Δύο μέρες πέρασαν από τότε που γνωστοποιήθηκε το διαζύγιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ και του τεχνικού Σάκη Τσιώλη και φυσικό είναι να έχουν πάρει «φωτιά» τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως το διαδίκτυο με εκτιμήσεις για το ποιός φταίει που μια συνεργασία που έδειχνε να είναι μακράς πνοής τελείωσε σε διάστημα δύο μηνών και κάτι ημερών.
Σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία» αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της συνάντησης που έγινε μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του τεχνικού Σάκη Τσιώλη σχετικά με τους συνεργάτες και τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά και άλλα πολλά.

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν ο Σάκης Τσιώλης να προτείνει ως συνεργάτες τους εξής: Ηλία Σελιώνη (επειδή δραστηριοποιείται στη μικτή ΕΠΣΛ πολλά χρόνια για να έχει άποψη για τα ταλέντα του νομού), Κώστα Κολομητρούση (προώθηση στην ανδρική ομάδα), Γιώργο Χερίδη (βοηθό προπονητή λόγω διπλώματος), Κοσμά Στράτο (γυμναστής σε συνεργασία με τον Κώστα Μαντζιώκα) και στο σκάουτινγκ τον γιο του Βαγγέλη. Προτάθηκε επίσης ο Κατσάρας να μπει στην ομάδα νέων και να γίνεται προπονητικό συμβούλιο όλου του προπονητικού τιμ κάθε Πέμπτη.

Επίσης θα υπάρχει και ο Λάζαρος Κυριλλίδης ο οποίος όμως δεν θα επιβάρυνε οικονομικά την ΠΑΕ ΑΕΛ. Αυτά όσον αφορά στο θέμα των συνεργατών το οποίο είναι μια λεπτή υπόθεση και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση για την προετοιμασία που εξετάστηκαν οι λύσεις του εξωτερικού αλλά και του Καρπενησίου για το βασικό στάδιο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των δυο ανδρών έπεσαν και ονόματα για τα μεταγραφικά της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες αυτά ήταν του Μαρκόφσκι, του Κλέιτον και του Καϊκούτ.

Στον Καϊκούτ φάνηκε ότι υπήρχε ταύτιση απόψεων ενώ τα υπόλοιπα έμειναν στη συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών. Επί του οικονομικού δεν υπήρχε καμία διαφορά, αφού τα λεφτά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το πριμ ανόδου, καθώς Κούγιας και Τσιώλης σ’ αυτό το σημείο φάνηκαν να έχουν προσέγγιση.

Η διαφωνία των δυο πλευρών για τους συνεργάτες και τις μεταγραφές κατέληξε σε ένα κοινό ανακοινωθέν ενώ το φιλικό περιβάλλον του Τσιώλη χθες διέρρευσε ότι παρά το ναυάγιο της συνεργασίας των δυο πλευρών επιθυμία του πρώην προπονητή είναι να μη υπάρχει διχασμός στην ομάδα και να συνεχίσει το δρόμο της ενώ ο ίδιος πάντα θα είναι κοντά της.

Μάλιστα το περιβάλλον του τόνιζε ότι η ομάδα προέχει και εύχεται το όραμα του ιδιοκτήτη να γίνει πραγματικότητα για το καλό της ΑΕΛ ανεξάρτητα αν ο ίδιος προπονητής ήθελε να συνεχίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σάκης Τσιώλης μετά την επίσημη ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας είχε κλειστό το κινητό του και δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν καθώς γνώριζε ότι εν βρασμώ ψυχής μπορεί να γίνει ζημιά στην ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης αλλά είναι άγνωστο αν αυτή μπορεί στην παρούσα φάση να γίνει πραγματικότητα εκτός αν Κούγιας και Τσιώλης θυμηθούν τις καλές τους στιγμές προ δυο μηνών και της φιέστας ανόδου ξεχνώντας τη διαφωνία επί αθηναϊκού εδάφους.

Για τον γρίφο της λύσης της συνεργασίας ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ήταν «σφίγγα» σε χθεσινή επικοινωνία που είχαμε μαζί του λέγοντας ότι θα μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα όπως προανήγγειλε και προτιμάει αυτή τη στιγμή την ηρεμία του Πλαταμώνα καθώς προχθές είχε νομική υπόθεση στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία.

Για το θέμα του προπονητή είπε ότι κοιτάει στο εξωτερικό καθώς στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθεί προπονητής για την ΑΕΛ ενώ μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Αυτό που προέχει είναι η ηρεμία και εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, και θα είναι αιώνια εχθρός μου, να εκμεταλλεύεται την αγάπη των οπαδών μας και την επιτυχία που είχε η ομάδα μας αυτή τη χρονιά. Και δεν μπορεί κανένας να το πράξει για προσωπικούς λόγους. Γι’ αυτή την επιτυχία δούλεψα με κάθε τρόπο κάνοντας υπερβάσεις που δεν είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου προσωπικές και οικονομικές.

Όταν οι αντίπαλοι προπονητές σχεδιάζουν τις ομάδες τους, αυτό που γίνεται σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ αυτή τη στιγμή είναι έγκλημα και δεν ευθύνομαι εγώ» Ο κ. Κούγιας παρά την πίεση που του ασκήσαμε δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο και περιμένουμε την επίσημη τοποθέτησή του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
eleftheria.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top