Το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ ζητάει η Nova από τη Λίγκα λόγω της αλλαγής του προγράμματος στα πλέι οφ, ως μέτρο πίεσης για αλλαγές που θα αναβαθμίσουν το προϊόν.
Όπως έχει γίνει γνωστό το συνδρομητικό κανάλι έχει προτείνει τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 ή 14, ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, ενώ τάσσεται και υπέρ της διεξαγωγής πλέι άουτ για την παραμονή. Τα συγκεκριμένα αιτήματα ωστόσο δεν γίνονται άμεσα αποδεκτά από τη Λίγκα κι ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Πάνος Παπαδόπουλος απέστειλε στις 16 ΠΑΕ του συνεταιρισμού επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι η εταιρία επιβάλλει ποινική ρήτρα 1,2 εκατ. ευρώ όπως έχει δικαίωμα, λόγω της αλλαγής του προγράμματος των πλέι οφ, σύμφωνα με τη «Live Sport». Μάλιστα ζητάει να καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσό εντός 20 ημερών.

Εκείνο που απάντησε η διοίκηση Μποροβήλου είναι ότι η ευθύνη δεν ήταν δική της αλλά της Πολιτείας και της ΕΠΟ, με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε να είναι το μοναδική που μπορούσε να εξασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος. Παράλληλα τονίζει ότι η εν λόγω ποινική ρήτρα είναι παράνομη κι αντισυμβατική κι εφόσον δεν ανακληθεί, απειλεί ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή η Nova δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα και να «σπάσει» το συμβόλαιο της με τη Λίγκα κι εφόσον φτάσει στα άκρα, θα κρατήσει μόνο τις 5-6 πιο εμπορικές ομάδες. Στην απάντηση δε που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος στην επιστολή Μποροβήλου, αναφέρει ότι: «Δεδομένων των συζητήσεών μας, με σκοπό να συμφωνήσουμε σε μία σειρά κοινά αποδεκτών ενεργειών και μέτρων που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του πρωταθλήματος και στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας του, εφόσον οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν άμεσα κι επιτυχώς κι όσα μέτρα αποφασισθούν, εφαρμοστούν πλήρως από την πλευρά σας, τότε θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε καλόπιστα το παραπάνω ζήτημα».

Ουσιαστικά δηλαδή λέει ότι εφόσον παρθούν τα μέτρα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του προϊόντος, τότε μπορεί και να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 1,2 εκατ. ευρώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top