Πέρασαν μόλις 48 ώρες από τη νίκη και πρόκριση της ΑΕΛ στην επόμενη φάση του κυπέλλου και το βράδυ της Τετάρτης επικράτησε με άνεση εκ νέου επί του ίδιου αντιπάλου. Μετά τον αγώνα της Δευτέρας για το κύπελλο, η ΑΕΛ έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές οι οποίες απέδωσαν. Ο Κιθ Άντριου άρχισε τον αγώνα ως κεντρικός επιθετικός έχοντας δίπλα του τον Κρις Νικολακάκο, ο Άλεξ Πονς μετακινήθηκε στο κέντρο μαζί με τον Πέντρο Σιμόες (περισσότερο ως αμυντικός μέσος), ενώ ο Ντίνο Ζιρτιλίδης αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα. Τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων ήταν φανταστικά, αφού έκλεισαν όλοι οι χώροι για επίθεση της Curinga. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να επιχειρούν μακρινές μπαλιές προς τον ολομόναχο και αβοήθητο κεντρικό επιθετικό τους, αλλά στην άμυνα δέσποζε η μορφή του Νταν Πατσέκο που καθάριζε κάθε φάση. Ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μίλτον Τσιαπαλής, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά ο αντικαταστάτης του, Τομ Ντρούλιαρντ έπαιξε εξαιρετικά απομακρύνοντας με ευκολία κάθε κίνδυνο για την εστία της ΑΕΛ. Οι αλλαγές της ΑΕΛ βοήθησαν στον έλεγχο της μπάλας στο χώρο του κέντρου, ενώ η προώθησή της προς τους επιθετικούς γινόταν με ευκολία, αναγκάζοντας τους Ιταλούς σε λάθη.
Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΛ που συνεχίζει τον καλπασμό της χωρίς σταματημό.
Για την ΑΕΛ σκόραραν : Κιθ Άντριου (3) - πρώτος σκόρερ όλων των κατηγοριών με 11 τέρματα, Κρις Νικολακάκος και Άντριου Παρκ από ένα (1).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση της ΑΕΛ έφτασε τα τριάντα εννέα (39) τέρματα, μέσος όρος 7,8/αγώνα, ενώ η άμυνά της έχει δεχτεί τέσσερα (4), μέσος όρος 0,8/αγώνα.
Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
"Είμαι πολύ χαρούμενος για την αποψινή εμφάνιση. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μας. Ανταποκρίθηκαν καλά μετά τον αγώνα της Δευτέρας που η εμφάνιση ήταν λιγότερο καλή από τον μέσο όρο. Ο παίκτης του αγώνα είναι το σύνολο του δυναμολογίου μου. Κάθε παίκτης έτρεξε ασταμάτητα και πάλεψε για κάθε μπαλιά. Αυτό εννοούσα όταν τις προάλλες ανέφερα ότι πρέπει να παίζουμε το ποδόσφαιρο της ΑΕΛ!!! Το ποδόσφαιρο της ΑΕΛ για εμάς είναι να μην παραδινόμαστε ποτέ, πάντα να αγωνιζόμαστε σκληρά, να κυνηγάμε κάθε μπαλιά πηγαίνοντας πρώτοι, να έχουμε τον έλεγχο και την κυριαρχία του παιχνιδιού. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο της ΑΕΛ!!! Ειδικές ευχαριστίες στον τερματοφύλακά μας Τομ Ντρούλιαρντ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός απόψε".
Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 19:00 στο γήπεδο του St Savas, με αντίπαλο την Serbia FC.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top