Ο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Metropolis και τοποθετήθηκε για τις πρώτες εντυπώσεις από τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:
Για τα προβλήματα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα: 
«Έχουν τελειώσει γιατί τους ξοφλήσαμε τους παίκτες που έπαιζαν στη Γ’ Εθνική. Δικαιώθηκαν και έπρεπε η ΑΕΛ να τους πληρώσει. Αυτά έγιναν μετά τη μεταβίβαση των μετοχών και ήμουν αναγκασμένος να τους πληρώσω. Συμψήφισα αυτές τις διαφορές με τον Πλεξίδα».

Για τις εντυπώσεις σχετικά με τη δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη: 
«Τα πάμε εξαιρετικά, είναι γνωστή η επάρκεια του κ. Αναστασιάδη σε ό,τι έχει να κάνει με το προπονητικό μέρος. Είναι ευαίσθητος άνθρωπους σε ό,τι αφορά την προστασία του ιδιοκτήτη, την αγορά παικτών και του ρόστερ που υπάρχει στην ομάδα. Έχουμε κοινό χαρακτηριστικό ότι στο τέλος δικαιωνόμαστε. Έχει πρόβλημα ο κ. Αναστασιάδης όταν δεν τα βρίσκει στο ποδοσφαιρικό θέμα με τον ιδιοκτήτη, αλλά εμείς ταιριάζουμε. Δεν ασχολείται με διαιτητές και παρασκήνιο. Θέλουμε να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα κι οι ποδοσφαιριστές να υποτάσσονται στο σύνολο και να μην κοιτάνε τον εαυτό τους. Είναι απόλυτα έντιμος και προσηλωμένος στην οικογένειά του, που είναι η ζωή του εκτός από το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να βρεις  ανθρώπους με αρχές και αυτή η εικόνα υπάρχει και για μένα θεωρώ».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών για τον Αναστασιάδη: 
«Με το διαδίκτυο εμφανίζονται πολλά πράγματα. Η Λάρισα γνωρίζει ποδόσφαιρο. Βλέπουν ως επιχείρημα το ότι δήλωσε ΠΑΟΚτσής ο Αναστασιάδης».

Για το αν είναι σύμφωνος με τη μείωση των ομάδων της Super League από 16 σε 14: 
«Δεν συμφωνώ, νομίζω 16 ομάδες είναι ο ιδανικός αριθμός. Είμαι κατηγορηματικός. Θα πρέπει να τεθούν κριτήρια βιωσιμότητας των ομάδων. Το σύστημα κρατούσε κορυφαίες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ στην κακή εποχή, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Άρης και ο Ηρακλής. Κρύβανε τα σκουπίδια κάτω από το τραπέζι. Τώρα με την αυστηροποίηση και τον τρόπο που αδειοδοτούνται οι ομάδες είναι κέρδος. Θα πρέπει να φροντίσει ο ιδιοκτήτης της αντίστοιχης ΑΕΛ να είναι επαρκής όταν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικός το ποιος είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Άρη, του Ηρακλή, της ΑΕΛ και του ΟΦΗ. Δεν πρέπει να υπάρχουν ομάδες σφραγίδες. Τι να το κάνω να είναι ο άλλος παντοδύναμος και να καταφέρνει να έχει ομάδα στη Super League, χωρίς να το αξίζει;».

Για τις δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να μπουν: 
«Εκείνο που προέχει να ελέγξεις είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου που θα έχει μια ομάδα, αλλά και τι ομάδα είναι αυτή. Τι να το κάνω να καταφέρνει κάποιος να έχει ομάδα με 100 εισιτήρια και κατηγορείται για στημένα παιχνίδια; Διατηρείται στην κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα. Αλλά πώς να έχει οικονομικά προβλήματα, αφού δεν τον ενδιαφέρει να φτιάξει ομάδα. Δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι, μόνο με ενδείξεις. Δεν μπορείς να είσαι μπροστά όταν συμφωνείται ένα παιχνίδι. Υπάρχει μια πλάνη ότι με αποδείξεις τιμωρείται μια ομάδα, αλλά στο Δίκαιο αναγράφεται ότι φτάνουν και οι ενδείξεις».

Για τους τακτικούς δικαστές: 
«Είναι μεταβατική περίοδος γιατί οι δικαστές δεν γνώριζαν ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να κρίνεις μια εκδήλωση που τη ζεις κάθε μέρα και διαφορετικό να κρίνεις το ποδόσφαιρο. Είναι εξαιρετικοί δικαστές και ειδικά οι κυρίες, αλλά τώρα πλέον είναι επαρκείς. Είναι πρόοδος οι τακτικοί δικαστές. Ενεργοποιείται η επιτροπή δεοντολογίας. Δεν μπορείς να καταστρέψεις μια ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτοί που θα δουν το βίντεο ενός αγώνα πρέπει να ξέρουν ποδόσφαιρο. Αλλάζουν τα πράγματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top