Απάντηση στην επιστολή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια προς την εφημερίδα «Ελευθερία» εξέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος.
Αγαπητέ κ. Κούγια,
Με έκπληξη διάβασα την προσωπική επιστολή που μου αποστείλατε. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας απαντήσω, έστω εν συντομία.
1.Αναφέρεστε σε δήθεν κέρδη που προέκυψαν από συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, για τις οποίες, όπως γνωρίζετε, υπήρξαν αντίστοιχα έξοδα.
2.Αναφέρεστε στη διαφήμιση που υπήρχε στο πίσω μέρος της αφίσας της ΑΕΛ, που διανεμήθηκε μαζί με την «Ε» τις ημέρες της φιέστας κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν αυτό το θεωρείτε «προστιθέμενη αξία» ίσως έχετε δίκαιο , κέρδος όμως με όρους ρευστού, χρήματος-τόσο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία , όσο και για άλλες συνεργασίες - δεν υπήρξε.
3.Ποδοσφαιριστές, προπονητές και στελέχη της ΑΕΛ-λόγω των ιστορικών δεσμών της εφημερίδας με την ομάδα-ήταν πάντα στη διάθεση των συντακτών της. Δεν βλέπω το λόγο που αυτή η σχέση πρέπει –η πολύ περισσότερο μπορεί!- να διακοπεί.
4. Όπως σας έχω πει σε πολλές από τις συναντήσεις μας η εφημερίδα , παραδοσιακά , στέκεται δίπλα στην ΑΕΛ, την υποστηρίζει και αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ενημερώνει αναλυτικά, αμερόληπτα, αντικειμενικά και έγκαιρα όλους τους φιλάθλους της για θέματα που την αφορούν , ανεξαρτήτως από το ποιος τη διοικεί η ποιος είναι ιδιοκτήτης της.
Επί πλέον , όπως επανειλημμένως σας έχω τονίσει , δυο ιστορικοί πυλώνες της περιοχής-όπως η «Ελευθερία» και η ΑΕΛ- ανήκουν στους Λαρισαίους. Τυπικά , ιδιοκτήτες τους είναι φυσικά πρόσωπα, ουσιαστικά όμως , ανήκουν σ αυτούς, στους οποίους και λογοδοτούν. Όλοι οι συντάκτες της «Ε», καθημερινά και σχεδόν 365 ημέρες το χρόνο, πασχίζουν για τη σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση των αναγνωστών μας .   Στο πλαίσιο αυτό , πάντα έδιναν και δίνουν βήμα διαλόγου τόσο σε σας προσωπικά όσο και στα στελέχη σας , προκειμένου να προβάλλεται το έργο σας , να αποκαλύψετε τα σχέδια , να πείτε τις απόψεις σας για τα μεγάλα η τα μικρότερα προβλήματα που αφορούν στην ομάδα.
Παράλληλα, την ίδια ακριβώς δοκιμασμένη πρακτική –που είναι κλασσική συνταγή αμερόληπτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας - ακολουθούμε και με οποιονδήποτε άλλον παράγοντα θέλει να εκφράσει την άποψή του, να πει τη γνώμη του, να ασκήσει κριτική κλπ.
Και η προσήλωσή μας σε αυτή την αρχή και τη δημοσιογραφική δεοντολογία , είναι αδιαπραγμάτευτη. Επειδή θεωρούμε ότι το χρωστάμε στους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας που απαιτούν την αλήθεια και μόνον αυτή.
Τυχόν απόπειρα κάποιων, να μας παρασύρουν σε διαφορετικές πρακτικές –ανεξαρτήτως των κινήτρων και των στοχεύσεων τους …- δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.   Η πείρα των 94 χρόνων μας , είναι η καλύτερη εγγύηση για αυτή την αταλάντευτη πορεία.  
Αγαπητέ κ. Κούγια ,
Θεωρώ ότι θα ήταν καλό για όλους, να μην επικαλείται κανείς τα –ανύπαρκτα άλλωστε- ΑΕΛόμετρα. Θυμάμαι , (μικρό παιδί εγώ τότε) στα γεγονότα του 1988 με την υπόθεση Τσίγκωφ , να τρέχω στη φλεγόμενη Εθνική με τον πατέρα μου για την άρση της αδικίας εις βάρος της αγαπημένης μας ομάδας και λίγο αργότερα, με τον θείο μου Πασχάλη Μιχαλόπουλο-πρώην αντιπρόεδρο της ΑΕΛ- να πανηγυρίζουμε τα « γκολ -πρωτάθλημα» των Ζιώγα, Βαλαώρα, Καραπιάλη και των άλλων παλληκαριών της ομάδας μας.
Να είστε σίγουρος ότι και από τη σημερινή θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Ε», αυτές οι αναμνήσεις με συντροφεύουν και με κάνουν να νοιώθω περήφανος που πανηγύρισα τα γκολ, τα κύπελλα , το πρωτάθλημα και τις καλές στιγμές της ομάδας , αλλά και έκλαψα, μαζί με άλλους συνομήλικους μου και όχι μόνο, για τον κατήφορο και τα πέτρινα χρόνια της. Γι αυτό και θα τις υπερασπίζομαι όσο και με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ.
Όλα αυτά, με κάνουν σήμερα να μπορώ να ισχυριστώ ,ότι όλη η πόλη είναι ΑΕΛ και όλη η ΑΕΛ είναι Λάρισα. Μονάχα!
Επι πλέον θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όλοι εμείς στην «Ε», θα συνεχίσουμε σταθερά να υπηρετούμε την υπόθεση της αμερόληπτης και αντικειμενικής ενημέρωσης του Λαρισαϊκού κοινού και κατ επέκταση και του φίλαθλου κόσμου της ομάδας . Ελπίζω και εύχομαι , όλοι μαζί, να πανηγυρίσουμε και εφέτος, πολλές νίκες στη Super league, γι αυτό ας συγκεντρωθούμε όλοι σε αυτό τον σκοπό, χωρίς αντιπερισπασμούς , αχρείαστες
προστριβές και εν τέλει, άγονες αντιπαραθέσεις.
Ολοι και όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.
Με εκτίμηση
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top