Το επετειακό Κόπα Αμέρικα είναι έτοιμο να εκκινήσει, με το πρώτο παιχνίσι να είναι εκείνο της διοργανώτριας Αμερικής κόντρα στην φιλόδοξη και ισχυρή Κολομβία. Στους πιο... έμπειρους αναμένεται να στηριχθεί στο πρώτο παιχνίδι ο τεχνικός Πέκερμαν της τυπικά φιλοξενούμενης. Σε φιλική αναμέτρηση, η Αλβανία δίνει το τελευταίο της τεστ πριν από την έναρξη του Euro, με αντίπαλο την Ουκρανία.

Κοπα Αμέρικα

ΗΠΑ - Κολομβία

Πέρασαν περίπου 10 χρόνια, 9 για την ακρίβεια, από την τελευταία φορά όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέρος στο Κόπα Αμέρικα, με την "αστερόεσσα" να επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2007 και μάλιστα ως διοργανώτρια. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις φιλοδοξίες της στην διοργάνωση, με τον προπονητή Κλίνσμαν να δηλώνει πως μπορεί η ομάδα του να φτάσει ως την τετράδα. Ξεκινά τις υποχρεώσεις της με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες, ενώ στις τρεις από αυτές κράτησε ανέπαφη την εστία της. Οι τρεις πιο πρόσφατες, πάντως, ήταν σε φιλικά.

Η Κολομβία από την άλλη μεριά ταξίδεψε στις ΗΠΑ με στόχο μια καλύτερη πορεία από τις τελευταίες δύο διοργανώσεις, όπου είχε φτάσει ως τα προημιτελικά, αλλά και εν μέσω μιας… μίνι ανανέωσης που γίνεται στο ρόστερ της. Σημαντικά ονόματα, όπως οι Φαλκάο, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Γκουτιέρεζ, Ζουνίγκα και Γκουαρίν έμειναν εκτός αποστολής, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται εμπειρίας. Παράλληλα πρόσθεσε αρκετούς νέους παίκτες, ενώ στην αποστολή βρέθηκαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές από το εγχώριο πρωτάθλημα

Εκτίμηση: Οι ΗΠΑ και με τη βοήθεια του κόσμου τους, αναμένεται να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να κυνηγήσουν να πάρουν το προβάδισμα από νωρίς. Η Κολομβία από την άλλη διαθέτει ποιότητα μεσοεπιθετικά και ταχύτητα στα άκρα και μπορεί να κάνει την ζημιά. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τουλάχιστον τρία γκολ αξίζει το υψηλό, είναι η αλήθεια, ρίσκο.

Διεθνές φιλικό

Αλβανία - Ουκρανία

Ιστορικές στιγμές ζουν στη γείτονα χώρα καθώς είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία θα συμμετάσχει σε τελική φάση μιας διεθνούς διοργάνωσης. Κατάφερε να προκριθεί από έναν δύσκολο όμιλο με Πορτογαλία, Σερβία και Δανία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση του Ιταλού τεχνικού Τζιάνι Ντε Μπιάσι, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το έργο της στα γήπεδα της Γαλλίας θα είναι δύσκολο, καθώς βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με την διοργανώτρια Γαλλία, την Ελβετία και τη Ρουμανία.

Δεύτερη σερί διοργάνωση Euro που συμμετέχει η Ουκρανία, η οποία το 2012 είχε πάρει μέρος ως συνδιοργανώτρια μαζί με την Πολωνία. Στα γήπεδα της Γαλλίας προκρίθηκε τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου της και στη συνέχεια απέκλεισε στα πλέι οφ τη Σλοβενία. Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς μετράει μόλις μια ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια της, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό επικράτησε της Ρουμανίας με 3-4 ανατρέποντας μάλιστα το σκορ.

Εκτίμηση: Τελευταίο φιλικό εν όψει Euro και για τις δύο ομάδες. Η Ουκρανία έρχεται με φόρα μετά την εντυπωσιακή νίκη με τη Ρουμανία και σίγουρα διαθέτει περισσότερες λύσεις και ποιοτικότερο ρόστερ. Ωστόσο, η Αλβανία παρουσιάζεται ανταγωνιστική και μπορεί να σκοράρει. Το over 2.5 δείχνει καλή επιλογή.


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top