Στον πρώτο γύρο του κυπέλλου που συμμετέχουν ομάδες 3ης, 4ης και 5ης κατηγορίας, η ΑΕΛ αντιμετώπισε το βράδυ της Δευτέρας την ιταλική Curinga. Η αντίπαλος της ΑΕΛ εμφανίστηκε αλλαγμένη, γρήγορη και σκληρή, χωρίς να επιτρέπει την κατοχή μπάλας στην ΑΕΛ, αλλά το ίδιο έκαναν και οι βυσσινί. Όμως η ταχύτητα και το ταλέντο της ΑΕΛ ήταν δύσκολο να διαχειριστούν από την Curinga.
Όμορφος συνδυασμός Άλεξ Πονς και Πέντρο Σιμόες και ο τελευταίος σημειώνει το 1-0 για την ΑΕΛ που λίγο αργότερα πήγε στο ημίχρονο με 2-0 μετά από τέρμα του Κιθ Άντριου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ξεκίνησε δυναμικά και έκανε το 3-0 με τον Κρις Νικολακάκο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδυναμία της ΑΕΛ και μείωσαν σε 3-2, 30 λεπτά πριν τη λήξη. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και έκανε το 4-2 με κεφαλιά του Νικολακάκου μετά από εκτέλεση φάουλ του Άντριου. Τελικό σκορ 5-2 μετά από ρουκέτα του Άντριου και η ΑΕΛ στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε:
"Απόψε αντιμετωπίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη της περασμένης περιόδου, με γρήγορες αντιδράσεις και παραχώρηση μικρής κατοχής μπάλας. Θα νικήσουν πολλές ομάδες αυτή την περίοδο. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν ανύπαρκτη απόψε. Βεβαίως υπήρχαν κάποιες λάθος αποφάσεις σε ξαθαρά οφσάιντ, αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Είμαστε η ΑΕΛ και πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι μας. Ο τερματοφύλακάς μας Μίλτον Τσιαπαλής πραγματοποίησε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις απόψε. Τώρα θα συγκεντρωθούμε και θα περιμένουμε τον αντίπαλο του δευτέρου γύρου".
Συνέχεια για την ΑΕΛ με αγώνα της κανονικής περιόδου την Τετάρτη το βράδυ, στο γήπεδο του ελληνικού κέντρου, με αντίπαλο την ίδια ομάδα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top