Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποκαλύπτει ότι θα κλείσει κι άλλα «πέταλα» στο μέλλον, μετά απ’ αυτό της Θύρας 13, αν υπάρξουν ανάλογα επεισόδια, και προσθέτει: «Με τη διαφθορά δεν θα συνεννοηθώ. Θα την πατάξω!». Τι λέει στο sporfm για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.
Αποσπάσματα συνέντευξης Σταύρου Κοντονή
Μα θεωρείτε ότι το κλείσιμο μιας θύρας είναι προληπτικό μέτρο και όχι κατασταλτικό;
«Σαφώς και είναι προληπτικό…»

Και τι κερδίζετε με αυτό; Κλείνετε μια θύρα και όποιος θέλει να κάνει επεισόδια, απλώς… μετακινείται σε άλλη θύρα; Ποιο το κέρδος μιας τέτοιας απόφασης;
«Όταν υπάρχει διασπορά αυτών των θερμόαιμων οπαδών σε όλο το υπόλοιπο γήπεδο, στο οποίο η πλειοψηφία του κόσμου είναι σοβαροί φίλαθλοι και μετρημένοι, δεν θα μεταφερθεί και το φαινόμενο των επεισοδίων. Διότι δεν μπορούν να τα κάνουν, αφού δεν λειτουργούν όλοι μαζί».

Ναι, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε διασπορά. Απλώς μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο χώρο. Στο απέναντι πέταλο…
«Μα αποδείχθηκε ότι τα επεισόδια αυτά που έγιναν δεν επαναλήφθηκαν».

Μα δεν γίνονται κάθε εβδομάδα τόσο σοβαρά επεισόδια. Δεν θεωρείτε ότι απλά δεν έγιναν επεισόδια, καθαρά από συγκυρία, και δεν το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει με αυτή τη… μεταφορά των οπαδών;
«Μην ξεχνάτε ότι σε ένα χρόνο έγιναν επεισόδια δυο φορές σ’ αυτό το γήπεδο. Στο περσινό πρωτάθλημα και στο φετινό. Στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Με τον ίδιο τρόπο θα προσεγγίσουμε ανάλογα ζητήματα και σε άλλη ομάδα. Ξέρετε ότι έχει κληθεί σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

Αν υπάρχουν στο μέλλον πάλι φαινόμενα βίας, σε οποιοδήποτε γήπεδο, θα ξανακλείσετε «πέταλα»;
«Βεβαίως και το θα το κάνω αν προκύψει κάτι ανάλογο. Θα ξανακλείσουμε «πέταλα» και κερκίδες αν χρειαστεί. Ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Τώρα τι λέτε; Έχουμε και μια νέα σεζόν να περιμένουμε…
«Λέω ότι αν δεν εφαρμοστούν όλα αυτά τα συστήματα συν η κάρτα φιλάθλου, όπως περιγράφονται στον νόμο, δεν θα γίνονται αγώνες με θεατές στο νέο πρωτάθλημα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Ας το καταλάβουν όλοι. Νησίδες παρανομίας δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου.
Θέλω, επίσης, να προσθέσω ότι είναι η πρώτη φορά επί των ημερών μας που υπάρχουν συλλήψεις, παραπομπές, ακόμα και προσωρινές κρατήσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε επεισόδια. Και είναι η πρώτη φορά που έχουμε ταυτοποιήσεις από την αρμόδια διεύθυνση πάταξης της αθλητικής βίας συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι, κατά σύστημα, προκαλούσαν επεισόδια και έμεναν ατιμώρητοι. Πλέον, υπάρχει άλλη στάση και βοηθάει πολύ η όλη αυτή διαδικασία στην πάταξη της βίας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top