Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξή του στο «AEL RADIO» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικύρωση της βαθμολογίας και την αδειοδότηση της ΑΕΛ.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
Για το πως αισθάνεται και από την τυπική επικύρωση: 
Ανθρώπινα είναι αυτά, ότι θα ένιωθε ο καθένας το ίδιο κι εγώ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν. Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα μαθηματικά εδώ και πολύ καιρό, αλλά ξέρετε στο ελληνικό πρωτάθλημα τι γίνεται, σήμερα βγήκε η απόφαση του -2 για τον Απόλλωνα και έτσι έγινε η επικύρωση. Ότι αισθάνομαι τα λέει και η ανακοίνωση της ομάδας και πιστεύω πως θα είναι χαρούμενοι και οι οπαδοί μας.

Για τις δυσκολίες: 
Έγινε μεγάλος αγώνας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Νομίζω πως μόνο εμείς το πιστεύαμε τόσο πολύ, πολλοί και από περιβάλλον της ομάδας δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι. Είναι μια μέρα σημαντική, να την “σημαδέψουμε” στη μνήμη μας και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σαν αφετηρία και όχι σαν τέλος. Μία δύσκολη χρονιά πέρασε και ακολουθεί ακόμα μία δύσκολη αφετηρία. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Όταν με πήρε ο κ. Μάρκου και με ενημέρωσε για την επικύρωση ήμουν χαρούμενος. Ο κ. Καλογιάννης είπε θα στείλει το κύπελλο τις επόμενες ημέρες και είναι μία υπέροχη μέρα.

Για τις κινήσεις της νέας χρονιάς: 
Κάνουμε προσεκτικές, “χειρουργικές” κινήσεις. Εργάζεται κόσμος γι’αυτό και ατέλειωτες ώρες μαζί με τον κ. Αναστασιάδη και το επιτελείο του και ο κ. Κυπαρίσσης. Όλοι προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να αποφασίσουν με δίκαιο τρόπο ποια παιδιά θα μείνουν ποιοι παίκτες θα έρθουν εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους. Όλα από το γήπεδο μέχρι την προσωπική τους ζωή. Ένα μεγάλο club κρίνεται από τις λεπτομέρειες.

Για το πότε θα δει ο κόσμος την ομάδα: 
Στόχος μας είναι να έχουμε το 90% του ρόστερ στην έναρξη και την πρώτη συγκέντρωση. Θα γίνει και ανεπίσημη και επίσημη που θα γίνει λίγο πριν φύγει για το Ελατοχώρι. Οι πρώτες προπονήσεις είναι οι επιστημονικής υποστηρίξεως με εργομετρικές και εξετάσεις και θα ξεκαθαρίζει και το ρόστερ.

Για τις αποχωρήσεις παικτών: 
Υπάρχουν παίκτες που έχει ανακοινωθεί πως αποχωρούν, με πολύ σεβασμό όμως γιατί έχουν προσφέρει. Δεν θα υπάρξει ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Εμείς θέλουμε να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά και σε προσωπικό επίπεδο. Ο κ. Κυπαρίσσης κι εγώ θα τους μιλάμε θα τους εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας και τον μήνα αυτό που δεν αγωνίζονται. Θα ανακοινωθούν μετά οι αποχωρήσεις και μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις. Την τελική απόφαση εισηγείται ο κ. Αναστασιάδης, εγώ μπορώ να αναφέρω την άποψή μου, αλλά στο τέλος είμαι υποχρεωμένος να τον σεβαστώ.

Για το στόχο που έχει: 
Εγώ θέλω η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι έχουν συνηθίσει όλοι στη Λάρισα ακόμα και όταν δεν ήμουν εδώ και θα χρειαστούμε τα κατάλληλα εργαλεία. Από εκεί και πέρα θέλουμε να εξασφαλίσουμε την γρήγορη παραμονή. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Εμείς χτίζουμε μέρα με τη μέρα. Η φιλοσοφία μας είναι με πολλούς Έλληνες παίκτες και ξένους που θα είναι καλύτεροι. Θέλουμε όλοι να λειτουργούν σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες. Μισούμε αυτούς που κοιτάνε τον εαυτό τους και όχι το club. Θέλουμε επαγγελματισμό μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια. Θέλουμε το κόσμο μας να αρχίσει να αντιμετωπίζει μία ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς επιφύλαξη πλέον από την περσινή χρονιά που ήταν όλο το εγχείρημα νέο. Είναι διαφορετικά να είσαι σε μία ΠΑΕ που είναι χρόνια στη Super League, από το να ανεβαίνει τώρα, έστω και αν είσαι ιστορική ομάδα, μπαίνει στο club των μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 Για το θέμα της αδειοδότησης: 
Το έχω τονίσει η ΑΕΛ δεν έχει ούτε θα έχει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια πρόβλημα με την αδειοδότηση. Δεν χρειάζεται να πως περισσότερα. Μπορεί κάποιοι να σοκάρονται γιατί από πέρυσι δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Η ΠΑΕ θα πληρώσει όλους τους παίκτες για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ακόμα κι αυτούς που αγωνίστηκαν στη Γ΄Εθνική επί εποχής Πλεξίδα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top