Συνέχεια στις συνεντεύξεις για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, με τις τερματοφύλακες, Ζωή Νάση και Βλασιάδου Παναγιώτα να μιλούν αυτή τη φορά... Η 16χρονη τερματοφύλακας μίλησε για την παρουσία της στην ΑΕΛ, για την επιλογή της να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και για τον λόγο που την τράβηξε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όπως και για την παρουσία της στην εθνική Ελλάδος...
- Ζωή, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:
«Κατάγομαι από την Κατερίνη και είμαι στην ηλικία των 16 ετών. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τις Πιερίδες Μούσες σε ηλικία 14 ετών και μετά πήρα μεταγραφή στον Βόλο. Πλέον, βρίσκομαι εδώ και ένα χρόνο στην ΑΕΛ».

- Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες να παίζεις ποδόσφαιρο;
«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο γιατί ο πατέρας μου έπαιζε μπάλα και ήταν αυτός που με ενέπνευσε να αγωνίζομαι στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς κι εκείνος έπαιζε ως τερματοφύλακας. Στα πρώτα μου βήματα ήταν αυτός που με βοήθησε, όπως άλλωστε μου αρέσει κι εμένα πολύ αυτή η θέση. Συνέχεια με βοηθάει ο πατέρας μου στο να γίνομαι καλύτερη και με καθοδηγεί στο να βελτιώνομαι συνεχώς».

- Έχεις αγωνιστεί σε Α΄εθνική αλλά και στη Β΄εθνική φέτος με την ΑΕΛ. Είδες κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες;
«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Στην Α΄εθνική όσα κορίτσια αγωνίζονται το βλέπουν πιο επαγγελματικά, ενώ στη Β΄εθνική είναι πιο ερασιτεχνική η κατηγορία και στην Α΄εθνική που θα αγωνιζόμαστε τη νέα χρονιά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα...».

- Φέτος τα πράγματα πως τα είδες στην ΑΕΛ;
«Υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση στην ομάδα και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

- Θα βρίσκεσαι και τη νέα χρονιά κάτω από την εστία των «βυσσινί»;
«Ναι. Μου αρέσει πολύ το κλίμα και πρώτη φορά βρίσκομαι σε μία ομάδα με τέτοια οργάνωση όπως η ΑΕΛ, τόσο όμορφα γήπεδα και κορίτσια με πολύ καλό χαρακτήρα. Αυτό με κάνει να θέλω να μείνω στην ομάδα και την νέα χρονιά θα αγωνίζομαι με την ομάδα μου στην Α΄εθνική».

- Έχεις αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος. Πως είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στη φανέλα σου και να υπερασπίζεσαι την εστία της εθνικής Ελλάδος;
«Ξεκίνησα να παίζω στην εθνική Ελλάδος από πέρυσι με τις κορασίδες. Έχω αγωνιστεί σε διεθνή τουρνουά και για μένα ήταν κάτι το φανταστικό, καθώς απέκτησα εμπειρίες. Ελπίζω να αγωνίζομαι και τη νέα χρονιά με την εθνική Ελλάδος».

- Η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στη πρώτη θέση της Β΄εθνικής και τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Α΄εθνική. Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο στόχος για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν;
«Θέλουμε κυρίως να παραμείνουμε στη κατηγορία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και μετά να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο νέο πρωτάθλημα της Α΄εθνικής».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Προσωπικός μου στόχος είναι να φθάσω ψηλά με την ΑΕΛ στην Α΄εθνική και μετά ίσως αν υπάρξει ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό».

- Τέλος, ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ακολουθούσε τη προσπάθεια της ΑΕΛ;
«Μέσα στη χρονιά υπήρχε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο της Λάρισας. Θέλουμε οι φίλαθλοι να έρθουν και τη νέα χρονιά στην Α΄εθνική να μας στηρίξουν με την παρουσία τους στα παιχνίδια όπου και θα είναι σαφώς πιο δύσκολα από τα φετινά που είχαμε στη Β΄εθνική».

Βλασιάδου Παναγιώτα
Η 14χρονη τερματοφύλακας μίλησε για την παρουσία της στην ΑΕΛ, για την επιλογή της να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και για τον λόγο που την τράβηξε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όπως και για τον προσωπικό της στόχο που έχει να βοηθάει ολοένα και περισσότερο τους «βυσσινί».

- Παναγιώτα, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:
«Κατάγομαι από την Λάρισα και είμαι στην ηλικία των 14 ετών. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από μόλις 6 χρονών σε ακαδημία. Αρχικά στον Προμηθέα και έπειτα στους Ατρόμητους/Θύελλας Λάρισας».

- Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες να παίζεις ποδόσφαιρο;
«Επέλεξα να παίζω ποδόσφαιρο, καθώς με τον καλύτερο μου φίλο στη γειτονιά μας παίζαμε μπάλα από μικρή ηλικία και αυτό ήταν που με έκανε να παίζω μέχρι τώρα... Με τράβηξε περισσότερο η θέση του τερματοφύλακα, καθώς το πάθος που βγάζει αυτή η θέση με εκφράζει απόλυτα και μου αρέσει πολύ η θέση του γκολκίπερ».

- Βρίσκεσαι στην ΑΕΛ από την ίδρυση του συλλόγου. Πως βλέπεις το μέλλον της ομάδος;
«Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά έχοντας βοήθεια από αρκετό κόσμο, είτε από την Ερασιτεχνική, είτε από την ΠΑΕ, είτε παράγοντες είτε από τον φίλαθλο κόσμο. Η ομάδα έχει πολύ καλή οργάνωση και δείχνει πως θα έχει μία πολύ καλή συνέχεια στο γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας».

- Πως είδες φέτος τα πράγματα με την ΑΕΛ;
«Φέτος η χρονιά ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με την σεζόν που αγωνιζόμασταν στη Γ΄εθνική. Έτσι βέβαια πιστεύω πως θα είναι και στην Α΄εθνική, δηλαδή πιο δύσκολα από τη φετινή χρονιά που είχαμε στην Β΄εθνική».

- Θα βρίσκεσαι και τη νέα χρονιά κάτω από την εστία των «βυσσινί»;
«Φυσικά και θα μείνω. Πάντα θα θέλω να αγωνίζομαι στην ομάδα της πόλης μου, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η ΑΕΛ».

- Η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στη πρώτη θέση της Β΄εθνικής και τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Α΄εθνική. Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο στόχος για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν;
«Θεωρώ πως θα είναι δύσκολη η χρονιά, καθώς θα υπάρχουν πιο έμπειρες ομάδες σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε στη Β΄εθνική, όμως ο στόχος μας θα επιτευχθεί που είναι η παραμονή στη κατηγορία...».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια στην ΑΕΛ. Ακόμη, Θέλω να βοηθάω συνεχώς την ομάδα μου από τη θέση που αγωνίζομαι».

- Τέλος, ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ακολουθούσε τη προσπάθεια της ΑΕΛ;
«Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ τη φετινή χρονιά με τη παρουσία του στο γήπεδο και αυτό θέλουμε από εκείνον, να βρίσκεται και τη νέα χρονιά δίπλα μας στο νέο πρωτάθλημα της Α΄εθνικής».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top