Τα αίτια του διαζυγίου του Τσιώλη με τον Κούγια έχουν πιο βαθιές ρίζες. Η αφορμή ωστόσο για το διαζύγιό τους δεν ήταν άλλη από τη διαχρονική εμμονή του Καρδιτσιώτη κόουτς να παίρνει στις ομάδες του ποδοσφαιριστές αλλά και συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal σε άλλες ομάδες το κατάφερε, με αφεντικό όμως τον Κούγια, ο οποίος έχει ποδοσφαιρικό μάτι, δεν μπορούσε να το εφαρμόσει. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Ουρουγουανό Μαρκορά, που τον πήγαινε από ομάδα σε ομάδα; Τον Στάθη Ρόκα, τον Γιάννη Σωτήρχο, τον Μάνο Λιαπάκη ή τον Ευθύμη Κοτίτσα; Ετσι λοιπόν και τώρα. Στη μεταγραφική λίστα για τη Λάρισα της Super League, ο Τσιώλης έκρυβε ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό), αλλά δεν έκαναν «κλικ» στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Τσιώλης ήθελε να ντύσει στα βυσσινί ήταν οι τρεις πρώην παίκτες του στον Αστέρα Τρίπολης (Ουσέρο, Ναβάρο, Μπαντής), ο Σανκαρέ, τον οποίο τον είχε και στην Τρίπολη και στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Ροτζέριο, επίσης σε Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου, ο Καϊκούτ (Κέρκυρα) αλλά και ο Περόνε, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Ιωνικό (2005-2006) και δυο σεζόν στην Τρίπολη.
Αντιθέτως ο μεγαλομέτοχος θεωρούσε πως δεν πρέπει να αποδομηθεί εντελώς το ρόστερ που ανέβασε φέτος την ΑΕΛ και να αποκτηθεί ένας μικρός αριθμός έμπειρων όπως ο Κλέιτον, τον οποίο ο Τσιώλης δεν τον πίστευε. Οσο για τους συνεργάτες του, εκτός του γιου του, Βαγγέλη, ο οποίος μάλιστα θα προσέφερε τις υπηρεσίες του από την Αθήνα ως σκάουτερ, ο Τσιώλης ήθελε να φέρει στη Λάρισα κι άλλους παλιούς φίλους..
Goal
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top