Η απάντηση της εφημερίδας Ελευθερίας στην επιστολή, την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Λιόντος και ο διευθύνων σύμβουλος Σωτήρης Μάρκου.
Αναλυτικά η απάντηση της εφημερίδας Ελευθερίας
«Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». Δηλαδή μην δικάσεις αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές. Η ρήση αυτή προέρχεται από τον αρχαίο Τροιζήνιο βασιλιά Πιτθέα, πατέρα της Αίθρας και παππού του Θησέα, ο οποίος εθεωρείτο αδέκαστος δικαστής. Η σημασία της είναι πάρα πολύ μεγάλη, διότι σ' εκείνα τα χρόνια (1240 π.Χ.) επικρατούσε το δίκαιο του ισχυρότερου. Αυτή είναι και μια από τις θεμελιώδεις αρχές της δικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και της δημοσιογραφίας, και αποτελεί πυξίδα πορείας για την “Ελευθερία” για κάθε είδηση, ελεύθερο θέμα ή ρεπορτάζ δημοσιεύει, όπως φυσικά και αυτό της ΑΕΛ. Ρεπορτάζ, που η “Ε” γνωρίζει ότι ενδιαφέρει ένα πολύ μεγάλο μέρος του αναγνωστικού της κοινού, το οποίο πασχίζει καθημερινά να ενημερώνει έγκυρα, έγκαιρα και με γνώμονα την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, με έμφαση στην καταγραφή γεγονότων, δίνοντας παράλληλα βήμα διαλόγου, προτάσεων, σκέψεων και κριτικής σε όλους όσοι εμπλέκονται με αυτήν. Τα όποια επιχειρηματικά σχέδια, κινήσεις ή διαφορές μεταξύ εμπλεκομένων στα ιδιοκτησιακά της ομάδας, αποτελούν, παραδοσιακά, ενδιαφέροντα στοιχεία του ρεπορτάζ και ως τέτοια καλύπτονται, κατά το δυνατόν, σφαιρικά και πολύπλευρα.

Ουδέποτε λογοκρίναμε δηλώσεις πρώην και νυν πρόεδρων, πρώην και νυν προπονητών, πρώην και νυν ποδοσφαιριστών.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς πάντα δίνουμε βήμα διαλόγου σε όλους, όπως επιβάλλει η δεοντολογία, ώστε να πληροφορηθεί ο φίλαθλος κόσμος τις απόψεις τους και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αλίμονο αν με το φόβο να κατηγορηθούμε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Πηλαδάκη, του κ. Πλεξίδα, του κ. Κούγια, του Σ. Τσιώλη και οποιουδήποτε άλλου –που έρχονται και παρέρχονται από την ομάδα- δεν δημοσιεύαμε τις απόψεις τους.

Η ενημέρωση των φιλάθλων για γεγονότα και πράξεις που αποδεικνύονται από έγγραφα, είναι καθήκον μας να την αναζητούμε και να τα παρουσιάζουμε. Η “Ελευθερία” στήριζε και θα στηρίζει την αγαπημένη ομάδα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, πιστή στη γραμμή που έχει χαράξει στη μακροχρόνια ιστορία της, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό-διοικητικό καθεστώς της ΠΑΕ. Και η αταλάντευτη αυτή γραμμή, είναι “απαίτηση” του κοινού της, που επιζητά διαχρονικά ολόπλευρη ενημέρωση και όχι συγκαλύψεις ή λογής μισόλογα.

Τέλος, όσον αφορά στην πρόσκληση για δημόσιο διάλογο, αν υπάρξει, μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και του πρώην ιδιοκτήτη της κ. Βαγγέλη Πλεξίδα για τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, η “Ελευθερία” δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συντονίσει μια τέτοια εκδήλωση, με το πνεύμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που τη διακρίνει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top