάκυνθο απέναντι στην τοπική ομάδα. Με το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Α.Ο. Χανίων στην έδρα της για την 33η αγωνιστική να παίρνει το ρόλο της φιέστας.

Άξια λοιπόν επάνοδος για την ΑΕΛ, τη μοναδική επαρχιακή ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα την Πρωτομαγιά του 1988 και επίσης μοναδική επαρχιακή πάλι με δυο Κύπελλα Ελλάδας, το 1985 και το 2007, στην τροπαιοθήκη της.
Του Βασίλη Διαμαντάκη
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top